Добавки за Великден ще има - по 70 лв., но само за най-бедните пенсионери

Това са възрастните хора с доходи до 504 лева
Обновена: 6 апр 2023 11:40 | 6 апр 2023 11:39, Камелия Цветанова
354

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

70 лв. добавка за Великден ще получат възрастните хора, чиито пенсии без добавките и компенсациите към тях, са под линията на бедност - 504 лв., съобщи служебният премиер Гълъб Донев.

По думите му това е заложено в бюджета.

Още по темата
"Депутатите от 48-ото Народно събрание ограничиха възможностите за финансиране на извънредни разходи от служебното правителство, което е основната причина да сме затруднени при намирането на нормативна възможност за осигуряване на необходимия ресурс от бюджета за великденски добавки към пенсиите. Разбираме, че голяма част от пенсионерите се намират в затруднено финансово състояние.

Добавката към пенсията е вид социална подкрепа за най-уязвимите. Не е част от пенсията и не зависи от осигурителния принос. Принципът в ЕС е социалните мерки да бъдат насочени към най-уязвимите групи в обществото. Без съмнение това за възрастните с пенсия под линията на бедност, което е повече от половинтата от пенсионерите у нас", заяви Гълъб Донев.

За добавките са отделени 72 млн. лв.

Пенсионерите, които отговарят на условията за получаване на добавки, са около 1 милион и 200 000 души, каза той.

Добавките ще бъдат изплатени по банков път или чрез пощенските станции на страната следващата седмица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


354
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
6
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Стига сте раздавали на хора, дето нищо или почти нищо не са внесли, нали уж е капитализъм? То не са помощи за отоплание и темподобни. А сега накарайте младежите да правят реални осигуровки!
234
3
 
24
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Добавки трябва да се дават на всички.А така излиза,че мързеливите и тази ,които са работили лека работа са наградени.Работникът,който е работил на смени в металургичния завод,е наказан.
233
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка ,долна нация сме,заслужаваща си съдбата! 6 милиона останахме,сториха ни с 30% за 30 години,но търпим! Пенсионираме се с памперси ,търпим! От тези 6 милиона като махнеш всички до 18 год,, колко остават?! Само си представете един милион живеят с по 500 лема на месец?! Още толкова сигурно живеят с минималната заплата! Убиват ни,унищожават ни бавно а ние пак търпим!!! Нещастници!
232
1
 
18
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
много е интересно кой е този който казва кой е беден и кой богат!? кой е човека и целия му отбор пом.и.яри които определят кога работещия цял живот човек да получи пари за да си купи боб и съставките за наравата на козунак! нали за великден! :)
231
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо не са 70 лева, ама Гълъбовите финансисти разбуниха държавата. Толкова не са в състояние нещо справедливо да измъдрят, пак са гледали от Борисов, пък уж го отричат и все им е крив за всичко.
230
1
 
13
 
! Отговори
хххх преди 1 година
Стига вече с Вашите Мошеничества! Докога ще се подигравате с Българските Граждани!За да крадете сте готови на всичко! Че сте долни слуги! Долни слуги сте! Поне кажете на Кой! Но дали ще кажете или не, вие си оставате *** - срам за Нацията! Един индивид който не зачита Законите и Конституцията на тази страна е ***!
229
2
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Здравия не вярва на болния,сития не вярва на гладния"...Защо някои негодуват?..Та не прочетохне ли?..-ЕДИН МИЛИОН и двеста хиляди пенсионери са ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТ!!!!!...Това е кошмарно!...Но пък е резонен "СТРАНИЧЕН ЕФЕКТ" от прехвалената "Евроатлантическа ориентация"..
228
1
 
0
 
! Отговори
Ъээээ преди 1 година
До 242,първо се научи да пишеш.
227
1
 
17
 
! Отговори
Жжээф преди 1 година
*** си правят с хората,тия с 504 ще вземат,а тия с 510 не. Браво Гълабенце мое.
226
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За едни може за други не , това ако не е дискриминация ...
225
2
 
19
 
! Отговори
ГУГАЛО преди 1 година
За пореден пьт призовават хората да не си плащат пьлните осигуровки
224
6
 
8
 
! Отговори
Елка от Гераците преди 1 година
добавката от 70 лена разбули страстите български- за педя земя братя се убиват боже боже за толкова години нищо не се е променило-завист, алчност, простотия после се чудят защо има толкова болни и възрастни и деца, лошата енергия се връща със страшна сила.
223
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО! КОЛКОТО ПОВЕЧЕ РАБОТИШ ПОЛУЧАВАШ ПО-МАЛКО!НЕ ПИТАЙТЕ ЗАЩО МЛАДИТЕ ХОРА БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ!
222
10
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
До Деди.. Заслужил си си пенсията. С нищо не си заслужил подарък за Великден. И празника не е само за пенсионерите. празник е и за мен, ама нищо. На вас колко ви дават, повече искате. Да ви купят агне децата ви от чужбина, дето и стотинка не плащат, ни за пенсиите ви ни за подаръкът, който по никаква закони и никой не е длъжен да ви осигурява.
221
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преместил съм си го фара от другата страна на борда. Затова на избори само айляк.
220
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, най-после нещо умно решиха. За младите няма нищо с години, които поддържат тази страна, а човек взимаш 1000лв пенсия чака добавка.
219
1
 
9
 
! Отговори
ссс преди 1 година
До Хмм...Много точно. От години и аз смятам, че така трябва да се разпределят бонусите за празник. Без да съм програмист, твърдя , че всеки първокурсник ще направи елементарна перограмка. Не хора чиито пенсии са с 1 стотинка повече, да не получат нищо. И това чудесно го знаят тези, които раздават ама нещо не им изнася.
218
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кепето си избрахте, сега ревете, и следващия път и пак се натискайте по урните, и пак си ги изберете. Затова винаги само за гъби.
217
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като давате нещо само на определена част от пенсионерите, то поне не го наричайте добавка към пенсиите , а социална помощ за определени слоеве от населението. Иначе ако е пенсионна добавка това вече е крайно нечестно спрямо останалите пенсионери. Но на Гълъб Доневите финансисти им е толкова акъла, сега дразнят останалата част от пенсионерите.... Четеш ли Радеввв , акъл трябва за всичко , а ти ни докарваш едни след други некадърници....
216
4
 
8
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 1 година
Зимам пенсия под 100лв. с тия 70лв. кво че прайм?