След скандалните записи: Може ли да се прави кабинет под диктовка?

Вицепремиерът Пеканов и бившият финансов министър Владислав Горанов с горещ коментар
27 май 2023 16:45, Красимир Ангелов
53

В началото на седмица най-после се стигна до разбирателство за редовно правителство. Няколко дни по-късно обаче, поредният скандал, породен от разпространените записи, отново постави под въпрос бъдещото управление.

"Продължаваме промяната" категорично отрече да работи под диктовка на чужди посолства. Кирил Петков попита дали забавянето на мандата от президента Румен Радев не е било синхронизирано с изявлението на Радостин Василев.

Още по темата
Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Иванов също коментира темата и съобщи, че не вижда проблем в практиката за по-внимателно сваляне на имунитети на депутати.  

Така обсъжданията за политическия хаос се задълбочиха и стана въпрос за суверенитета на държавата.  

"С темата със суверенитета често се спекулира. В някои аспекти суверенитет значи ти да си на масата, там където трябва да се взимат решенията. В момента само приемаме решения, които някой друг взима, а когато сме част, когато сме там на масата и взимаме решенията за паричната политика, ние ще определяме решенията, които така или иначе влияят върху нас. За мен това е суверенитетът в 21 век - да влияеш на решенията, които някой друг взима за теб", каза вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

Според бившия финансов министър Владислав Горанов - несигурността и намесването на имена на лидери от Г-7 и на европейски депутати, биха повлияли негативно на държавата, но в същото време изграждането на доверие между България и чуждестранните служби е вече направено.

"Показва доста сериозна политическа неопитност и доста сериозен опит за манипулации и намеса в работата на службите, но от друга страна е нормално да има доверие и е нормално да се изгради такова доверие, защото там се обменя много чувствителна информация", коментира той.  

Гледайте целия разговор в предаването "Опорни хора" от 19:30 ч.  по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
7
 
! Отговори
До Президента Радев преди 10 месеца
Г-н Президент, Вие вадите държавата от калта и оправяте чужди бакии (всичко-от бюджета, до енергетиката е заради ПАРТИИТЕ в Парламента), ОБАЧЕ - Конституцията казва "ВЛАСТТА ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА" - щом народът (смазващото мнозинство) НЕ ИСКА еврозона сега, значи сте ДЛЪЖЕН да изпълнявате волята му! Пеканов може да е интелигентен и добронамерен, но явно не проумява, че е държавен СЛУЖИТЕЛ, а не НАЧАЛНИК! Действията Ви относно еврото (при предстоящ референдумщ и тези на Пеканов отблъскват хората!
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Може. Когато 90% са роби и искат диктатори да ги управляват.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия са за затвора, тук кабинети ще ми обсъждат!
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** за вас, а не власт.
37
2
 
14
 
! Отговори
до 39 преди 10 месеца
колкото книги съм чел-толкова коса нямаш,никъде не се казва и не е едно и също "обмяна на информация" със съгласуване !Ясно е че ни управляват марионетки от години наред но когато си го казват в прав текст на всеослушание - скандално е! и е престъпно.Скандално е и Урсула да ти говори да минеш през задния вход за еурозоната.Това не е като на парапета:))
36
12
 
3
 
! Отговори
До 36 преди 10 месеца
Ама ти къде си мислиш, че живееш. И никой не е казвал, че посолствата ти нареждат. Просто това е обмяна на информация. Земята се върти по много по-различен начин отколкото си мислиш. Няма да е лошо да прочетеш някоя книга. Личи си, че не си го правил никога.
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да не говориме, че при ГЕРБ за шев на ДАНС е в списъка Магнитски. Доказано корумпиран.
34
3
 
8
 
! Отговори
до 34 преди 10 месеца
викаш не е скандално да кажеш че посолството ти нарежда какво да правиш,не е скандално че си марионетка,не е скандално да казваш "законно ,незаконно на службите ще сложим наши хора?
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Шефовете на служби ВИНАГИ са били политически назначения.
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тоя скандал е като с NEXO, уж бяха най-големите измамници, а в момента NEXO си оперират и компанията им към днешна дата струва 371 милиона долара, и след регулациите в САЩ, ще се върнат и там да работят.
31
6
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 10 месеца
Ами всички се съобразяват с посолствата, защото държавата е отворена и зависим от фондове и отбрана, така че, Да нормално е, а колкото до шефовете на служби, всеки нов който дойде на власт, сменя шефовете на служби, така че да може да си провежда своята политика. Ако си мислиш, че в миналото БСП и ГЕРБ не са сменяли шефовете на служби, много се лъжеш.
30
2
 
10
 
! Отговори
мак преди 10 месеца
А мара не долетя ли тук спусната от ес, за да управлява под неговата диктовка?
29
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Харвард"ли,ама моля ви се,по-добре Шуменския Университет..
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
то да не е да държиш парапета в раб.време...
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
мушенгий..
26
5
 
10
 
! Отговори
до 27 преди 10 месеца
абе нищо не е скандално- да те командват чужди посолства и да го казваш на всеослушание си е съвсем нормално хахаха "Законно ,незаконно трябва да се изгонят всички шефове на служби" и това също не е скандално нали :))
25
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е какво му е скандалното на тия записи?
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В момента да се коалираш с ппдб трябва да си пълен оли..,или супернаглец очакващ че всичко ще отшуми
23
2
 
10
 
! Отговори
до 18 преди 10 месеца
че някой насила ли вади думите на бач кико и компания? значи тогава самия бач кико е виновен че дискредитира ПП по вашата логика?
22
8
 
2
 
! Отговори
до въпроси преди 10 месеца
Едно е интереси,едно е предпочитания а тук директно си козируват (като боко на меркел навремето уж на майтап) на посолствата- за такова нещо директно трябва оставка,и арест на наглите шарлатани!