ГЕРБ предлага експертно правителство, което да работи една година

Не можело да има коалиция
Обновена: 14 май 2023 12:31 | 14 май 2023 12:15, Камелия Цветанова
202
ГЕРБ предлага експертно правителство, което да работи една година
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще предложи утре сутринта разговорите да продължат с цел създаването на експертно правителство за една година на основа на приоритети. Това заяви номинираната за премиер от ГЕРБ Мария Габриел.
 

"Изключваме думата коалиция, правителството ще бъде само експертно", отсече тя.

„Първата сила, която ще поканим на разговор е БСП. С тази политическа сила имаме най-големи различия, но всички трябва да работим за бъдещето на България. Посланието ми към всички е да не считаме проведените разговори за загубени“, посочи тя.

"Не ние бързаме, а конституцията ни казва, че имаме срокове. Затова от утре ще поканя да продължат разговорите с много ясна цел – експертно правителство с имена на хора, които да доведат до успешни резултати приоритетите, които споделих, с тези, които ще подкрепят, ще уточним приоритетите и в детайли, подчерта Габриел. Тя обясни, че с ПП Възраждане не е възможно да се върви напред.Никакви разговори не са водени с мен за имена, министерства. Искаме ли работещо правителство - да, имаме ли общи приоритети -да. Преди да говорим за експерти, трябва да говорим за експертно правителство", каза още Мария Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: ГЕРБМария Габриел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само като ги погледнеш тези двете на снимката и ти става тъжно за България. Навсякъде в страната разликата в заплащането между хората стана огромно. шефовте вече получават безумни хиляди, а за другите само някаква дребна частица. Дори секретарките на шефовете им измислят длъжности за да получават все повече и повече. Незнайно как се уреждат с дипломи за висше образование докато са си на работа. Инспекцията по труда явно не върши нищо. Поставените шефове тероризират хората и им отнемат парите-
141
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПП/ДБ ще са изключително глупави да се хванат на уловката на ГЕБ. Така или иначе едно такова правителство е обречено и от неуспеха му ще спечелят само те... но Кирчо си е навил нещо на главата като малко хлапе.. Възможно е съвсем да се компроментира. Вече го направи 1 път.
140
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новата ни министър председателка идва у нас да получава около 100 000 лева годишно , при заплата като еврокомисар 800 000. Трябва да е голяма патриотка. Сигурен съм че сина и дори български не знае.. а тя въобще не се интересува как живеем. Халал да ни е!
139
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако, както е тръгнало, не се формира правителство, на следващите избори ПП+ДБ и БСП ще намалят осезаемо, включително доста, гласовете си, поради проявен инат и стремеж да вкарат държавата в безвремие и хаос. Костя Копейкин няма да повиши броя на гласовете за партията си, напротив, ще ги намали заради спъването на избор на кабинет с неговите 35 гласуващи неизменно "против" депутати.
138
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се приема.
137
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възрожденците са се активизирали, много ги е шубе да не стане правителство
136
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ предлага марионетно правителсво, което да изпълни заповедите на кукловода пък после пак могат да се плюят с другата глава (на същия змей), наречена ПП.
135
10
 
3
 
! Отговори
До 148 преди 1 година
Световна война няма, дядо русофил, по-добре тя отколкото Киро, Боко или пък Копейката
134
5
 
9
 
! Отговори
Видим прогрес преди 1 година
Голямата бяла птица вече се научи да чете, или поне се старае
133
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закрийте този оркестър Кукубенд парламент и се управлявайте като Швейцария, с пряка демокрация и децентрализирана власт по общини. По-добре така, вместо да ви управлява жена експерт. Ще бъде пълна катастрофа да ви управлява жена по време на световна война.
132
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков обяви, че му харесала Габриел, защото обещала милиони патрони за Украйна, а също и прокарването на истамбулската конвенция!! Смятаяйте тези клоуни какво ви готвят.. и на какво искат да се съгласяват..
131
8
 
2
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
МНОГО ЗАПЛАШВАЧИ ПО САЙТОВЕТЕ ЧЕРЕПИТЕ ВЕЧЕ НЕ ПЛАЩАТ БЕЗДИЛНЦИ НАМЕРЕТЕ СИ РАБОТА БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВА ЗА ГЕРБ ШАРЛАТАНИТЕ СА С 37 ДЕПУТАТА СРИВАТ СЕ
130
3
 
7
 
! Отговори
Стамболов преди 1 година
Със заядливо махленско плямпане, като това на Дуловската Десислава и на Хасковския Делян, политика не се прави. Джентълменските споразумения задължително се спазват ! Ако иска парламентарна подкрепа за работата на негово правителство, ГЕРБ трябва да преотстъпи на ПП-ДБ, освен правната комисия, и други ключови парламентарни комисии, за да може в качеството си на опозиция ПП-ДБ да упражнява по-ефективен контрол. Това е решението !
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мне искаме да работите за нас!
128
12
 
3
 
! Отговори
гербажията преди 1 година
ей *** хора които на изчегърваха ,искат да управляват с нас,разбраха,че само с герб- България ще тръгне напред и нагоре
127
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този жираф само чете от лисче, после имате ли върпоси и като зададат журналистите Бойко отговаря хаха
126
3
 
9
 
! Отговори
комуниста преди 1 година
скоро няма да видите и пенсии с герб
125
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
60% не гласуват и ви мразят + тези на възраждане, също и доста от гасувалите за вас гласуват по принуда или за пари. Нямате продкрепата на народа и най малкото може да подпали народния гняв за справедливост
124
4
 
13
 
! Отговори
Цирк ГЕРБ преди 1 година
Много им се ще на ГЕРБ да излязат от изолацията и пак да крадат милиарди.
123
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази лидерка на БСП навремето фалира като член на СДС една стабилна вносна централа - Изотимпекс. Сетне я взеха в БСП, кой я взе и защо я взе там червените мълчат, но я избраха силни на деня за лидер на партията. Нинова успя да ликвидира -и БСП - от над 900 хил. души за 2 години тя сведе тази най-голяма лява партия на 230 хил.човека електорат и за около година ще я направи джудже с участие на избори под 4%. И тя има очи и уста да критикува Мария Габриел и ЕС! Боже, вземи си вересиите!