Официално: Мария Габриел е кандидатът за премиер на ГЕРБ

Борисов съобщи името й от парламентарната трибуна
Обновена: 10 май 2023 18:45 | 10 май 2023 09:14, Камелия Цветанова
653
Официално: Мария Габриел е кандидатът за премиер на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Мария Габриел е номинацията на ГЕРБ за премиер. Това съобщи лидерът на партията Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

Борисов коментира, че най-правилното място, от което да анонсира идеите и намеренията на ГЕРБ е парламентарната трибуна.

"Това, което е дадено на България и на българския еврокомисар Мария Габриел са иновациите, научните изследвания, културата и младежта. Така че теми, по които всички ние имаме в програмите си написано доста", посочи той.

Борисов съобщи, че лично Габриел ще провежда срещите с останалите ПГ и ще поемЕ своите отговорности като кандидат за премиер.

Той уточни, че като действуващ еврокомисар тя трябва да премине през юридически процедури.

Вчера Борисов посочи, че разчита на ПП-ДБ за подкрепа на кабинет като втора политическа сила. Ако обаче те продължат да отказват такава, то тогава се надява на останалите партии в НС.

Всички реакции за номинацията на Мария Габриел вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


653
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
484
0
 
1
 
! Отговори
А неофициално преди 1 година
А НЕофициално е прокси на глобалистите,трансхуманистите,шорошите,трансмутантите,ГРЕВИО...
483
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'' Габриел: Правителството ще поиска '' ....................................... Другарката Габриел е хитра, но не достатъчно ... кукичката с Гешев няма да заблуди шараните от ПП-ДБ ... и всичките министерства да им даде - пак няма да се съгласят, защото те искат - вся власть советом и Герб ако може да го няма, а пък това няма как да стане.
482
0
 
5
 
! Отговори
Не е срам да питаш преди 1 година
Защо се казва Мария Габриел? Защото не е ясно дали се самоопределя, като мъж или като жена ли?
481
1
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Гушата й е дълга поне колкото конската глава. Тая ще ни оправи.
480
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ХАЙДЕ ПАК ДА БОРИМЕ СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ С НОВАТА ИЛЮЗИЯ МЕРИ ГАРГАМЕЛ!!! ХАЙДЕ ПАК, ХАЙДЕ ПАК, О МЕРИ, О МЕРИ ГАРГАМЕЛ. ХАЙДЕ,ХАЙДЕ ТОЗИ ИЗТЪРКАН ФИЛМ ВЕЧЕ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ!!...
479
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
О МЕРИ,О МЕРИ, МЕРИ ГАРГАМЕЛ, ГАРГАМЕЛ. О, МЕРИ ГАРГАМЕЛ ЛИ ЩЕ НИ ОМАЙВА С ГЛУПОСТИ ЗА УНИФИКАЦИЯТА НА ЗАРЯДНИТЕ ЗА GSM-и!!... О МЕРИ,О МЕРИ, МЕРИ ГАРГАМЕЛ, ГАРГАМЕЛ... ПОЗНАЙТЕ КОЯ КЛАСИКА ВЪРВИ С О МЕРИ, О МЕРИ? ПОЗНАХТЕ ЛИ?.. ПОДСКАЗКА:"Oh .... , .. .... blue."
478
1
 
8
 
! Отговори
112 преди 1 година
Падналият Ангел, известен като Архангел Гавраил, или Габриел, който играе ролята на Ангел на смъртта... Честито на печелившите!
477
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакъв шанс! Вероятността за правителство с жирафката-премиер клони към 0
476
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
премиер жена -ужас
475
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 1 година
За старшинките ни. Този на Радио релейната беше Джимката ПЕЙДЖ, а пък на приятелите ми от тежко кабелната Томето. Да ги мобилизират завършилите военните училища и синовете им. Щом като са учили за войни, сега е такава. Нека да отиват да се бият там. Възможно е и да си намерят шапките. Особено, генералите им.
474
0
 
2
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Добре де, редакторите и модераторките на Днес.Бг-то, като роми ходехеме из Европа. Тези като мугтрата от банкя и завършилите в Симеоново ни прибираха паспортите, че и парите, още в самолетите. ЧЕСТИТА ДА Е новата 2023 г. НА БЕЛИТЕ гълъбите на Доневия. Както и на Радевия, този от БНБ-то им. Че дори и на градил ИЛИЯТА килията си ЛИНГОРСКИ. ще започнат да ме молят, да си обменя жъртите стотинки в сградата на БНБ, за която те дори и нотариален акт си нямат. Честита да е на г-дата ПЕТКОВ И ВАСИЛЕВ.
473
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Специални ПОЗДРАВИ ЗА ПРИЯТЕЛКИТЕ МИ ОТ ДНЕС.Бг-то. Те най-после започнаха да разбират защо пиша понякога с малки, а друг път с главни букви. Защото ги знам и малките, че дори и ГОЛЕМИТЕ. БЪЛГАРИТЕ, тези обикновените и ИСТИНСКИТЕ.
472
0
 
6
 
! Отговори
ЕФРЕЙТОР ОТ УБОТО ИМ преди 1 година
Така и Бойко Борисов обещаваше на Мария Габриелова да е верен до гроб. Но, той така обещаваше и на приятеля си от БКП от Правец. Вън пък не вали. Изобщо не е тъжно. Особено за българите, които ИЗОБЩО, ама ИЗОБЩО НЯМАТ ДОВЕРИЕ В НАРОДНОТО СИ СЪБРАНИЕ. Ние си вярваме. Доста, а не много съм скитал по света. Продължавам да се моля за МИР, а не за избори. Като *** ходехме из Европа. Без пари, без документи. Такава беше политиката им на тези от БКТ-то им. Нещата се променят. Генерал беше КАШЕВ.
471
1
 
4
 
! Отговори
NATIVE BULGARIAN преди 1 година
А пък, най-официалното е, че тези от НС гласуваха вот на недоверие на РЕДОВНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА г-н КИРИЛ ПЕТКОВ. Нека сега да се мъчат да си избират ново редовно. СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ за ПРИЯТЕЛИТЕ МИ. А пък, ТЕ СА НАИСТИНА толкова много. Ще им звездичките на тези от партията му. ЧАК РАК ЛА ДЕ. ТОДОРОВИ СА. Но не са синове на комуниста от Правец. БАХОВЧАНИ СА СИ , както и аз. ДЖОРДАВДАН БЕШЕ НА 6-ТИ.
470
0
 
4
 
! Отговори
ПЕВЕЦ, от народните преди 1 година
Тази не е ли Габриелова или пък е Борисова ? Така са си нещата с генерали като Радев, Борисов и другите, които все не могат да си намерят шапките. : дена първа смяна, 7 дена нощни смени. Специални поздрави за роднините и приятели ми. А пък те изобщо не са от партиите им. ВЛАДКАТА МАРКОВ.
469
0
 
4
 
! Отговори
Милионер преди 1 година
Нека да стане премиерка на Герб, но има една малка, само МАЛКА ПОДРОБНОСТ. А тя е, че БЪЛГАРИТЕ, ТЕЗИ ИСТИНСКИТЕ не са от ПАРТИЯТА МУ НА ПОЖАрНИКАРЯ. Спциални поздрави за депутатките от поредното 49-то НС на нашата си БЪЛГАРИЯТА НИ. С ПЕСНИТЕ НА ВЛАДКАТА МАРКОВ. Естествено. ПОБЕЛЯХ И ОСТАРЯВАМ. Почти на 60 съм.
468
2
 
9
 
! Отговори
Соросоид преди 1 година
До Анонимен Защо не назначат направо Сорос ,а разиграват циркове ?
467
0
 
13
 
! Отговори
Курило преди 1 година
Мис Гейбриел... ако знаете от кога ви търсим! Много да внимавате с нея, избяга от тук преди няколко години.
466
1
 
17
 
! Отговори
Como Putta преди 1 година
Тази стринка какво се е ухилила като наръпана краставица? Ако си мисли, че като се смее сама без причина, ще дадем индулгенция на шефа и крадеца от Банкя, много се е объркала. Боко да си подава оставката, иначе няма правителство. РАЗБРАХТЕ ЛИ МЕ?!
465
1
 
16
 
! Отговори
bg man преди 1 година
В момента тя е на обучение и инструктаж в банкя, баце й дава няколко ценни съвета!