Политолог: Първият мандат изглежда проигран, вървим към избори

Никой няма да иска да се замеси в тази ситуация, оцени Емил Соколов
16 май 2023 09:02, Елка Василева
145
Политолог: Първият мандат изглежда проигран, вървим към избори
Снимка: архив, БГНЕС

"В момента първият мандат изглежда проигран. Никой няма да иска да се замеси в тази ситуация". Това мнение изрази пред БНР политологът Емил Соколов.

Подкрепа от ПП-ДБ няма да има, прогнозира той.

Още по темата
По думите му случаят с Гешев (скъсаната от главния прокурор пред медиите негова оставка - бел. ред.) "по-скоро е аргумент против подкрепа за първия мандат".

"След вчерашните събития идеята за институционалност, държавност отново бе употребена като носна кърпа", каза политологът.

Реакцията на БСП беше много показателна. Никоя политическа сила в момента не иска да се забърква в този скандал между Борисов и Гешев, смята Соколов. Той добави, че със сигурност Гешев е искал да удари по Борисов, но когато спрямо ДПС главният прокурор е подходил "деликатно" и не е имало "агресивна реторика".

"За ДПС беше доста по-обран", каза политологът.

Според Соколов все пак ще бъде предложен някакъв кабинет с първия мандат, тъй като има подкрепа от ДПС и ИТН, но това няма да мине, защото "първият мандат е сравнително обречен".

Борисов е преговарял с ПП-ДБ, за да придаде "човешко лице на поредната си завера с ДПС, което е факт", подчерта анализаторът.

БСП не би подкрепила състава на кабинет с премиер Николай Денков с втория мандат – там военен министър е Тодор Тагарев, припомни още Соколов.

"Вървим към избори предвид събитията от последните дни", обобщи Емил Соколов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готви се правителство на Войната.. Има начин да ви принудят да се биете , в тила ще седят американски заградителни отреди , които ще убият децата ви , жените ви , родителите ви , сестрите ви , ако посмеете да дезертирате и да не се биете срещу Русия.
97
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези смешници от Възраждане с тяхната война, ходете се заврете в лудницата. Украйнците имат условията да спечелят тази война. Русия, вче я изгуби. Никой няма да ви праща никъде. И мен ме интересува КОРУПЦИЯТА в България, която е огромна. Интересува ме това, че бандитите не влизат в затвора. Шофьори убиват хора по пътищата и им дават условни просъди. Тези, които пробутват постоянно тази война са привърженици на шайката, която се опитва да се спаси. Но дерзайте. Гешев дали се събуди?
96
8
 
7
 
! Отговори
ФЮИ преди 1 година
Работници и работнички,докато гледате сапунената опера Бойко иска пак на власт, ви готвят да ви жертват по степите на Украйна.
95
5
 
6
 
! Отговори
Слава Бананi преди 1 година
Всичко е театър, протакане, докато обучат всички пилоти в САЩ за новата Кримска , след това - президентска ,за да има стабилност , по хитлеров образец, честито
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо Боко така се е омълчал?Май му гори под дупенцето?
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи с БеСеПарската телевизията с булката, Смилов, Симеонов ли, как се казваше. С една кръгла глава, където лъже на поразия. Не били чак така омаскарени? А онези, които източиха пари през законопроектите? Които живеят на гърба на държавата чрез такси и комисионни. Че вие сте ГЕРБ, каква ви е разликата, всичко е ДПС.
92
2
 
5
 
! Отговори
До Катя преди 1 година
Пазете Катя.Тя остана един от малкото *** на ГЕРБ.Но горката не е получила инструкции и пише глупости.
91
4
 
4
 
! Отговори
Българченце преди 1 година
"Плячкосването продължава" потриват алчни ръчички в очакване да захапят баницата с милиарди! Ще им позволим ли да ни довършат като народ ???????????????????????
90
5
 
11
 
! Отговори
ФЮИ преди 1 година
Президентът Радев не е виновен, че един индивид от Банкя се чуди как да се натресе отново на върха на българската държава. Честити нови избори.
89
1
 
9
 
! Отговори
Краси преди 1 година
А,бе,къде е батко(Бойко)
88
1
 
6
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Каскета отдавна е в лоши отношения с Тиквата. Преди няколко месеца, на миналите избори, той провали третия мандат като разръчка лай ната около ДАЙ БГ и Нексо. Заверата беше готова, само се чакаше Президента да даде мандата. Уви, не стана. Та нещата не са от вчера.
87
5
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Някаква жалка брюкселска чиновничка се самопредлага за премиер на държавата България !!! Ние да не сме племето тарамбуки , че да ни правят на наивници ? Та коя държава ще слага толкова посредствен и невзрачен човек да я управлява ??? Аман от посредствени нищоправци , които искат да властват ! Хайде ,баста !!!!!!! Момата от Брюксел дори е изгонена като нежелана вече в Брюксел - там се радват , че са се отървали от нея!
86
3
 
4
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Нинова се усети, че е твърде важна и поиска двойно повече от това което и се полага спрямо бройката депутати. Ако герб не се разбере с дпс и бсп, пп/дб може да се разберат. Но пък в момента все някой ще трябва да спаси каскета и след като създателите му от герб и дпс се обърнаха срещу него, за останалите ще е по-добре да чакат следващите избори, просто няма какво да загубят. Освен пътниците от ПП, които ще трябва да получат подкрепата на герб за втория мандат, христо иванов ще уреди нещата.
85
6
 
13
 
! Отговори
Пак за герб преди 1 година
Ей, хора мислете като гласувате. Герб и дпс са мафия и дори БСП вече не е чак така омаскарена - невероятно, но факт.
84
10
 
9
 
! Отговори
ФЮИ преди 1 година
Президентът Радев в момента е единствената стабилна институция в страната, която работи много добре.
83
5
 
10
 
! Отговори
УЧЕТЕ РУСКИ ЕЗИК преди 1 година
КОПЕЙКИТЕ ПРОВАЛИХА СЪСТАВЯНЕТО НА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО......ВМЕСТО ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И КОПЕЙКИТЕ НИ ВКАРАХА В, РУСКИЯ СЪЮЗ.... В ЮАР БЯХА ПОЛУЧЕНИ ИНСТРУКЦИИТЕ ОТ ГРУ..
82
3
 
12
 
! Отговори
Един Българин преди 1 година
Ту-лу-път е изключително пр-ост както сам се определя. Не може да продължаваме да управляваме държавата с машниации и обаждания по телефона от Банкя. Да се пенсионира докато е време и да изчезва за да не го приберат пак , този път с реални обвинения и доказателства, че не лиспват.
81
6
 
9
 
! Отговори
Катя преди 1 година
От 2.5 години от появата на юмрука и това което довлече юмрука България е проиграна.Така,че няма нужда от ,,умни" заключения и чешене на езици
80
7
 
15
 
! Отговори
ФЮИ преди 1 година
Госпожата с нежното българско име Габриел, няма да стане министър председател на България. Няма лошо. Само така.
79
2
 
9
 
! Отговори
Финансист преди 1 година
Тези пък само за избори си мислят. Като първият им мандат е проигран, да връчва втория. Че отново го заболяха главата и ръцете на зеления чорап, известен като генерал, да връчва и да получава мандати. Дори и Бойко Борисов вече не иска да управлява фалиралата държава. Разчита на еврокомисарки, за разлика от мен. Аз лично разчитам на валутните пазари.