Атанасова: Надявам се ПП-ДБ да осигурят дълъг живот на НС и редовен кабинет

Джентълменското споразумение не е изчерпано, категорична е тя
Обновена: 12 май 2023 10:18 | 12 май 2023 10:16, Красимир Ангелов
118
Атанасова: Надявам се ПП-ДБ да осигурят дълъг живот на НС и редовен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Джентълменското споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е изчерпано. И тогава, и сега, то беше заедно с ангажимента НС да работи повече от 3 месеца, за да има ротация на председателя и на парламента, и на правната комисия. Единствено от нас и от тях зависи животът на НС да бъде дълъг и да излъчи правителство.

Още по темата
Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

Атанасова подчерта, че се надява, че ПП-ДБ ще осигурят дългия живот на българския парламент като подкрепят кабинета на Мария Габриел.

При откриване на заседанието ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си размениха реплики, след като съпредседателят на парламентарната група на втората политическа сила Николай Денков поиска в дневния ред да бъде включена точка за избор на председател на правната комисия. В резултат на разменени реплики между Атанасова и Денков, председателят на парламента Росен Желязков свика председателски съвет след изслушването на финансовия министър Росица Велкова.

Малко по-късно по темата брифинг дадоха от ПП-ДБ, а след тях и Атанасова разясни процедурата, заради която възникна спор в пленарната зала.

Към този момент ние не знаем какъв ще бъде животът на 49-ото НС, посочи тя. Уверяваме ПП-ДБ , че единствено от нас и от тях зависи животът на този парламент да бъде дълъг, той да излъчи редовно правителство, и в този случай темата с ротацията на председателя на парламента и на правната комисия не стои под въпрос, това споразумение ще бъде спазено, обяви Десислава Атанасова.

И допълни, че очаква ПП-ДБ на среща днес с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС и се надява, че те ще осигурят дългия живот на българския парламент и редовно правителство, като подкрепят кабинета на Мария Габриел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
17
 
! Отговори
Деса е изнервена преди 1 година
Даже шофьорите от НСО не я успокоявали.Само повтаряла,"искам Киро,та Киро".
7
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ са отвратителни хора. Как може в съвременната ни история да бъдем свидетели на толкова отвратителни и мизерни хора. Тези месеци продължаваха да плюят по ПП, и после очакват да седнат на една маса с тях? Вие ще седнете ли на една маса с човек, който е работил с всички средства срещу вас и ви е плюл, като все едно порой вали? Никога, нали! Защо постоянно приписват всичко на ПП. От тях нищо не зависи. ГЕРБ имат мнозинството на мултаците. Мнозинството на хартията. Какво ви пречи да управлявате?
6
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това дали ще има дълъг живот на НС зависи от първата сила именно от гербавите!Да не се опитват да прехвърлят топката на тези които наричат шарлатани, на тези които свалиха от власт с подкрепата на ДПС, това поведение на гербавите е неадекватно.
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ние се надяваме на дълъг живот без вас.Крайно време е.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече ги натискате,толкова повече ще ви отказват.Знаем ви номерата и те ви ги знаят.Едва ли искат да си направят ритуално самоубийство.
3
2
 
13
 
! Отговори
Ами ДПС и БСП преди 1 година
Също осигуряват дълъг живот на парламента?Да не би целта в и с ПП е просто да ги унищожите?Или драпате за парапета?
2
2
 
17
 
! Отговори
Атанасова, преди 1 година
Нали бяха аматьори?Нали когато ги свалихте ,ги посрещнаха младите хора с аплодисменти,а вие победителите се измъкнахте като мокра връв през служебния вход?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още не сме видели да им целувате ръка.Но сме видели как целувате ръцете на Боко.Айде сега ваш ред е.