Габриел: Правителството ще поиска освобождаването на Гешев

Кабинетът трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент
Обновена: 11 май 2023 09:16 | 11 май 2023 09:07, Камелия Цветанова
591
Габриел: Правителството ще поиска освобождаването на Гешев
Снимка: БГНЕС

Номинараната за премиер Мария Габриел се срещна с ПГ на ГЕРБ. Пред депутатите тя заяви, че правителството трябва да е символ на амбиция, авторитет и ангажимент.

„Искам да благодаря на ПГ на ГЕРБ-СДС за подкрепата. За мен е истинска чест да застанем пред цяла България и да кажем, че искаме работещо правителство. Искаме обединена България, която ясно отстоява своето място в ЕС и НАТО, но и която носи решения за грижите и терзанията на българските граждани. Първото ми послание ще бъде работа за екипна България и стратегия на трите А - амбиция, авторитет, ангажимент“, каза тя.

Габриел отсече, че има амбиция да покаже, че ГЕРБ е способна да състави правителство с екип, чиито решения не се спускат, а се създават и изпълняват съвместно.

"Авторитет на България е Европа - да участваме в процесите в ЕС. И третото „А“ - най-важното - ангажимент към хората, към българите, да работим така, че хората да имат по-спокойно ежедневие и по-достоен живот“, обясни тя.

"Искаме да водим диалог, който да изпълни със съдържание тези думи, ще си задаваме и неудобни въпроси. Чрез диалог ще се преодолеят различия, за да утвърдят обединяващото", каза още номинираната за премиер.

Тя настоя, че е нужен план за изход от кризата и работещо правителство, както и нормализация на работата на институциите.

Мария Габриел съобщи, че първото, което ще направи министърът на правосъдието в кабинета на ГЕРБ е да внесе искане за освобождаване на главния прокурор Иван Гешев за уронване престижа на прокуратурата и съдебната система.

Тя увери, че ключовата дума на срещите й с останалите партии в НС ще бъде диалог - по конкретни приоритети в краткосрочен и средносрочен план.

„За да ги изпълним, имаме нужда от работещо правителство, носещо отговорност“, настоя Габриел.

Според нея това е изход от политическата криза.

Тя посочи, че е нужно да се стабилизират публичните финанси и да се приеме държавния бюджет.
Сред останалите й приоритети са правосъдната реформа, приемане на основните закони, механизъм за разследване на главния прокурор, реформи в антикорупционната комисия нейното разделяне.

Габриел акцентира и върху необходимостта от овладяване на инфлацията и ръста на цените, както и преодоляване на негативните последици върху икономиката.

Приоритети са и членството на страната в еврозоната, както и реодоляване на двугодишното закъснение по оперативните програми.

Габриел очерта и необходимостта от подобряване на сигурността на българските граждани - преодоляване на битовата престъпност, войната по пътищата, миграционния натиск, членството в Шенген и модернизация на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


591
Още по темата: Мария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
505
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
От създателите на Просто Киро - проста Мария.
504
0
 
0
 
! Отговори
шок преди 11 месеца
Габи сега да каже:бутнаха ми листа да го прочета,а аз не знаех какво пише.
503
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
мария габриел трябва да се маха
502
0
 
3
 
! Отговори
Животновъд преди 11 месеца
Другарката Габриел е куцо магаре ! такива магарета си направиха партийка - "Просто Плява" и днес искат да гушнат милиардите на Европа като вият като магарета !
501
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 месеца
Тая Габриел падна от двата коня! Кой я излъга, че трябва да иска оставката на гл.прокурор?! В качеството на каква? От 20 години се глези в Брюксел и не познава родната си държава! Не разбира ли, че застана на страната на престъпната олигархия? Какъв премиер ще си, ако очакваш да ти шушнат в ухото, какво да говориш?! Знаеш ли Мария, как живеят обикновените хора в България?! Айде аут в Брюксел!
500
0
 
7
 
! Отговори
Оператор преди 11 месеца
Не Гешев , а ти, мисирко, се приготви да си ходиш на село ! Такива недорасляци и некадърници у нас - с фадрома да го ринеш!
499
0
 
3
 
! Отговори
АМИ преди 11 месеца
Това за освобождаването на Гешев не трябваше да се споменава изобщо. Габриел иска да направи опит да работи ясно и прозрачно, да си каже приоритетите, но това беше грешка. Сега Гешев може и да им провали правителството. В политиката свалянето на карти прекалено рано е равно на провал.
498
0
 
7
 
! Отговори
Тост преди 11 месеца
Хе.хе ! Брюкселската зелка се оака рядко-рядко! А в Брюксел , Урсула фон ....Лайън , направила матине с шампанско - за успешното изгонване на Габриел. (Урсулата много се дразнела от Габриел). Даже поръчала пици с кристали.
497
1
 
6
 
! Отговори
Габриел ли! преди 11 месеца
Абе, щом се е хванала с Бойко Борисов да прави правителство, няма да излезе на добър край. Кремълският поток изяде главата на Бойко Борисов и го изхвърли завинаги от политиката. Нека само да свърши проклетата война. а и Гешев каква информация тепърва ще изнесе, спукана му е работата на Бойко...
496
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тая си заработи собствената оставка.
495
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Поредна калинка. От два стола на земята.
494
0
 
3
 
! Отговори
След преди 11 месеца
Киро-невнятника всеки кандидат за премиер ми се вижда добър.
493
1
 
2
 
! Отговори
Дрънканиците преди 11 месеца
на ПП не бива да се подемат от сериозни политици
492
1
 
2
 
! Отговори
тигана преди 11 месеца
Боко разпореди на подопемните си да обърнат палачинката. А те са послушни.Изълняват
491
1
 
2
 
! Отговори
тик-так, тик-так... преди 11 месеца
Тия и Гешев са готови да продадат стига да успеят да се закачат за един, последен път. Може би понеже знаят, че при посещението му в САЩ "харда" му беше изтрит и върнат към фабрични настройки :) То-горкото, вече нищо не знае и нещо не помни. Да е за урок на всички, които ще се изкушат да се включат в МРЪСНАТА ИГРА. Такива са правилата и- когато вече не си полезен, те пускат па пързалката
490
4
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 11 месеца
Ние пък ще поискаме освобождаването на България от ГЕРБ ! Още на следващите скорошни избори. И ще го постигнем !
489
1
 
13
 
! Отговори
преди 11 месеца
Мен ме е срам от действията на тази особа - специалист в нищоговоренето !
488
2
 
15
 
! Отговори
ООООХ... преди 11 месеца
МАХАНЕТО НА ГЕШЕВ НЯМА ДА НАПЪЛНИ ХЛАДИЛНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИНА - НЕ МИ ХАРЕС ВА ТАЗИ ЖЕНА МНОГО ЧЕСТА КАЗВА МОЕТО ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО ГО НЯМА МОЕТО НЕЗНАМ СИ КОЕ КАТО ЧЕ ЛИ ВСИЧКО Е НЕЙНО ТЯ НЕ Е ПО РАЗЛИЧНА ОТ КИРЧО АСЕНЧО И ДРУГИТЕ ОТ ПП НЕ ПОЗНАВА ЖИВОТА НА БЪЛГАРИНА НАЙ ПОДХОДЯЩА ЗА ТАЗИ ДЛЪГЖНОСТ Е НИНОВА КОЛКОТО ПЪТИ Я СЛУШАМ РАЗБИРАМ ЧЕ Е НАЙ ПОДХОДЯЩА ЗАПОЗНАТА С ВСИЧКО КОЕТО ТРЯБВА НА БЪЛГАРИНА И ЗНАЕ КАК ДА ГО НАПРАВИ ПИСНА НИ ДА ГЛЕДАМЕ КАЛИНКИ ОТ НЯКЪДЕ СИ
487
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ено време Батака събираше негативния вот на тия дето се клатят като антена, а сега Коци е машичката на Боци да събира тоя същия вот. Кюпекът си лае, керванът си върви. Гаргамел никой не го знаеше, ено време с връзки го надигнаха, че сигурно е валидирал фетишите на некой с голем члeн да му прави дълбоко гърло.
486
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тая ли ще решава проблемите на простият български народ който е толкова невеж и духовно неразвит че не разбира че причината за неговите страдания е в самият той и кармата която носи от предишни прераждания.Тая ли ще решава дали г-н Гешев ще е главен прокурор? Ами ще е ! Аз съм за него. Понеже пречи на някой - на мафията и искат да го махнат. Затова и беше атентата с- у него за да му покажат това което сега искат.ЖАЛКО ЗА ХУБАВАТА СТРАНА БЪЛГАРИЯ! НЕЙНОТО СТРАДАНИЕ Е НЕЙНИЯТ НАРОД.