България е отпуснала над 240 млн. евро за помощ на Украйна

Близо 150 000 украински граждани са получили временна закрила в страната ни
17 фев 2023 14:10, Красимир Ангелов
112
България е отпуснала над 240 млн. евро за помощ на Украйна
Снимка: БГНЕС

България е отпуснала над 240 млн. евро за хуманитарна и друга помощ за Украйна, написаха от Министерството на външните работи (МВнР) в Туитър.

Близо 150 хил. украински граждани са получили временна закрила в страната ни, посочват още от ведомството.

По-рано тази седмица от МВнР припомниха, че през февруари се навършва година от началото на войната в Украйна., припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На всички да се помогне, защото и война и бедствия са неприятни за хората, ако България има нужда от помощ, и никой не помогне, тогава как ще се чувстват онези, които са против помощта. Само оръжия не.
99
0
 
5
 
! Отговори
Паричко преди 1 година
Ей за това пенсионери ,инвалиди ,бедни ще мрем, защото пращаме помощ за Турция,Украйна ,и днес тия бежанци за коя сметка ги лекуват.моя,ваша,наша и утре като отидем ние в болница,кръводарители,пари,и накрая гушваме букета.какви осигуряване имат те тук .ние цял живот работим и внасяме осигуровки и в гроба.подла,з.а.***.бе.на държавата сме.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега дават помощи на Украйне , колса станаха вече 1 - 2 милиярда сигурно.После или ще вдигнат данъците за да се пълни хазната за заплати и пенсии или ще вземат нов заем пас за да има пари за пенси и заплати. Всички са едни и същи - Нема да им гласувам.
97
0
 
9
 
! Отговори
единствена, предател преди 1 година
България била слънце, та огрява навсякъде, само не и тук
96
0
 
10
 
! Отговори
възмутен преди 1 година
Прав си, 102 . Това са наши пари - Някой пита ли ни??? Хрантутим и котките им! А българите - кучетата да ги ядят ...
95
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В 9/10 от твриторията на Украйна бяма военни действия! Вижте картите! Тиявсичките, защо не избягаха в свободните си територии, а се домъкнаха тук? Да воюват за държавата си и да я освобождават от омразния Путин. Богаташите се изметога още първите дни. А тези , които искат децата им да живеят спокойно - да си отиват в украйна. Друг е въпроса ако е анексирана ьялата държава, а тия ЕДНА ГОДИНА РАЗИГРАВАТ ЦИРК! САМО дето никой не им вярва. Да си заминават в милата украйна.
94
0
 
6
 
! Отговори
telk преди 1 година
а българските пенсионери ги оставиха без пенсии, за да могат да пуснат пари по лобиране на мнителни личности. Затова хората бягат от тая диващина
93
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ги бяха дали за българтие, нямаше да четем новини за починали в домовете си от измръзване. Тия в хотелите няма вероятност да се смръзнат.
92
0
 
11
 
! Отговори
Слуайно минаващ преди 1 година
Отговорните за това безобразие: Конфискация на имуществото и в лудница за медицински експерименти...
91
0
 
14
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
В същото време родители на деца с онкологични заболявания събират просия за операции на децата им в чужбина, тъй като тук не могат да ги оперират. Ето и днес дъщеря ми каза, че училището ще прави концерт да се събират пари за операция за онкоболен, че няма пари с които да се оперира. И ще съберат максимум хиляда лева от концерта. А ние подаряваме на Украйна 500 милиона лева. Каква ни е Украйна? Член на нато, на ес?
90
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво бе а за народа от трите най дългото. При толкова скъпи храни при тези малки пенсии и заплати да храниме чужди хора. Абе на тия някой търсили им сметка как се разполагат с народни пари???
89
0
 
21
 
! Отговори
полковник Стоянов преди 1 година
Браво бе,браво,малка бедна БГ да храни тия,нямам думи какви да ги нарека....За бедните българи нищо а за роми,турци,мигранти а сега и за украинци всичко....От 1990год.та до днес само грабеж и геноцид на Българите
88
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 77 - "Скоро ще ви погнем руските агенти! Ще кввиичире яко!" Ей това да си зад монитора и на клавиатурата те прави много смел :))))))
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ФАКТ! Интересно защо Путин не спря газа за - Гepмaния ,Итaлия,Фpaнция,Aвcтpия,Унгapия,Cлoвaĸия,Ceвepнa Maĸeдoния ?
86
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отпуснали са американските пионки в управлението ни, щото сигурно ние сме цъфнали и вързали тука и се чудим какво да си правим парите?
85
0
 
20
 
! Отговори
дедо преди 1 година
Пак за тия гласувайте- за украинците хотели и пари, а за пенсионерите нищо повече от мижави пенсии и скъпотия за народа. Дано Господ ни пази от болест, бедствия и войни, иначе съвсем ще го закъсаме.
84
7
 
9
 
! Отговори
Мравояд преди 1 година
Аз ще предложа да се отпусне 1 милиард евро. Трябва да сме солидарни! Само да вземем властта с ПП април и ще потекат милиарди български левове към Украйна. Това ще е пръвото ни решение!
83
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Което само показва, че политиците не се интересуват за благосъстоянието на българите, а от това какво другите страни правят / ще кажат и т.н. На Украйна дават от къде ли не, а на нуждаещите се в България поради бедствия или други причини - да се спасяват сами. Ето това са избраниците на народа. Лицемерие, подлост, лъжа, безочие, наглост, корупция, вечно търсене на вината в някой друг - ценностите на българския политик. Да са ни живи и здрави........$!&$&$%*&%#^@^
82
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма линейки, няма медицински хеликоптери, няма лекарства, за да има за чертежи и за нацизма... ама дайте помощ освен за соросоукраинизма-бандеровизма и за соросомакедонизма падайте на самото дъно на историята на България!
81
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩисаните искат Европа с помощи да им финансира хазартната война в Украйна, от Европа кинтите от украйна труповете... ползват дистанционното комик и това е...