Плевнелиев: Дайте да хванем последния влак на тази промяна

По думите му днес България е на никъде - без план и без посока
Обновена: 26 фев 2023 19:53 | 26 фев 2023 19:53, Йоана Цонева
113
Плевнелиев: Дайте да хванем последния влак на тази промяна
Снимка: БГНЕС

Днес България е на никъде. Без план, без посока. Всичко това е гарнирано с политическа криза.

Това заяви пред бТВ президентът на България от 2012 г. до 2017 г. Росен Плевнелиев.

От една страна "Магнитски" е геополитика, защото и САЩ, и Обединеното кралство са в пълното си право да накажат всички, които правят бизнес с режима на новия Хитлер. Посланието към народа е много тежко - че дори и САЩ не може да направи нищо на един Делян Пеевски, например. Така той коментира списъка “Магнитски”.

“Идват нови избори. Дайте да хванем последния влак на тази промяна, която и българските граждани очакват. Нека се направят специални екипи по списъка “Магнитски”. Нека европейските прокурори у нас да се задействат. Нека те да работят с американските и британски партньори. Нека се види истината, да се раздаде справедливост”, призова Плевнелиев.

Бобоков за списъците “Магнитски”: Не е далече времето, когато ще видим и Борисов в тях

Той коментира исканията за импийчмънт на президента Румен Радев, като заяви, че няма основание и че “не е сега моментът”. “Неправилно е това, защото политическите тези на Радев са едно, съвсем друго е способността на проевропейските сили в България да направят нещо заедно, отвъд ясното русофилство на Радев”, каза Плевнелиев.

Той коментира още думите на президента, че ще наложи вето за руско ядрено гориво, ако се наложи. “Радев е новият Орбан. Двамата говорят по един и същи начин. Допирните има точки са еднакви. За съжаление това са и опорните точки на Кремъл”, каза още президентът.

Митов: Единствените, които могат да осигурят на страната стабилно управление, са ГЕРБ-СДС

И отправи апел към “Продължаваме Промяната”, “Демократична България” и ГЕРБ: “Имаме последен шанс, водете позитивна кампания, дайте решение, спрете с братоубийствената война и търсете възможности на тези избори да се направи правителство”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
15
 
! Отговори
L. преди 1 година
Наникъде без план и посока? Май описва себе си.
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Харизанов и Плевнелиев водят груба антиамериканска политика и пропаганда, и защитават членовете на Клуб "Магнитски". Само Вожда може да ги е пратил да се жертват за Партията и Вожда.
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой влак, бе господине?? За последното мясо в Европа ли??
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е,вече не се издържа.Пак ли тоя,бе?А по-нагоре калинка Захариева!Ужас!
62
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте за Възраждане за да остане балансираното служебно правителство на Радев.Всичките евро атлантичешки партии гледат да се подмажат на САЩ, колко са заинтересовани за Украйна , а забравят България.
61
0
 
9
 
! Отговори
РСВ преди 1 година
Не може ние да изнемогваме в трета класа вече 30 години а някои шляпат сервитьорките във вагон ресторанта Нека се сменим или на чужда маса масраф няма
60
0
 
12
 
! Отговори
Началник влак преди 1 година
Не правете нов влак със стари машинисти стрелочници кондуктори и шафнери
59
2
 
7
 
! Отговори
Плевнио срещу САЩ преди 1 година
Плевнелиев се изказа много грубо и неуважително към нашите стратегически партньори от САЩ. Нарече ги потисници и колониалисти, които се намесват във вътрешните далавери на държавата ни. Вътрешните ни далавери са вътрешна работа и сме си платили 16 самолета ф-16 и очакваме да сме герберските *** синове на САЩ. Да си затварят очите за хвалбите и подкрепата на Путин в партийните пеевски медии и да не ни преследват за някакви си 10 сантиметра откраднат асфалт от магистралите.
58
1
 
13
 
! Отговори
Червен семафор преди 1 година
Кой кара влака Ако са такива като теб сме за девета глуха
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква промяна? Ние сме си на този влак вече 33 години. Пътници! Буквално! Просто сега се видя, че влакът не води до нищо добро. Това, че сме без план - голяма работа, зад граница ни пращат някакъв. Посока? Как му се викаше - евроатлантическа ориентация. Разбирай винаги срещу Русия. Ха-ха, ето тук идва интересното, когато Русия смени посоката. А за списъка "Магницки" и по предишни избори се развяваха някакви списъци. Спомням си за "оня списък" - крилата фраза.
56
0
 
11
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Колко изчадия има в политиката ,.тия имат народа за животни.Само
55
0
 
4
 
! Отговори
Джордж Оруел преди 1 година
Много си е добре положението, демокрацията и гражданското общество са в подем! Раковите клетки се унищожават: едни с химиотерапия, други с операция, а трети сами умират. Кризите не са нещо лошо сами по себе си; зависи какви решения ще изберем, за да оздравим обществото. Сега е времето за неизвършената преди лустрация; сега е времето да свалим маските на чуждите агенти (без значение дали са руски, американски или марсиански),; сега е времето да се сложи край на лъжите, митовете и пропагандите!
54
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Банов знае, че Баце е в списъка, щом чак Шиши защити за Магнитски
53
1
 
20
 
! Отговори
Плужека Чехлю преди 1 година
Банева пак го е изтървала в неделя, да ходи да ръси глупости. Влакът дерайлира, щял да го хваща.
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Магарето на Баце пак ръси мозък по телевизиите,този ще остане в историята на България като най-мразеният президент..
51
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де тоя късмет тоя да отиде да се бие за Укрия и да го утилизират. Да вземе и Пасито и да се включат в некой украински гей отряд. Гана и Деса няма да тъгуват дълго, ще си потърсят друг надлежно спонсориран писклив травестит за съпруг.
50
1
 
25
 
! Отговори
Халал да са ви преди 1 година
Аз искам от България да направим безвъзмездно дарение за Украйна. Всички про-евро депутати, кандидат депутати, кметове, общински съветници и т.н. Евро-*** към Украйна напълно безвъзмездно.
49
0
 
7
 
! Отговори
Teo преди 1 година
В историята, когато има възстание против робство, когато бурята утихне в крайна сметка не губят най-много робовете. Не губят и господарите! Най-много губят привилегированите роби! Ето този и тези като него искат да ни превърнат в такива! Такива бяхме в СССР, в такива искат да ни превърнат и тия! В крайна сметка запада 30 години не спря с презрението към нас! Когато и този съюз се сгромоляса, нима следващите ще се отнасят към нас с уважение като към държава, следваща интересите си?
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЛГБТь чучелУе
47
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Г-н Президент Плевнелиев, кога заминавате на първа линия на фронта? Да не забравите Бочко и Монката Паси.