Всеки депутат трябва да е готов да се откаже от имунитета

Кристина Петкова: Важна е европейската практика
31 май 2023 15:16, Росен Стойчев
61
Всеки депутат трябва да е готов да се откаже от имунитета
Снимка: БГНЕС

„Привърженик съм на европейската практика за искане на имунитет. Трябва да бъдем убедени в автентичността на целите, които преследва прокуратурата – дали има достатъчно данни, които те са събрали за престъпление или не. В лично качество смятам, че всеки един депутат трябва да бъде готов да се откаже от имунитета си доброволно, когато знае, че няма от какво да се притеснява и какво да крие”.

Още по темата
Това заяви Кристина Петкова, депутат от ПП-ДБ, в ефира на Нова Нюз.

Що се касае конкретно до имунитета на Борисов, нека видим какви материали и данни са събрани от прокуратурата, обясни тя.

Тя не се нае да прогнозира колко време би заседавала работна група в парламента, която да разгледа материалите, с които от прокуратурата искат сваляне на имунитета на Бойко Борисов. Мотивът й е, че не знаят какъв обем е информацията по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
В. преди 10 месеца
Доколкото си спомням от 15 години ББ е всеки ден на телевизионния екран. Кога е сколасал да пребивава в Барселона, за мен е пълна загадка. Кой би похарчил милиони за престой от няколко дни в годината. При това, той сигурно има милиони от заплати! Версията не ми вдъхва доверие. Вярвам му за къщата.
52
0
 
1
 
! Отговори
Всички го чухме преди 10 месеца
В записа се казва, че мравояда вече го е измислил как да спаси Тиквун - чрез въвеждане на европейска процедура за искане на имунитет. Това значи няколко месеца ала-бала в някаква нова комисия. И кои ще имат мнозинство в нея???
51
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
Как да се откаже от имунитета като точно за това влезе в парламента и е готов да е шунката в сандвича с две хлебчета (Кирчо и Кокорчо).Тиквата е готов на крака да лази, вярата си да смени, пола, името, ако трябва и трансджендър ще стане, само да не го разследват.В момента той е пластелин и всеки който му гарантира, че имунитета ще остане може да го мачка както си иска.Точно за това тиквата е готов на всякакви компромиси, за да има правителство и НС да не се разпуска, че да не остане без имунитет
50
2
 
0
 
! Отговори
Македонострадамус преди 10 месеца
"И в некой ден Боко ке си отрежува манаслийката ,че да иде у женскио затвор и да не седи у мъжкио дека го използуват за жена."
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И аз това казвам, ако нямаше какво да крие Радев нямаше да стисне юмрука и щеше да позволи прокуратурата да го провери.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е, нали е ясно, че ако арестуват Борисов - правителство няма да има - ГЕРБ ще излязат от парламента и ще отидат пред следствието. Това е целта на упражнението - да се попречи то да бъде съставено. А че след това по обвиненията нищо няма да се докаже и че той може да осъди България за тормоза - прокуратурата никога не се е трогвала от тези неща.
47
0
 
8
 
! Отговори
Anus shepti преди 10 месеца
НА БАЙ СТАВРИ МУ СЕ ИЗЧЕРПА ТЬРПЕНИЕТО.ДА СИ НАВРЕ ИМУНИТЕТА ВАВ ЖИПКАТА ОБРАСЛА ОТ ***.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До АмиБорисов не може да определя как и кога да действа прокурора. Така е решил гл прокурор, сега иска имунитета му. Точка. Всеки депутат, би трябвало да е готов да се откаже от имунитета си когато им го поискат.
45
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Призоваваме страхливата,дебелогъза,нагла и много крадлива мутра по пеякор Тикв***т@ да проява поне един път в живота си смелост , чест и морал и сам да се откаже от имунитета си както го направи лидета на Възраждане д-р Костадин Костадинов и цялата му парламентарна група .
44
13
 
2
 
! Отговори
Ами преди 10 месеца
...прав си е Борисов! Повече от две години е без имунитет, та точно сега ли, когато трябва да се прави правителство и реформи, и докараха к**** да свидетелствува ? И то някакво трето-четвърто лице, което било знаело "достатъчно"? Изключително нескопосано и примитивно!
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 43 Е той Тошко Йорданов в тази връзка за пазенето имунитета на Тиквата направи смешен Христо Иванов в залата след като чуха записа..перифразирам: " Разбрахме от записа, че Христо Иванов като голям адвокат щял да пази имунитета на Бойко Борисов. Респект!" И си слага ръка на сърцето Тошко, а цялата зала в бурен смях! Даже и Иванов се усмихваше.
42
0
 
15
 
! Отговори
Zеленски V преди 10 месеца
ЗАЩО ИМАТ ИМУНИТЕТ ТЕЯ МАКАЦИь?
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Точно според ЗАПИСА - ще бранят Боко по европейски.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Буци, буи, буууци.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
сега била важна европейската практика, а га го арестувахте посред нощите тогава как беше, или това е европейска практика:) ай ше ви у перилните препарати
38
2
 
11
 
! Отговори
Бай Санди Винкела преди 10 месеца
Най-добрият ми ден в живота ще бъде ако ми докарат накуп звездната четворка в килията ми в Централния софийски затвор, а именно Асенчо, Тиквата, Ристьо Иванов и Киро Тъпoтo! Имам 20 години трудов стаж там. Знам как да ощастливявам момите.
37
3
 
2
 
! Отговори
:) преди 10 месеца
Мда, каскетът защо не се включи в ареста на Рашков :) Тогава изобщо нямаше имунитет :) Ама не се бяха скарали и се покриваха един друг :)
36
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тиквата не иска да се отказва от имунитета си, оня другия скааапаняк пък от Харвард изобщо не се отзова на привикването за разпит от прокуратурата и за сметка на това вчера шепа мършоляги се събраха пред НС да го защитават, а Киро *** доволно си приглаждаше гелосаната глава на паветата сред тия мааалоумници, които искат Майдан ли що ли? Няма такава държава. Няма! И няма арестувани, няма нищооо.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ми хайде де, давай твоя и се пръждосвай! Омръзна на всички до откат! Бива де*бил, бива, *** това нЕмс наяждане и накрадене!!!
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е от какво толкова да се страхува? Ами той това, дето го чака в затвора вече го е преживял в Симитли. Пиле на грил и монтиране на паралелен гръбнак през задната пробка.