Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна

От партията искат незабавно решение от служебния кабинет
18 апр 2023 12:48, Александър Попов
199
Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна
Снимка: БГНЕС

От името на 358 000 българи, които избраха да живеят в свободна страна, „Възраждане“ настоява България да запази останалия ѝ хранителен суверенитет, заяви в позиция ан партията лидерът й Костадин Костадинов.

От политическата организация  настояват служебното правителство незабавно да спре вноса на украинско зърно, слънчоглед и друга земеделска продукция  в България.

"Да се внася от Украйна не е решение на българската държава, а на Европейската комисия. Вносът на украинско зърно доубива българското производство и българските производители нямат пазар, за да реализират родната ни продукция. Всичко внасяно от Украйна не подлежи и на фитосанитарен контрол, отново по решение на нашите така наречени партньори от Европейския съюз. Реално ние не знаем какво се внася, накъде се насочва, какво се произвежда от внесеното зърно и слънчоглед и дали това, което достига до крайния потребител, не е опасно за здравето му. Правителството на България, независимо дали е служебно или редовно, няма как да гарантира безопасността на храните, които достигат до трапезата на всеки един българин. А с доубиването на родното производство го лишава и от алтернатива да си набави качествена храна.

„Възраждане“ настоява България веднага да започне да се държи като суверенна държава и правителството, в случая служебно, да забрани вноса на зърно, слънчоглед и другa  земеделска  продукция от Украйна, така както Полша и Унгария вече спряха този внос, се казва в позицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
1
 
! Отговори
Човек от народа преди 1 година
Оказа се,че украинското зърно е качествено и ние ще наложим забрана за да пазим бедните ни Зърнари. Цената на това ще бъде по скъп хляб за нас. Не съм съгласен
153
5
 
4
 
! Отговори
ВОЛЕН преди 1 година
ТОЗИ МОШЕННИК МИ ОТКРАДНА И ЕЛЕКТОРАТА И КОПЕЙКИТЕ
152
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейка , я кажи как си изплати кредита за къщата с дупетатската заплата ???
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Балдан завежда делото на 5 април пред първоинстанционния съд в Лиеж. Сега съдията трябва да разследва и не може да обяви делото за недопустимо, каза парижкият адвокат Даян Протат. Това би означавало, че съдията може да поиска свалянето на имунитета на фон дер Лайен, за да проведе разследването.
150
0
 
2
 
! Отговори
Да напомня преди 1 година
Лобистът Фредерик Балдан, официално акредитиран в институциите на Европейския съюз , съди Урсула фон дер Лайен за нанасяне на финансови щети на белгийската държава, когато е осигурила сделка на стойност 35 милиарда евро . с фармацевтичната компания Pfizer за закупуване на 1,8 милиарда дози ваксини срещу COVID-19 за страните от ЕС. Това съобщиха белгийският седмичник Le Vif и Euractiv.
149
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румъния е следващата страна коя ще забрани вноса. Грантаджии, стягайте опорките.
148
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
156 ти не вярваш ама е така. Всяка година по Великден има внесени от Полша партиди с яйца и пилета със салмонелоза. После ги хващат в търговските мрежи и уж ги изтеглят. По вестниците назад можеш да видиш и номерата на партидите за които се предупреждава. Какво остава за трета страна с военен конфликт. Трябва да си не знам какъв да не го осъзнаваш.
147
2
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
А руско зърно и слънчоглед може ли ?
146
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 1 година
На нашите текезарски производители им пречи вносното, зърно, вносния слънчоглед, вносните зеленчуци и плодове, вносното вино, вносните яйца, вносното месо, изобщо всичко вносно. Не им пречат само вносните трактори и мерцедеси!
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санитарният контрол на храните е постоянно задължение на съответните държавни органи и специализирани лаборатории. Тези специалисти следят всичко и по всяко време, без да чакат покана нито от правителството, нито от обществото. Ако господин Костадинов има данни за немарливо отношение на санитарните служби, той може просто да изисква проверки и евентуални санкции. Не вярвам правителството да внушава умишлена пасивност в дейността на санитарните служби.
144
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 152 Разбира се че 16000 тона са прашинка в морето, важното е да се вдига врява срещу врагът на Русия Украйна. Нали същото беше и срещу украинските бежанци, бяха използвани за разпалване на антиукраинска истерия. Така политмейкърите на Путин смятат че българина ще намрази силно Украйна и ще заобича страстно Русия. Със същата цел политмейкърите противопоставят Турция на България за да намразим Турция и да заобичаме Русия. Жалкото е че неграмотниците се хващат като шарани на тая въдица.
143
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Миналата година България е добила 6343000 тона пшеница, вносът на пшеница до този момент е към 16000 тона, износът ни е 1708000 тона, а на складове към края на февруари стоят 3796000 тона. Данните са от agrozona.bg. не мисля, че 16 хиляди тона внос могат да окажат влияние на вътрешния пазар при наша реколта от близо шест и половина милиона тона. Претъпканите складови от нереализирана наша пшеница са по-голям фактор за по-евтини цени. Говоря само за пшеница, а не за слънчоглед.
142
1
 
8
 
! Отговори
Рецептата преди 1 година
Три пъти на ден на гладно взимаме Бахмут.След хранене парад в Киев или Берлин по избор.Преди лягане-флагманът Москва плава,две чаени лъжички.
141
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от Малорусия и да се замени с внос от велика Русия.
140
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от Украйна и да се замени с внос от велика Русия.Костадинов: Да се спре вноса на зърно и слънчоглед от УкрайнаПрочети още на:https://dnes.bg/politika/2023/04/18/kostadinov-da-se-spre-vnosa-na-zyrno-i-slynchogled-ot-ukraina.566868
139
2
 
9
 
! Отговори
123 преди 1 година
Ако веднага не се спре вноса на зърно от Украйна, ще фалират вносителите на Бентли и Мазерати в България, а Копейкин е много загрижен за клиентите им
138
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мене пък по ме интересува, каква ще е цената на хляба и олиото, след като се спре вносът! Това е важно! Ако ще ми го продават по 6лв кило олио, мерси!Ако ще е по 3лв, нека спрат вноса, всеки си гледа джоба все пак! Защо аз трябва да изплащам на Гошо, луксозният автомобил, да не ми е копъл на нивата!
137
2
 
5
 
! Отговори
СПРЕТЕ ВНОСА преди 1 година
На украинското ЖИТО----И СЕ ГОТВЕТЕ ЗА ХЛЯБ-5-лв. и ОЛИО-8-лв.!!!!ТОВА ИСКАТ ЗЪРНАРИТЕ!!!!!
136
4
 
4
 
! Отговори
НЕ ВЕР.ВАЙТЕ... преди 1 година
...НА ХЛУВОУСТИ ПРО СТАЦИ И ПРИ МИТИВИ КАТО ЧАЛГАРО И КОПЕЙКИН---ТОВА ЩЕ ВИ НАПРАВИ САМО БЕДНИ И НЕЩАСТНИ!
135
6
 
6
 
! Отговори
ГОСТ преди 1 година
На нас украйнско зърно не ни трябва, имаме се свое. Които държави нямат те да го купуват, нали ни обясняваха че без украйнското зърно половината свят щял да гладува. Изглежда никой не го иска и ни го пробутват на нас и някой други ***. Да го купуват Англия, Франция Германия, Нидерландия, Испания и другите от ЕС като толкова им трябва. Зърнената сделка трябва да спре.