Атанасова: Надявам се ПП-ДБ да осигурят дълъг живот на НС и редовен кабинет

Джентълменското споразумение не е изчерпано, категорична е тя
Обновена: 12 май 2023 10:18 | 12 май 2023 10:16, Красимир Ангелов
118
Атанасова: Надявам се ПП-ДБ да осигурят дълъг живот на НС и редовен кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Джентълменското споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не е изчерпано. И тогава, и сега, то беше заедно с ангажимента НС да работи повече от 3 месеца, за да има ротация на председателя и на парламента, и на правната комисия. Единствено от нас и от тях зависи животът на НС да бъде дълъг и да излъчи правителство.

Още по темата
Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, цитирана от БГНЕС.

Атанасова подчерта, че се надява, че ПП-ДБ ще осигурят дългия живот на българския парламент като подкрепят кабинета на Мария Габриел.

При откриване на заседанието ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си размениха реплики, след като съпредседателят на парламентарната група на втората политическа сила Николай Денков поиска в дневния ред да бъде включена точка за избор на председател на правната комисия. В резултат на разменени реплики между Атанасова и Денков, председателят на парламента Росен Желязков свика председателски съвет след изслушването на финансовия министър Росица Велкова.

Малко по-късно по темата брифинг дадоха от ПП-ДБ, а след тях и Атанасова разясни процедурата, заради която възникна спор в пленарната зала.

Към този момент ние не знаем какъв ще бъде животът на 49-ото НС, посочи тя. Уверяваме ПП-ДБ , че единствено от нас и от тях зависи животът на този парламент да бъде дълъг, той да излъчи редовно правителство, и в този случай темата с ротацията на председателя на парламента и на правната комисия не стои под въпрос, това споразумение ще бъде спазено, обяви Десислава Атанасова.

И допълни, че очаква ПП-ДБ на среща днес с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС и се надява, че те ще осигурят дългия живот на българския парламент и редовно правителство, като подкрепят кабинета на Мария Габриел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да, добре. Кога ще са новите избори все пак? Септември ми звучи добре.
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влизаш в магазина и вместо да псуваш, като нещастен каруцар. Започваш да се опитваш да мислиш с малкото мозък, с който разполагаш и задаваш въпроси на коя фирма са продуктите с високи цени. И собствениците им с кой са обвързани. Плащат ли данъци, осигуровки и заплати. Какво им е отношението към служителите. Може и да ви огрее. Искате ли пиле печено на висок Градус? Въпросът е подвеждащ.
26
5
 
9
 
! Отговори
Театър преди 1 година
Мария Габриел е просто една обикновена еврочиновничка, какво я превъзнасяте толкова незнам. Тя не може на малкия пръст на Асен Василев да стъпи!
25
4
 
12
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Какъв беше смисъла на това, че ГЕРБ свали правителството на ПП, оплю ги, а сега се учи от тях и иска да управлява с тях. ГЕРБ са необразовани аматьори, така и не се научиха да управляват 12 години, а страната беше на самотек.
24
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕкмеджани с хотелчета, протестите не са били платени. Протестите бяха изблик на натрупана енергия на гняв в следствие на беззаконието и фашисткото управление на ГЕРБ. Енергия, протест, който мутрите се опитаха да овладеят и успяха частично. ИТН са част от тези мутри, партия на мутрите от задкулисето. Възраждане са също част от тази шайка. Мислиха, че ще успея да присламчат и ПП за няколко месеца. Не успяха. Мислиха ги за явление за няколко месеца. Но не са. Енергията на протеста е жива.
23
0
 
6
 
! Отговори
ряпата преди 1 година
До Анонимен""пиши на кирилица бе,пърдухел нещастен.И други знаят езици.Какво ни показваш с това?Ще ти кажа:простащина!
22
3
 
6
 
! Отговори
Г557дт преди 1 година
До 30. А на мен ми липсва Боко Шкафа на тази снимка! Но Мутромилиционера се скри като въшка.
21
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
А ГЕРБ осигуриха ли дълъг живот на Правителството на ПП? Не! Събориха ги! Сега чий го търсят?
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тази снимки липсва само Лена. Има си и парапет, Киро може да върви отзад и да се подпира.
19
0
 
3
 
! Отговори
Е,и? преди 1 година
До Анонимен,+""Какви номера си знаят бе?Едните управляваха 12г.,другите-осем месеца,реално шест.ПП се появиха на гребена на платени протести.Платени!Те не са хомогенна маса.Както се появиха,така и ще изчезнат.Както много други.Както и БСП.Не,че Герб е спасението.И те ще изчезнат и ще се стопят.Привилегии и пари правят партиите.Липсват ли те,няма и партия.
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тройната коалиция лъжливи и крадливи шарлатани ППДББСП не им трябва стабилна държава, съд и прокуратура защото тогава ще трябва да влязат в затвора за разрухата и обира на века, липсващите 20 милиарда от бюджета!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сачева тъжно се подава отзад. Толкова се натяга, а сега докараха някаква от Брюксел.
16
2
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Недей да си измисляш.Киро нито е обещавал нещо на някого,нито ще обещае.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко се обгражда с жени винаги, сега си е сложил безполов жирав за аватар и чрез него да управлява
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ах, тази хиена Атанасова!Деди плътно до гаргамелка и и шушне опорките на Боко.А той се е скрил под полите на двете женички и ни лук ял,ни лук мирисал.
13
6
 
5
 
! Отговори
Киро Канадеца преди 1 година
Ще дадем подкрепа, г-н Борисов не е мафия вече каза американския посланник, има важни неща , закони за преимане, да направим България и хората роби на Брюксел. Има Аец и Тецове за затваряне, подготвяне за пушечно месо. Кюлчетата ще ги делнем 50 на 50 вече
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сбогом, аматьорке!
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледайте каква снимка. Едно озлобено, кораво и уморено лице на усойница вляво, и едно безизразно, меко лице потънало в празно пространство на мечти вдясно.
10
3
 
6
 
! Отговори
Бай Чеп преди 1 година
Аз пък имам две. Едната ми надежда е да ми увеличат пенсийката, а пък за другата Надежда дано жена ми да не разбере.
9
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво пречи на ГЕРБ да управляват държавата официално, когато по градове и села управляват заедно с БСП и ДПС? От какво ги е страх ГЕРБ?