Политолог: Първият мандат изглежда проигран, вървим към избори

Никой няма да иска да се замеси в тази ситуация, оцени Емил Соколов
16 май 2023 09:02, Елка Василева
145
Политолог: Първият мандат изглежда проигран, вървим към избори
Снимка: архив, БГНЕС

"В момента първият мандат изглежда проигран. Никой няма да иска да се замеси в тази ситуация". Това мнение изрази пред БНР политологът Емил Соколов.

Подкрепа от ПП-ДБ няма да има, прогнозира той.

Още по темата
По думите му случаят с Гешев (скъсаната от главния прокурор пред медиите негова оставка - бел. ред.) "по-скоро е аргумент против подкрепа за първия мандат".

"След вчерашните събития идеята за институционалност, държавност отново бе употребена като носна кърпа", каза политологът.

Реакцията на БСП беше много показателна. Никоя политическа сила в момента не иска да се забърква в този скандал между Борисов и Гешев, смята Соколов. Той добави, че със сигурност Гешев е искал да удари по Борисов, но когато спрямо ДПС главният прокурор е подходил "деликатно" и не е имало "агресивна реторика".

"За ДПС беше доста по-обран", каза политологът.

Според Соколов все пак ще бъде предложен някакъв кабинет с първия мандат, тъй като има подкрепа от ДПС и ИТН, но това няма да мине, защото "първият мандат е сравнително обречен".

Борисов е преговарял с ПП-ДБ, за да придаде "човешко лице на поредната си завера с ДПС, което е факт", подчерта анализаторът.

БСП не би подкрепила състава на кабинет с премиер Николай Денков с втория мандат – там военен министър е Тодор Тагарев, припомни още Соколов.

"Вървим към избори предвид събитията от последните дни", обобщи Емил Соколов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
18
 
! Отговори
Сега преди 1 година
ГЕРБ просто ще подкрепят Втория мандат - искат или не искат ПП и ДБ. А Марчето ще ходи да готви на мъжа си. ББ я издигна. ББ я свали там, където й е мястото, като НЕ може да мисли - така е! Не е за съжаление.
117
1
 
12
 
! Отговори
ФЮИ преди 1 година
Мими Леирбаг няма да ръководи българската държава, Чудо голямо.
116
2
 
9
 
! Отговори
нее преди 1 година
До ХахахаНяма как Нинова да служи пак за фон и масовка на евро-кариеристката. Ще им хвърлят някой друг пост, само за се каже че "управляват". И да са в общата галимация и отговорност. За да вика Гаргамелка "всички заедно"? Не.
115
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Марчеее,Марчеее, защо избърза да си подадеш оставката?След някой и друг ден ,ще си безработна.....
114
6
 
11
 
! Отговори
ГЪДИ преди 1 година
В Киев снощи паднали толкова ракети, че никой не могъл да спи там, но иначе Украйна печели. Големи печалби в тази Украйна.
113
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо няма да излезе от изказването на Гешев . Ако трябваше да стане нещо , цялата държава щеше да е на улицата и да линчува политици . Сега се мълчи и мафията отново ще си вземе позициите и толкова .Няколко човека правят цяла държава на луди и откраднаха не само пари , но и бъдещето . Моя тих протест е . че спрях да плащам данъци . Народа , децата , ниските заплати , високите цени , са благодарение на няколко човека
112
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-Важна войната , когато Русия победи всичките предатели в България , ще чукат камъни на някой баир докато умрат.
111
2
 
10
 
! Отговори
ФЮИ преди 1 година
Носи се слух, че вече Украйна спечелила. Вярно ли е това?
110
1
 
6
 
! Отговори
До вервайте ми преди 1 година
Айде стига глупости .
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РАБОТАТА В УКРАЙНА Е ПО СЛЕДНАТА СХЕМА - ОТ АМЕРИКА ОРЪЖИЯТА, ОТ УКРАЙНА БУДАЛИТЕ. ПО НЕШЪНЪЛ МАРИАНЕ ВАН ЗЕЕЛЕР ПОКАЗА, ЧМЕ ЩАТИТЕ СА СЕ УРЕДИЛИ В МЕКСИКО ДА ИМА САМО ЕДИН ОРЪЖЕЕН МАГАЗИН И ЦЯЛОТО ОРЪЖИЕ ЗА КАРТЕЛИТЕ ИДВА ОТ САЩ. СЛЕД ТОВА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ МЕКСИКАНЦИ БИВАТ УБИВАНИ ВСЯКА ГОДИНА, МЕКСИКО Е В РАЗРУХА, ЩАТИТЕ БОГАТЕЯТ ПРОДАВАЙКИ ОРЪЖИЯ.АКО НЯМА БУДАЛИИ НЯМА ДА ИМА И ТАРИКАТИ.
108
1
 
13
 
! Отговори
пази боже... преди 1 година
Габриел, тя е от тия дето ти го плюеш, то мисли че вали. Ти му казваш нещо, то ти говори за трите "ААА". Ти питаш нещо, то ти вика "всички заедно", и "стоя пред вас". Що за кухост и космическо самочувствие? Колонията и метрополията.
107
2
 
8
 
! Отговори
ФЮИ преди 1 година
Украйна я печели ?войната? от една година е все още не я е спечелила. И Хитлер така е печелил при Сталинград, докато накрая се е напечелил.
106
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже така са си кръстили партията ПП тоест промяна ,сега какво трябва да направят коалиция ли ...нали уж промяна .Само АК 47 ще свърщи работа вече .
105
6
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
За Герб нещата се наредиха като по ноти. Подкрепят мандат на ПП ДБ гледат си кефа от страни и пак контролират правителството. С комунистите и без това нямаше да функционира Защото те са русофили защитават руските интереси в бг. Повече от 100 години. А те самите с този ход направиха грешка. Това беше последния им реален шанс да управляват .До няколко години ще паднат под 4 %. Особено когато радев направи партия.
104
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не воюва с Китай и РФ, ще воюва с новите вируси на Пентаграма, избирайте
103
6
 
2
 
! Отговори
ВЕРВАЙТЕ ИМ преди 1 година
как е проигран, жената знаете ли че е съпруга на велик политик от Дойчланд. НЕЩАТА СА РЕШЕНИ ОТДАВНА, ЗАТОВА И Е СИГУРНА И СДАВА ПОСТА В ЕВРОКОМИСИЯТА. Ще дойде тука да ни оправя, да се бори с корупцията, зарязва еврокомисарска заплата от десетки хиляди евро за премиерска от 5 хиляди лева... БОРБА С КОРУПЦИЯТА ЩЕ ИМА ЕЙЙЙ НЕ Е ШЕГА ТАЯ РАБОТА.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/05/16/politolog-pyrviiat-mandat-izglejda-proigran-vyrvim-kym-izbori.569834,3
102
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая се наигра малко, от два стола ще седне на земята накрая.
101
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямам нищо против жената, даже предпочитам жена премиер, ама тя е подчинена на Бойко и приказва колкото да не заспиш :)))
100
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възраждане, РАЗКАРАЙТЕ СЕ, дербили. Или червенушки
99
1
 
11
 
! Отговори
Селско самочувствие преди 1 година
Селскага стомна Габриел е вечната отличничка. Бълва клишета, баналности, ученически елементарни фрази, да ахнат ***. Народ който си търси да го управляват от вън, има провинциални и колониални рефлекси. А Марийче Габриел, каквото и да каже, все ще бъде права и ще се хили победоносно.