Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори

Партията била неукрепнала формация без ясен политически профил
135
Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори
Снимка: БГНЕС

Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил. Това каза бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков пред Nova News.

Още по темата

"Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата. Конфигурации между ГЕРБ и ПП, или ГЕРБ и други формации са също възможни. Този път няма да се ухажват толкова, в следващите дни ще видим какво ще направят, или да ходим на нови избори. ДБ вече можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си вдигат цената, като се дърпат", отбеляза той.

Той допусна хипотезата за нови предсрочни избори през лятото или заедно с местните през есента. "Сформирането на мнозинство е първичния проблем. В политическата битка между първите две партии личното е водещо, няма фундаментална промяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се отдръпнат и да отстъпят водеща роля на експертите, на по-неутрални лица, но и всеки министър трябва да бъде експерт. В последните години много тежки обиди се изговориха, а сега ГЕРБ и ПП са в ситуация, в която трябва да търсят съгласие", заяви Миков.

По думите му БСП е задържал петото място, но ако ДБ и ПП не бяха в коалиция, щяха да са шести. "БСП не е привлекателна за младите хора. Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не изглежда да си е направила изводи от това. Не само Нинова е виновна, а един кръг около нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
5
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Някой си, Ти си малограмотник който не знае как работи икономиката мойто дете. Ако мислиш че в другите държави няма инфлация много се лъжеш ...
79
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миков , защо коментираш чужда партия? Запомни: мразим ГЕРБ и Борисов! Накарахме всички партии да ги мразят и да бягат от тях. Продължаваме промяната, докато не ги заличим в политиката
78
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ПП-ДБ направят коалиция с ГЕРБ, на следващите зибори никой няма да гласува за тях.
77
8
 
13
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Хей УЖАС, в голяма заблуда си! Точно Подмяната е виновна за пропадането на държавата, заедно с вдигнатия юмрук на родоначалника на тия из_мекяри. За твой ужас, ако не караш кола да ти кажа, че бензина вече е 2.50 а дизела също е с лев надолу. Олиото съм го взел на 2.79 на промоция от ЛИДЛ, а по времето на тия шумкари беше 5 лева. И правилно си отбелязал, че откакто се появиха тия изедници един пирон в държавата не е забит, камо ли някой километър път да се направи.
76
3
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
В България имаме политическа криза, защото не ПП е опозиция, а БСП. Обаче с 23 депутати може да си крякаща опозиция само, за си наемат пак Мая Манолова, която заместваше 50 депутата на трибуната. Другото с ърка оне Възраждане. Това е националистическа партия в голямата си същност, а такива партии вземат по десетина процента и няма как да управляват сами никога. Сбъркаността идва и от там, че лични дразги в ПП и ГЕРБ не позволяват да се усвои властта.
75
3
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 1 година
До Анонимен, Аз пък не виждам как фенове на ГЕРБ и ДПС не виждат корупцията и кражбите им :-)
74
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП нямат никакъв печеливш ход. Могат само да се молят ДБ да не ги зарежат. Забравете за ПП, свършиха.
73
5
 
6
 
! Отговори
селянин с BMW преди 1 година
До Анонимен 67 Няма да бъдат!В моето село хората им се подиграват!И си гласуват за Герб!Не подценявай обикновените хора!
72
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане са партия на омразата и на руския интернационализъм. Които с говорене и откровени лъжи тровят съзнанието на нашите родители и на още други поколения. Помнете ми думата Възраждане са една от патреотичните патерици на ГЕРБ. Как не се научихте? Такива бяха Атака, ВМРО, НФСБ, ИТН. Вижте, как гласуват в парламентарните комисии.
71
4
 
3
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До Ралица, Ти и твоето семейство може да ходите да му изперете на Бойко дрешките тогава. Аз лично напускам държавата заедно с цялото семейство ако има правителство от този род. Поради простата причина че с Корумпета и крадци преговори не се правят !
70
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички партии в парламента,са опозиция на ГЕРБ! Най вече пък ПП! Не виждам как ще бъде подкрепено крадците ГЕРБ и от кого???
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирам как феновете на ПП-тата не виждат тяхната некадърност и аматьорщина, а непрекъснато търсят оправдания за тях. Все другите им криви. Самосвалиха се, щото толкова си могат.
68
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боли ме и ГЕРБ и за ПП ,за Русия и САЩ ,как не се появи един нормален българин,който да милее за България ,а не да е слуга на някого.То е ясно,че ще направят в "името" на България ,под чужда диктовка.
67
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 67 Възраждане е първата партия, герб-сдс и пп-дб са коалиции.
66
10
 
8
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
Аз и моето семейство и всички мои познати и приятели със сигурност никога повече няма да гласуваме за ПП и ДБ ако откажат да направят коалиционно правителство с ГЕРБ!
65
5
 
3
 
! Отговори
ГЕРБер преди 1 година
Искаме правителство Магнитски, искаме правителство хартиена бюлетина. Това е естественото продължение на желанията на народа ! Комунизъм и робство завинаги, а светлото бъдеще може само БКП да осигури !
64
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Диагноза българин То няма да има следващи избори, а ако има - ПП няма да я има, за да гласуваш за нея. А "работещото" правителство беше свалено, защото беше некадърно, и още по-лошо - работеше за себе си.
63
3
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
До до Диагноза антиБълг, ти верно си за диагноза. България сама не може да си направи инфлацията защото сме в борд малограмотнико. Разбери първо как работи икономиката и тогава пиши извращенията си тук
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бокича, ако направи коалиция с ПП ще го млатят гербаджиите, ако не направи ще го бият краварите.
61
6
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 1 година
Аз не бих гласувал отново за ППДБ на следващите избори, ако влязат в коалиция с ГЕРБ сега. Но ако не влязат, бих гласувал за тях отново. Доколото разпитах приятелите ми, те са на същото мнение. Извод - твърдящият, че ще изгубят следващите избори без коалиция с ГЕРБ всъщност иска да се коалират, за да изгубят последователите си при следващи избори. Който както иска да го приема, това са фактите.