Йотова: Правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис

Тя потвърди, че президентът ще се запознае с настояването Гешев да бъде освободен
13 юни 2023 22:21, Нели Христова
54
Йотова: Правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис
Снимка: БГНЕС

Днес в президентската институция получихме предложението на Пленума на Висшия съдебен съвет за предсрочното освобождаване на главния прокурор. Така, както винаги досега, президентът ще се запознае с неговите аргументи и ще спази буквата на закона. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Плевен, където под нейния патронаж се отбелязва 90-годишнината от рождението на големия акад. Светлин Русев.

Няма как да не прави впечатление, че когато през 2019 г. президентът Радев отказа да подпише указа за назначаването на г-н Гешев, беше сам. Тогава тези, които днес говорят на най-висок глас, предпочетоха да замълчат, коментира Йотова.

Много жалко ще бъде, ако големите приказки за сериозни реформи в тази област свършат с отстраняването на главния прокурор. Като че ли има надпреварване кой ще предложи по-гръмки промени. Да не стане така, че се правят промени заради определени личности, а не заради самото съдържание!?

Мнозина днес очакваха големи новини от изслушването на Иван Гешев в Европарламента. Аз очаквах да бъде саботирано изслушването. Нека да припомня скандала от юли миналата година, когато прокуратурата изпрати в Европарламента писмо от българската прокуратура, в което се казваше, че след петорна експертиза снимките на кюлчета и вили са фалшиви... По-интересен е въпросът защо холандската председателка на комисията съкрати драстично времето за изслушване, подчерта Йотова.

На въпрос за отношението на новото правителство към областните управители и техните оставки припомних, че на втория си ден правителството на четворната коалиция с премиер Кирил Петков за 10 минути уволни всички областни управители, без дори да се запознае с проблемите на областите, без да изчака да предадат дейността си. Поздравявам областните управители, че не позволиха отново да бъдат унижени. Те са достойни хора и приказките за саботаж не правят чест на тези, които ги тиражират. И за сведение на Кирил Петков - областите в България са 28, а не 30!

Наясно сме, че списъците за смяна са готови. Към момента виждаме, че правителството работи точно така, както му беше предписано в онзи запис, коментира още Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
... преди 10 месеца
Крайно време е президента да бъде свален от власт и тази г.розна кукувица.
39
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
До Охххзаплашваш ли или така ми се струва
38
3
 
5
 
! Отговори
158 преди 10 месеца
Абсолютно права. Президенството е единствената институция, на която може да се има доверие. Радев ще спази закона при всички случаи. Въпреки, че Гешев го нападна така грубо. Как се обръща палачинката..
37
1
 
5
 
! Отговори
проправителствения с преди 10 месеца
Като обиждате Илияна Йотова, вижте си Лена и Деса Поетеса... Аре чао! проправителствен отчаян сайт
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След като Бойко си продаде вота на избирателите на психодесните родоотстъпняци, днес проучването на Сова Харис показва че електоратът им е паднал с близо половината - до 13,2 процента . пп и дб имат 10 процента... И сега злобеят по човека от записа с най-голям рейтинг според кирчо - президента.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До ОхххПсиходесномутренската коалиция винаги им трябва враг, вчера беше Гешев, днес е Радев, утре българският народ. ВИЕ СЪСИПАХТЕ И СРИНАХТЕ БЪЛГАРИЯ, ВАШИТЕ НЕГРАМОТНИ ВОДАЧИ ПРОЧЕЛИ ВИНЕТУ И ОТКРИЛИ СИЦИЛИЙСКАТА ДОЛИНА.
34
1
 
5
 
! Отговори
просчовекслабадържав преди 10 месеца
ТРОЛОВЕТЕЕ НА МАФИЯТА ПАК СА НАПЪЛЗЕЛИ ПО ПРЕЗИДЕНТА ИСКАТ ГЕШЕВ ДА БЪДЕ МАХНАТ ЗА ДА СИ КРАДАТ БЕЗНАКАЗАНО ОТНОВО...
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
КОАЛИЦИЯТА НА ОПАЗВАНЕТО НА КОРУПЦИЯТА И ИМУНИТЕТЕ И ЗА ЗАДКУЛИСНОТО МАХАНЕ НА ГЛАВЕН ПРОКУРОР СЕ Е РАЗБЕСНЯЛА И СЕГА АТАКУВА ПРЕЗИДЕНТА, А ЗАБРАВЯ, ЧЕ ТОЙ Е САМОСТОЯТЕЛЕН ОРГАН. ЗАБРАВЯ И ЧЕ ПЛЕВНЕЛИЕВ И СТОЯНОВ ПРЕЦЕДЕНТИТЕ НА ТОЗИ КРЪГ СИСТЕМНО ОТКАЗВАХА ДА СИ СПАЗВАТ КОНСТИТУЦИОННИТЕ ПРАВОМОЩИЯ - СЛУЧАЯ СЪДИЯ ВЕНЕТА МАРКОВСКА И ПРАЗНАТА ПАПКА ЗА МАНДАТ... АЗ СЪМ СЕДЕСАР И ДРУГИ ПОДОБНИ. ХА СЕГА ГЕРБЕРИ ЩО НЕ ПОСТВАТЕ - МАЧКАЙ ГЕШЕВ, ХАХАХА МАЧКАЙ ШАРЛАТАНОМУТРИТЕ!!!!!!!!!!!!
32
6
 
8
 
! Отговори
РЕШЕТНИКОВ ПРЕДПИСА: преди 10 месеца
РАДЕВ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ.... А ЙОТОВА ДА ГО КОНТРОЛИРА....
31
11
 
10
 
! Отговори
Оххх преди 10 месеца
Йотова, не ти се отдава политиката, Йотова.... Замълчи, по-добре.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Къде е ДС с рицина...
29
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Искате да кажете, че правитеслтво обявило се за промяна и спиране на статуквото и мафията, трябва да остави "калинките" на същите постове и то да не назначи никой, който да работи за промяната в най-корумпираната страна в ЕС?
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 333,к.38. За каква парламентарна република бълнуваш? Виж какви са депутатите от 47-то НС досега. И друго: 180 депутати козируват на групата на Киро,Асен Василев и Лорер. Младите от ГЕРБ по инерция слушат ББ, а той си отива и повлича цялата партия със себе си. Реагирайте навреме, млади хора, и не позволявайте трима авантюристи и неопитни, да не кажа пишман политици, да ви водят за носа и да досъсипят България.
27
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Деди Боце продаде безусловно и безславно властта на една шепа авантюристи и остатъци от СДС под името ДБ. Да се хващат овреме младите от ГЕРБ и да не слугуват на ПП. Залогът е голям - Кирчо,. Асенчо и Лорер ще съсипят България. А Борисов да се изнася в Испания или Германия поне за половин година, може и за една година.
26
10
 
15
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
Тази ли падна на колене пред руския патриарх? Да млъкне веднага.
25
7
 
14
 
! Отговори
333 преди 10 месеца
Парламентарна република с вицепрезидент??? Защо?
24
8
 
17
 
! Отговори
Самоук социолог. преди 10 месеца
Живота на тази жена мина ей така , без полза за обществото , но 100 % за нейно полза. Лицето на БСП. Винаги е стояла от дясно на председателите на БСП , сега стои от дясно на президента. И гледа едно умно , умно, демек вижте ме до къде стигнах от нищоправене.
23
10
 
12
 
! Отговори
Отговор преди 10 месеца
До 999 13 В България има вицепрезидент за да замазва гафовете на президента.
22
11
 
19
 
! Отговори
Паню Баирски преди 10 месеца
Тази комунистическа мисирка, която, като видя, че не става за журналистка, реши да се бърка в политиката, не става за нищо. Затова да не се бърка там, където не и е работа! В скоро време този комунистически президент ще бъде изритан и на тази *** ще и изстине мястото, да ходи на борсата да си търси работа!
21
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Много неграмотна женица.Свлече се в краката на Ядрения поп Кире Фасо.ПОЗОР.