Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива

Нищо добро не я чака България, оцени вицепрезидентът
Обновена: 27 май 2023 18:48 | 27 май 2023 11:44, Елка Василева
228
Йотова: Готви се заговор срещу българската държавност на всякакви нива
Снимка: архив, БГНЕС

"Вярвах, в това, което Мария Габриел и акад. Николай Денков говореха, че се мисли за стабилно правителство. Големият отсъстващ са българските граждани - не се говори за бюджет, за доходи, за инфлация. Много внимателно трябва да бъдат анализирани посланията на Кирил Петков и Асен Василев. Прави чест на г-н Денков, че не се намесва в този разговор", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ се готви заговор срещу българската държавност на всякакви нива - във вътрешнополитически и външнополитически план.

Още по темата
"По безпрецедентен начин са замесени имената на водещи европейски политици, нищо добро не чака България, подобен опит да бъдат дискредитирани институциите, чрез замесването на председателите на Европейската комисия и Европейския съвет, със заобикалянето на европейските правила и закони, няма как да не бъде отбелязано. Колкото по-консолидирана е българската позиция, толкова по-добре. Такива частни разговори, както казва г-н Петков дъжд от телефонни обаждания, никога не завършват с нищо добро, това се прави зад гърба на българските институции. Руши се държавността по безпрецедентен начин", допълни Илияна Йотова, цитирана от БНТ.

Според нея се обсъжда по безпардонен начин президентската институция.

"Идеята за ротационно правителство е труден политически компромис. Оказва се, че това е фасадата, зад която са се скрили тези истински намерения", добави Йотова.

Тя поясни, че има вариант двете политически сили да са толкова обвързани помежду си, че да се опитат чрез договорки да направят кабинет на всяка цена.

"Президентът много стриктно спазва конституционната процедура - кога и как ще даде мандата е изцяло в неговите правомощия", каза още Илияна Йотова и зададе въпроса: "Кой се страхува от това, че мандатът не беше даден в първите 24 часа".

Още реакции на политическата криза вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
5
 
13
 
! Отговори
ЗАДКУЛИСИЕ преди 11 месеца
ДРУГАРКО ЙОТОВА ТОВА,ЧЕ ВИЕ СТЕ РЕШИЛИ ДА БЪДЕТЕ В ПРЕДКУЛИСИЕТО НА БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА СИ Е ВАШ ПРОБЛЕМ...И СТИГА СТЕ РЕВАЛИ СРЕЩУ ЗАДКУЛИСИЕТО...АМИ ПОКАЖЕТЕ ГО ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ БЕ ДЖАНЪМ!!!ДАЙТЕ ДА ГО ВИДИМ,НО ЗНАЕМ,ЧЕ ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ,ЗАЩОТО АКО ПРЕДКУЛИСИЕТО ОТКРИЕ ЗАДКУЛИСИЕТО,ТО ЩЕ ЛЪСНЕ УЖАСНОТО ЛИЦЕ НЕ НА ЗАДКУЛСИЕТО А НА ПРЕДКУЛИСИЕТО,ОТ КОЕТО ВИ СТЕ ЧАСТ!!!ЗАТОВА И СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ПАЗИТЕ ЗАДКУЛИСИЕТО
67
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Говори открито, не в късни партийни заседания ръководени от чужди посолства. Мрънкачите и махнаджиите при комунизма бяха все в последните редици и подвикваха смело с ръка на уста да не ги видят, сега са същите - скрити зад фалшиви профили плюят собствената си държава и целуват ръчичката с паричката... Все се намира някой я вратата да отвори, я на султана да обади... Слугинаж, не народ!
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
САМИЯТ ФАКТ,ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ГОВОРЯТ ЗА ЗАДКУЛИСИЕ Е ЗАДКУЛИСИЕ!!!
65
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Госпожо, не Ви вярваме като кажете слънчево време и даже и слънцето да грее! Толкова по въпроса за заговора! Съсипахте България! С удоволствие няма да нося цветя на българските политици от последните 30 г. включително и при Вас!
64
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ДРУГАРКАТА ЙОТОВА ГОВОРИ ВСЕ ЕДНО,ЧЕ Е СЕДНАЛА С ПРИЯТЕЛКА В КВАРТАЛНОТО КАФЕНЕ НА СЛАДКА РАЗДУМКА!!!САМИЯТ ФАКТ,ЧЕ ИМАШ ЧУЖДИ (АМЕРИКАНСКИ)ВОЙНИЦИ НА СОБСТВЕНА ТЕРИТОРИЯ Е ЗАГУБА НА ДЪРЖАВНОСТТА И ТОВА НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРИКАЗКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК.
63
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Йотова е яка тьотка. Може да метне Радев на гърба си и да го пренесе пешком чак до любимата им Москва!
62
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
*** се подлъга по акъла на чалгари и чегъртачи, щоро все е недоволен и естествено се нахендри на голям....Напълно си го заслужава
61
5
 
13
 
! Отговори
Митев преди 11 месеца
Жената знае от първо лице. Нали Шефът и е водачът на превратаджиите от 2 години!!!
60
4
 
3
 
! Отговори
Хахахахаха преди 11 месеца
Много внимателно да чуем кандърмите и на другите. Там са само сърове и дами. Истински елфи. Всички в бяло. Хахаахахаха
59
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Льотчика уволни стотици хора, на всички нива, когато последно взе властта и сложи руски шпиони на тяхно място, но Йотова е притеснена за държавността като ги махнат сега...
58
9
 
11
 
! Отговори
Име преди 11 месеца
Комунистически к**ви говорят за заговор.Отивай на Путин да правиш минети, *** предателски.
57
4
 
6
 
! Отговори
Ала-бала преди 11 месеца
Я,салфетката на "ала-бала" се появи,пък и коментира...Тези срама нямат.
56
4
 
8
 
! Отговори
АЛОУ РАДЕВ? преди 11 месеца
АЛА-БАЛА НАПРАВИЛИ С ПРЕЗИДЕНТА? АМИ ПП-ДБ СА НЕЛЕГИТЕМНИ, КАК ЩЕ СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО И ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ЩОМ СА С 10%?
55
1
 
11
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО преди 11 месеца
...колко е прав Алеко Константинов!....."да ти кажа ли правичката - и едните и другите са маскари!"....още тогава е разбрал какви хора ни управляват!
54
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тая дали осъзнава колониалната реалност ? Длъжността и е нещо като вице кмет на забравено от бога село
53
7
 
5
 
! Отговори
Спете и вас ще убие преди 11 месеца
Те убиват хора не са политици, Борисов убива и никой не го разследва! Борисов ли е България!?
52
6
 
10
 
! Отговори
МАДУРО преди 11 месеца
АЛА-БАЛА С ПРЕЗИДЕНТА И ПП ОТ 10% ВМЕСТО ЧЕТВЪРТИ СТАНАЛИ ВТОРИ С 22%?
51
12
 
9
 
! Отговори
Безплатен съвет преди 11 месеца
Руcоробиии по-добре си бийте камшика, щото Бойко се с заканил да се занимава само с вас! Баце идва да ви разгроми, ***, тръгвайте си с добро дога е време. Резидента ви дава прозорец от няколко дни - използвайте го.
50
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ПП и Герб се ожените, Американските *** в действие.
49
12
 
17
 
! Отговори
Bg izmet преди 11 месеца
ИЗМАМНИЦИ И ДОЛНИ МЬСТИИ.МАРШ У СИБИР...ПУТИНОВИ СЛУГИ