Денков: ГЕРБ искат още министри в кабинета

Ние имаме определени правила, посочи посоченият за кандидат-премиер
Обновена: 25 май 2023 09:41 | 25 май 2023 09:34, Красимир Ангелов
108
Денков: ГЕРБ искат още министри в кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Има желание от страна на ГЕРБ за включване на още министри в проектокабинета с втория мандат, но ние имаме определени правила". Това заяви акад. Николай Денков от ПП- ДБ, цитиран от БГНЕС.

"Разбрали сме се, че този кабинет ще бъде излъчен от нас, след това ако има промени, те трябва да бъдат утвърдени от двете страни", коментира още той.

Още по темата
На въпрос дали след като получи втория проучвателен мандат за съставяне на кабинет от президента, веднага ще върне папката със структурата и състав на Министерския съвет, Денков отговори, че зависи  от това кога ще бъде връчен мандатът.

Той увери, че преговорите вървят нормално и когато всичко е готово и имената са напълно ясни, ще представят кабинета на обществото.

По думите му списъкът трябва да мине през националните съвети, което ще се случи в близките дни.

Същевременнно председателят на ДСБ Атанас Атанасов посочи, че тази вечер се събира Изпълнителната комисия на ДСБ. "Ние ще отговорим на очакванията на огромната част от българското население да положим усилия да има правителство, задължително ще го направим", каза той в парламента, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
15
 
12
 
! Отговори
Исторически парк преди 10 месеца
ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
68
7
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Това ще бъде най-слабото и най-продажно правителство на България след 1989-та. Дано България оцелее след него, но се съмнявам.
67
5
 
13
 
! Отговори
Тихомир преди 10 месеца
До скоро имахме финансов министър със нетрадиционна сексуална ориентация, сега ще си имаме и премир със същата ориентация. Въобще добре вървим тук в България.
66
1
 
13
 
! Отговори
ДЕТСКИ и ПОМОЩИ преди 10 месеца
само за родители навършили 18 г. и завършили 12-ти клас
65
3
 
10
 
! Отговори
Те ти булка преди 10 месеца
Спасовден - ти какво очакваш? Най-много са гласували за ГЕРБ, а вие в коалиция едвам го добутахте на проценти. И защо пък да няма и от други политически формации? Има достатъчно кадърни и от други партии.
64
1
 
5
 
! Отговори
До 64 преди 10 месеца
Ами както преди е харчил, сега ще трябва да се стиска, защото е поел ангажимент за 3% дефицит. Бюджетът се гласува в НС, важното е да не се наддава там като на сватба, което ще стане само ако се прави от редовно правителство.
63
4
 
4
 
! Отговори
иво преди 10 месеца
то и принципи имахте ама на... гушнахте китките. ще правите квото ви каже оня посланник. м1рши
62
4
 
15
 
! Отговори
До гласувал за ГЕРБ преди 10 месеца
И аз съм гласувал за ГЕРБ. Бойко им разписва празен чек. Хубаво, да ги видим, но като знам, че вече ги гледахме. Особено хора като Асен Василев във финансите. Той доказа, че не я разбира тази работа. Трябва някой да го контролира. Той е неуравновесен, а това във финансите е фатално. Харчи като жена с чужда карта в мол.
61
5
 
5
 
! Отговори
гласувал за ГЕРБ преди 10 месеца
Ами след като толкова искат само с министри от ПП да се изпълнява нашата програма, нека го направят. Така ще се върши работа с по-малко спънки. Ако е обратното от ППДБ непрекъснато ще намират кусури и за най-дребното. А и така те ще трябва да си защитят ПВУ, който са написали, както и да осигурят изпълнението на клаузите в него, които те са предложили. Подкрепям.
60
3
 
7
 
! Отговори
Давайте преди 10 месеца
Как ще крадат иначе. Нали заедно ще унищожавате родоната?
59
2
 
9
 
! Отговори
А вие какво искате? преди 10 месеца
Редно е. Все пак са най-голямата парламентарна група, а вие искате да им дадете само един външен министър? Коза и градски демократ нямат наяждане.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Май бащата на миската от Барселона си е признал.
57
3
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 10 месеца
Знаете ли...политическите анализатори напираха, напираха, че ГЕРБ и ПП имат брак още преди изборите, но след изборите позамлъкнаха и се снишиха. Аха и аз да повярвам в друга схема и хоп, зайчето изскочи от ръкава, срамежливите девици се събраха. Значи все пак има заповед от американците. После идете разправяйте, че ПП и ГЕРБ са различно. Не, еднакви са и двамата им лидери еднакво прростти.
56
5
 
14
 
! Отговори
гноморашковец преди 10 месеца
Кирчо и Кокорчо са аут! Окончателно и безвъзвратно!
55
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бойко, за това ли гласувахме за ГЕРБ - да ни управляват капацитети от ранга на Просто Киро, Лена, Баджо Миро, Василе, аз съм Наско, Ники от кантората на мама, Мамин Стою и всякакви други участници в любовни триъгълници, четириъгълници, напушалки и откровени п3дита ? Айде ГЕРБ поне си ги знаехме, но тези влязоха с претенции, че са умни, красиви, а те пак избирани по роднинство и баджаначество.
54
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С всеки изминал ден тази история става и ще става все по гнусна и отвратителна.
53
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Рано или късно,ще се стигне до избори! Избирателите на тези 3 основни партии,Гаранция че няма да им простят кръвосмешението което направиха!!
52
2
 
8
 
! Отговори
до 53х маллее преди 10 месеца
И това не си разбрал, после министрите пак са същите, само Министър-председалят и вицето се си сменят местата.
51
6
 
17
 
! Отговори
маллеее преди 10 месеца
Тези от ПП са баси тарикатчетата. Значи - сега 9 месеца всичките министри от нас, а после от вас (разбирай: 'после ще видим'). Като се има предвид, че предният път едвам издържаха 6 месеца начело с куролатора от Харвард, това тук си е направо далавера - управляваш напълно държавата без да си спечелил изборите. Харвардски мурафети, хахахаха пълен цирк.
50
3
 
13
 
! Отговори
А рептил преди 10 месеца
Я Рептил и предател