Гълъб Донев потвърди подкрепата ни за Черна гора по пътя ѝ към ЕС

Премиерът се срещна с президента Мило Джуканович
20 фев 2023 18:09, Красимир Ангелов
8
Гълъб Донев потвърди подкрепата ни за Черна гора по пътя ѝ към ЕС
Снимка: Министерски съвет

Служебният министър-председател Гълъб Донев се срещна с президента на Черна гора Мило Джуканович, който е на официално посещение в София, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

В рамките на разговора им двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения, европейската перспектива на Черна гора и други актуални теми от регионалния дневен ред.

Премиерът Гълъб Донев потвърди подкрепата на България за Черна гора по пътя на страната към Европейския съюз. Той изтъкна, че именно процесът на разширяване на ЕС се е утвърдил като стабилизиращ фактор в региона и силен стимул за провеждане на ключови реформи.

Донев отбеляза и значението на регионалното сътрудничество в рамките на съществуващите формати и инициативи, което също е от ключово значение за постигането на дългосрочна сигурност, стабилност и просперитет в Югоизточна Европа. В този смисъл българският министър-председател поздрави Подгорица в качеството ѝ на настоящ председател на ПСЮИЕ и открои амбициозната ѝ програма с приоритетните области на сътрудничество.

Премиерът Гълъб Донев акцентира и върху традиционно приятелските отношения между България и Черна гора, които са добра основа за надграждане на сътрудничеството в областта на туризма, културното сътрудничество, икономиката, инвестициите, енергетиката, както и сигурността и отбраната. Министър-председателят открои възможностите за увеличаване на стокообмена с Черна гора, като бъде активизирана работата по подготовката на двустранно Споразумение за насърчаване на инвестициите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно когото трябва го оперират така че да се възстанови за три дни Останалите се чудят кого да търсят за болежки и опират до джипито си Явно с Гълъб Донев не е така Здравна система в България Първо няма обучени второ другите сме от вторите
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЪЛЪБЕТО СЕ ПРОСКУБА
4
0
 
3
 
! Отговори
хюго капет преди 1 година
Възстанови ли се от операцията помполитът Донев? Че се бях притеснил
3
2
 
0
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Каква е тази Държава, която говори сръбски и е с население колкото на Варна?
2
1
 
2
 
! Отговори
Тошето преди 1 година
Още едни гладници напират за ЕС.. Богата Великобритания излезе и на нейно място влизат "супер проспериращите" Черна гора, БЮРМ, Молдова, Албания, Косово, Украйна... ЕС е едно клошарско сборище.
1
1
 
5
 
! Отговори
Цун Кай Го преди 1 година
"Страната" Черна гора вече е продадена на Китай, какъв ЕС, какво НАТО?