Кабинетът тихомълком сменя още 9 посланици

Рокадите не са оповестени публично
4 апр 2023 11:51, Стела Стоянова
25
Кабинетът тихомълком сменя още 9 посланици
Снимка БГНЕС

Служебният кабинет продължава да прави рокади в българската дипломация. В системата за правна информация на Министерския съвет са публикувани още девет решения, с които се предлага на Румен Радев освобождаване и назначаване на посланици. Това обаче така и не е оповестено публично.

Новата партида смени са за Хърватия, Швеция, Ирландия, Виетнам, Индия, Германия, Йордания, Ливан и Израел. По същия начин миналата седмица бяха взети решения за смяна на посланиците ни в НАТО, Ватикана, Молдова, Словения и Норвегия.

В Израел сегашният посланик Румяна Бъчварова - преди шеф на кабинета на Бойко Борисов и външен министър, ще бъде заменена от Славена Красимирова Гергова. Славена Гергова в момента оглавява Генерална дирекция „Европейски въпроси“ във Външно, била е посланик в Тунис.

В Ливан се освобождава Боян Белев, а се предлага Ясен Томов.

От Йордания се прибира Димитър Михайлов, а заминава Метин Казак - кадър на ДПС, евродепутат от движението.

Нов представител ще имаме и в Германия. Досегашният ни посланик Елена Шекерлетова ще бъде заменена с Григор Порожанов.

Елена Димитрова се освобождава от посланическия пост в Индия, а на нейно място се предлага Николай Янков.

За Виетнам ще замине Павлин Тодоров, като от Ханой се прибира Маринела Петкова.

Две дами участват в рокадата в Ирландия - връща се Гергана Караджова, а заминава Ваня Чавдарова Андреева - Малакова.

В Швеция се освобождава Иван Павлов, а се назначава Светлана Сашова Стойчева - Етрополски.
Последната засега рокада е в Хърватия - освобождава се Генка Георгиева, а се назначава Ива Крулева.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
ЗаПознат преди 7 месеца
Ахааа. Нареждаме нашите хора на топли длъжности. Високоплатени и без никакви задължения. Който си е имал работа с БГ посолство в чужбина знае - масово са безполезни връзкарчета там.
23
0
 
1
 
! Отговори
баба Ви преди 1 година
Периодът им изтича през 2023г и би трябвало редовно правителство да извърши промените, а до тогава дейността може да се изпълнява от шарже д"афер.Радев иска да завземе цялата власт - зъл човек.
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ще рече тихомълком. Да бият кабаната ли . Това посланиците нали и те са хора , предполагам , може би остаряват , уморяват се, пенсионират се, та дори и умират накрая сигурно !
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така би действал бай *** ако беше президент - щеше да нагласи всеки който му е дал 100 хилки на синекурна длъжност
20
7
 
15
 
! Отговори
факт преди 1 година
служебното правителство и негопвия патрон радев превишават правата си
19
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Посланиците по принцип са на временна длъжност. Лошо е, че откакто избухна демокрацията, за посланици масово започнаха да назначават политически фигури, загубили репутация, при това без традицонно изискващото се дотогава специализирано образование, например литератори. Фашагата Александтр Йорданов и досега се шматка по чужбината и налага престъпленчески образ на България,. А други не само се 'адаптираха", а са и вече озплюто, храччка на демокрация, като Поптодорова.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подмяната на толкова много подланници е признак на две неща: Скандал с разкрита външна намеса на високо ниво в дипломацията ни или външна намеса на високо ниво в дипломацията ни. Изберете сами. И в двата случая е пробив. Кой отговаря за дипломацията и кой да подаде оставка. Кой
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РАДЕВ ИНСТАЛИРА КИРО, РАДЕВ Е ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ, НАЙ-НОРМАЛНИЯ В УПРАВЛЕНИЕТО, НО Е ХВАНАТ, НЕ Е СВОБОДЕН. НЕ ВСИЧКО Е ТАКА, КАКТО ИЗЛЕЖДА ВЪНШНО, БОРИСОВ Е ПРЕДАТЕЛ И РАБОТИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, ТОВА ГО ЗНАМ С АБСОЛЮТНА СИГУРНОСТ! МАХНЕТЕ ТИКВАТА!
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът за радост вече разпознава българските потомствени Янко Шумкарчета така че ако ще да клекнете и прескочите няма къде и как да се покриете - Шумкарята!
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Паника, паника. Масова смяна на посланници от Радев със свои хора означава тотално продънва е на българския шпионаж.
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ, НЕ МАХНЕТЕ ЛИ ГЕРБ, БЪЛГАРИЯ Е ЗАГУБЕНА! ЗА БОРИСОВ С АБСОЛЮТНА СИГУРНОСТ ЗНАМ, ЧЕ ОТДАВНА РАБОТИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ! ХВАНАЛИ СА ВИ ЗА ГУШАТА ЗДРАВО И ВИ ЗАДУШАВАТ, ШАНСА ВИ ЗА ПРОСПЕРИТЕТ Е , ДА МАХНЕТЕ АВТОРИТАРНИЯ НАГЛЕЦ БОРИСОВ И ЦЦ, НА ТЯХ И УПРАВЛЕНИЕТО ИМ, СЕ ДЪЛЖИ МАСОВАТА СМЪРТ НА МНОГО БЪЛГАРИ И БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ , РАЗБОЛЯВАНИ И УБИВАНИ В ПОСЛЕДНИТЕ 17 ГОДИНИ. МАХНЕТЕ ТИКВАТА!
13
3
 
9
 
! Отговори
РАДЕВ ИНСТАЛИРА КИРО преди 1 година
И АСЕН.. И РАШКОВ...
12
8
 
7
 
! Отговори
Кой колко лъже преди 1 година
Въпросът е: Каква информация доставят посламиците ни? За пореден оът ще попитам: Посланикът ни в Украйна осведомявал ли е българския държавен глава и българското правителство каква е обстановката в Донбас след преврата 2014 г.? ако е информрал за истината, т.е. че там е практиеска война, че се стреля по хората, че се руши и .н., а уж наблюдателите от ЕС са всъщност шпиони на НАТО, ако са знаели, защо квалифицират сегашните събития като "непредизвикани ....:< ако не се, какво прави там?
11
4
 
18
 
! Отговори
Руски шпиони... преди 1 година
Инсталира ги навсякъде....
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев започна и той като Борисов и техният идол Живков - слагаме наши хора навсякъде
9
2
 
19
 
! Отговори
Не е редно! преди 1 година
В края на мандат, при това на служебно правителство да се сменян посланици, тъй като те отразяват политиката на редовно избран кабинет!
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ, НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ, ЕДИНИЯ Е ПРИ ПП, ДРУГИЯ ПРИ ГЕРБ, ДОКАТО ТЕ СА В УПРАВЛЕНИЕТО, БЪЛГАРИЯ БЯЛ ДЕН НЯМА ДА ВИДИ , ЗА БОРИСОВ СЪС СИГУРНОСТ ЗНАМ, ЧЕ РАБОТИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА И Е ПРЕДАТЕЛ, ВЪПРЕКИ, ЧЕ СЕ ОПИТВА ДА ИМИТИРА ОБРАТНОТО!
7
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТОЯ ФТМАК СКЪПО ЩЕ НИ ИЗЛЕЗЕ.. ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, ВЪН ОТ ШЕНГЕН И ЕВРОЗОНА. КРИЗА!
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев търси работа на неговите си хора. Типично по бългалски.
5
5
 
13
 
! Отговори
Най ми хареса преди 1 година
как пратиха посланник в САЩ оня военен министър дето прети черната кутия от самолета ,катастрофирал над черно море на руснаците, та да са добре осведомени какво можем и какво не можем да правим и какви са ни тактическите планове.