Демерджиев: Опазването на границата не е мой личен приоритет

Това е национална каза, заяви той
Обновена: 20 фев 2023 11:08 | 20 фев 2023 11:08, Нели Христова
50
Демерджиев: Опазването на границата не е мой личен приоритет
Снимка: БГНЕС

Опазването на границата трябва да е приоритет на всички институции в България, не само на МВР. Такава позиция изрази вътрешният министър Иван Демерджиев от Варна.

"Всеки, който е в правомощията си, е длъжен да помогне. Това е национална кауза и проблем, не мой личен приоритет. Очаквам всяка българска институция да подходи максимално сериозно към решаването на този проблем", каза вътрешният министър.

Той постави и няколко въпроса, относно охраняването и строежа на браздата. "Много интересни въпроси се задават за начина, по който се охранява границата. Но никой не си задава въпроса каква е оградата на тази граница. Защо за 10 години никой не обезпечи 110 км. от 250 км. на границата?", попита Демерджиев. "Никой не си зададе въпроса защо пътищата по границата не бяха оправени? Защо 2000 гранични полицаи бяха съкратени и там се полага извънреден труд от сили на полицията и на армията?", допълни още той.

Демерджиев е категоричен, че въпреки липсата на кадри "има добри резултати". И направи сравнение: през 2021 г. са съставени три досъдебни производства за каналджийство в Бургас. За 2022 г. до февруари 2023 г. - те са 170.

"Не може да се сключват споразумения с по 5 месеца лишаване от свобода с човек, който два пъти сме заявили за каналджийство", категоричен е Демерджиев. "Ако му беше наложено адекватно наказание, ако не беше сключила прокуратурата споразумение с него, той нямаше да бъде на пътя и да превозва тези мигранти", допълни той.

Демерджиев каза още, че тази седмица предстоят разговори за техническата помощ която ще получим от ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Хахаха! Сега си представете, че ваш служител се изправи и нагло ви заяви: "постигането на добри резултати на фирмата не е мой личен приоритет". .. за този каа *** смърдта на 18 човешки същества не е случка, която го касае като министър на вътрешните работи.
13
1
 
13
 
! Отговори
аег преди 1 година
Личи си, че не му е никакъв приоритет То този няма никакви приоритети засега, само за едно нещо е на 1-во място в сравнение с предидущите министри- засега по време на неговия мандат има най-много загинали полицаи!!! А мигрантите се прескачат по магистралите, като зайци!!!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами така си е : нацията да ходи да я пази, На Дерменджиев му стига и тая награда да си вземе заплатата
11
2
 
11
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
...той не си е свършил работата в своята и ститиция, а вече търси причината в други институции? Ясно е , че Рашков и Тоя превърнаха границата разграден двор, ама тя търси вина защо преди десет години не са свършили и неговата работа!
10
5
 
4
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До някъде е прав но не съвсем. Това е работа на Министерството На Отбраната, т.е. на войниците, които вече ги няма, понеже в НАТО е много хубаво. Виждате как ни пазят само. Тези изменници и дезертьори, които приеха тези ******ни закони, още на на свобода и си живуркат като царе.
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой знае ли защо каналджиите са предимно бивши,настоящи или бъдещи милюполюцаи ,или родата им.
8
3
 
7
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Истината е че от Европейската комедия и директно от урсулата умишлено се спъва опазването на границата със грешни нареждания и не отпускане на средства!! ЕЕВРОПА НИ ПРАВЯТ НА *** И МАЙМУНИ!!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е национална ... какво? Или станахме *** и бъркаме родовете :)
6
0
 
11
 
! Отговори
перко преди 1 година
Е не така Дермеджиев! Бях точен с парите!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дермероглу се изказва някак си странно .И децата знаят мигрантите са пуснати от Турция и нищо не се прави да бъдат спрени .Турция взима милярди от ЕС а ги пуска явно с цел .
4
3
 
21
 
! Отговори
Топки трябват преди 1 година
Вместо да прочисти мвр и полицията който са се превърнали в бардак и опг,той говори глупости.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Начи да напрай график на народонаселението сички да ходим да я вардим поред.
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
точно така - кютай си там заплатката и ич да не ти дреме Дременджиев
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некадърник!