Вдигат заплатите на народните представители

Зависят от обществения доход
23 апр 2023 21:09, Росен Стойчев
155
Вдигат заплатите на народните представители
Снимка: БГНЕС

Народните избраници от 49-ото НС ще взимат повече пари от предшествениците си в 48-ото.

Още по темата
Причината – депутатските възнаграждения се променят 4 пъти в годината и зависят от заплатата в обществения сектор, съобщи Нова.

Заради по-високите доходи там, основното възнаграждение на новите 240 ще е почти 6400 лева, без клас прослужено време или допълнителни възнаграждения за участия в комисии например. Това е с 801 лева повече от предишния парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
28
 
! Отговори
Читаци и еничари преди 1 година
Няма представители на народа в този свинарник !
106
1
 
23
 
! Отговори
Комунист преди 1 година
Сигнал че ще вдигат сиренето. И олюуто.
105
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли човек в държавата,който да подкрепя това,едва ли.Но нашите представители го подкрепят,възниква въпроса- те наши представители ли са- съответно и логичния отговор- не- отишли са там да представляват себе си,родата си и спонсорите си.Тогава изобщо за какво са ни,да правим референдум и да ги махаме или съкратим
104
1
 
17
 
! Отговори
Човек преди 1 година
ЕВАЛА,МАШАЛА за следващите избори кандидат депутатите ще са ТРИ МИЛИОНА. Гласовете ще дойдат от чужбина, ПО ИНТЕРНЕТ с изкуствен интелект
103
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано им остане време и да ги изхарчат. Щото може да е за последно.
102
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом техните работодатели могат да си го позволят , ще им ги вдигнат заплатите на депутатите. В този ред на безмислия възниква въпроса . На всички еднакво ли ще ги вдигат?
101
1
 
14
 
! Отговори
САЩ ги хранят преди 1 година
Илон Мъск ще им вдигне заплатите във въздуха и после ще ходят на планетата Марс да си ги получават
100
1
 
10
 
! Отговори
Динко преди 1 година
Така било е,Така е,И така ще бъде!Приготвяте си баница ,и сами решавате колко да си отрежете .
99
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Причината депутатските възнаграждения се променят 4 пъти в годината и зависят от заплатата в обществения сектор . . . . . . . . . . . . Най сетне разбрах как става! Вдигат се заплатите на обществения сектор и след това моята защото на тези от сектора са по високи! Барон Мюнхаузен се изтекля от блатото като тегли собствени си коси, а аз мислех, че това е само банална притча от приключенията на барон Мюнхаузен от Рудолф Ерих Распе
98
2
 
20
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Докато има такива гласуващи за разни тикви и рапони така ще е....
97
0
 
23
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 1 година
Е после,защо народа емигрира малко са им 10 хиляди лв заплата, направо им ги направете милиони, за сметка на това 2 милиона трайно безработени без 1 лв доход и 2 милиона пенсионера с пенсия 270-470лв. Така ще е докато не се създаде партията на безпартийните,безусловния базов доход, швейцарска минимална пенсия, швейцарска минимална пенсия, тридневна или четиридневна работна седмица, престъпници трощащи камъни в кариериете и тнт.Докато не емигира и последния от територията.
96
1
 
24
 
! Отговори
Watch преди 1 година
така е като гласувате за тия,ще си вдигат заплатите ,а на вас ще ви вдигнат крън'деля...
95
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Твърде големи са им заплатите за работата която вършат. Гласуват по команда без да разбират за какво гласуват, не ходят на работа или ходят колкото да има кворум. В същото време има пенсионери които не могат не само да си платят сметките а да ски купят храна. Общо взето не ги заслужават тези заплати. Да не говорим с корупция колко още взимат.
94
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Депутатите които не са от София получават и безплатна квартира в София или +1800 лв. квартирни към заплатата, ако са на свободен наем. Плаща им се гориво и командировачни до 2000 лв. на месец за посещения на избирателните им раьони извън София. Получават ваучери за храна в размер на 250 лв. на месец. Ако са семейни вучерите са 500 лв. Имат и ваучери за представетелно облекло (костюми и обувки) в размер на 750 лв. на месец. Така че заплатата могат да си я спестяват. А и ползват безплатен градски
93
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо чудно че обядват за по 5 лева в стола на НС. Те горките работят за почти без пари. Да се засрамим ние народа на БГ че вечно се сърдим на тези бедни и онеправдани депутати които дават всичко от себе си за 30те минути на ден в парламента ако благоволят да отидат на работа изобщо. Горките. Как да не ги съжалиш...
92
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Типичен пример за политическо лицемерие.
91
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пък в Северна Европа има държава, в която депутатската заплата се равнява на минималната за страната, умножена по три.
90
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кажете какви заплати взимат в Резиденството и колко хора са на щат там!! Съветници, чистачи, компютърджии, юристи, "експерти" и тнт..
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз когато казвах че политическият модел трябва да се промени на пряка демокрация беге де6ила се надпреварваше да пляка минусите. Хранете сега дерибеи на държавна хранилка. А, да не забравим мерцедесите, командировъчните, пътните, другото дето пада под масата за лобиране си е бонус.
88
2
 
13
 
! Отговори
НеСаПрости преди 1 година
депутатските възнаграждения се променят 4 пъти в годината