Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори

Партията била неукрепнала формация без ясен политически профил
135
Ако ПП не участват в кабинет с ГЕРБ, щели да изгубят на следващи избори
Снимка: БГНЕС

Формирането на правителство между ГЕРБ и ПП е най-естественото. Няма как да се дърпат от ПП, защото на едни следващи избори ще имат по-нисък резултат, няма как да вдигнат подкрепата за себе си така. Те са нова, неукрепнала формация без ясен политически профил. Това каза бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков пред Nova News.

Още по темата

"Възможни формули на управление има. Става въпрос за партии от дясното пространство, участието на левицата в този парламент е минимализирано до 23 депутата. Конфигурации между ГЕРБ и ПП, или ГЕРБ и други формации са също възможни. Този път няма да се ухажват толкова, в следващите дни ще видим какво ще направят, или да ходим на нови избори. ДБ вече можем да кажем, че са управлявали с Борисов и имат имунитет, Христо Иванов е бил министър. Може би си вдигат цената, като се дърпат", отбеляза той.

Той допусна хипотезата за нови предсрочни избори през лятото или заедно с местните през есента. "Сформирането на мнозинство е първичния проблем. В политическата битка между първите две партии личното е водещо, няма фундаментална промяна в политиките им. Възможно е политическите лица да се отдръпнат и да отстъпят водеща роля на експертите, на по-неутрални лица, но и всеки министър трябва да бъде експерт. В последните години много тежки обиди се изговориха, а сега ГЕРБ и ПП са в ситуация, в която трябва да търсят съгласие", заяви Миков.

По думите му БСП е задържал петото място, но ако ДБ и ПП не бяха в коалиция, щяха да са шести. "БСП не е привлекателна за младите хора. Партията трайно се застопорява на дъното на класацията и не изглежда да си е направила изводи от това. Не само Нинова е виновна, а един кръг около нея, който заравяйки главата си в пясъка и с разгонването на хора, допусна грешки, които не са дело на един човек", коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно обратното, ако ПП се коалират с ГЕРБ, повече никога няма да гласувам за тях. Предпочитам глад без правителство, но да има алтернатива на мафията.
59
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Със сигурност може да се твърди, че коалиционно правителство между ГЕРБ, ПП и ДБ е добро за България.
58
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБер преди 1 година
Хайде Бойко чакаме правителство ГЕРБ+ДПС+БСП .... оставете ги леваците от ПП-ДБ.
57
6
 
6
 
! Отговори
до Диагноза антиБълг преди 1 година
На кое му викаш работещо правителство? На това дето направи инфлацията ли? Дето през. Радев им вика шарлатани? Ще има скоро дело за газовата афера.
56
7
 
6
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Докато не разберат, че правителство БЕЗ ГЕРБ няма да има, ще продължим да циклим с нови и нови избори.
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакви на държавна хранилка не спряха да мучат за правителство, ако ще и да е междиу пп и герб, които не м0гат да се гледат, ай иктир бе.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 55 - Е те затова толкова дни се мислят, а дано са измъдрили нещо.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко така ги е захапал леваците от ПП,че нямат мърдане!Ако приемат коалиция с него са свършили!Ако не приемат са срещу държавата!Което е същото!Тия изобщо не ги виждам!
52
4
 
8
 
! Отговори
УЖАС преди 1 година
Вече близо година слушаме как Промяната е виновна за всичко.Не построили магистрали,църкви,у-ща и т.н.Как не им омръзна на герберите да повтарят едно и също и как българите,гласували за тях се хванаха на лъжите им?ББ в цялата кампания ги плюеше и не каза как вижда развитието на д-вата в тази сложна междунарадна и иконом.обстановка.Само за пътища говореше,но не и за качеството им.Хайде,бензинът не поевтинява,кашкавалът-също.Трябва да е ясно,че за тези години мафията изгради стройни структури
51
0
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
45 000 НЕВАЛИДНИ БЮЛЕТИНИ ...... ИМА ПОБЕДИТЕЛИ ИМА И ПЛАЩАНЕ !!!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОПГ Гроб трябва да бъдат обявени извън закона, а членовете им арестувани! Това е шайка доказани алчни айдуци!
49
3
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
Ами БСП,ГЕРБ и ДПС защо не участвате заедно в правителство какъв е проблема ?Май кампанията е да злепоставят ПП-ДБ за да не им вземат кметските места в големите градове ....
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 40 Ами хайде да я правят тая грешка, та да се отървем окончателно от тях.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Демократ - Демократе, народът си го е набил в главата, ако можеше и на политиците да го набиеш в главата, всичко щеше да е ок.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виновна е фрагментаризацията на индентичностната левица!
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 42 Даже е задължително да стане без тях. Вредни са за България!
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МЛАДЕЖ - Аха, то щото ПП-тата само ласкави неща говореха и бяха много внимателни с Герб, всякак гледаха да не ги обидят дори.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До МЛАДЕЖ: По скоро дали искатда управляват с доказно корумпирана и крадлива партия?На Боко не му тряват ПП-ДБ за да състави правителство ,на него му трябват да го избели за 12г кражби.
42
0
 
1
 
! Отговори
цигани преди 1 година
да ми развързват злините дето са ми ги вързали
41
2
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Това е демокрацията - ГЕРБ и ПП и ДБ са мнозинство и те решават, българите трябва да си набият в дебелата глава, че комунизма свърши и сега сме демокрация, при демокрацията народа решава.