Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия

Моят призив е да не се използва насилие, допълни премиерът
Обновена: 27 юни 2023 12:36 | 27 юни 2023 12:36, Анисия Иванова
608
Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия
Снимка: БГНЕС

“Днес ще започна с едно изказване на проф. Георги Фотев. В НС вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии, обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет.

По думите му това поведение е неприемливо.

“Моят призив е към президентството и към другите партии в НС да не се призовава за използване на насилие. Такива призиви започнаха от партия "Възраждане" още преди две години”, каза още премиерът.

“Днес решихме от името на МС да заявим, че считаме за неприемливо такова поведение, апелираме към Президентството, както и към "Възраждане", да се върнат към действията, които изискват законите в страната”, заяви още акад. Денков, цитиран от БГНЕС.

Акад. Денков уточни, че през през последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресията от страна на "Възраждане", включително с постове от лидера на партията, с призиви за използване на насилие, което се е появило и по улиците.

“Включително със забрана, която е нелегитимна, към народни представители да направят своите изказвания от трибуната на НС. За съжаление, човечеството знае, че големите проблеми започват с малки акции”, поясни още премиерът и призова освен президентството и партиите, и другите институции да кажат ясно своето отношение.

“Всеки има правото да протестира, но не би следвало тези протести да водят до ескалация на напрежението. Искам да уверя гражданите, че МВР са подготвени да реагират при сигнали за всякакви престъпления”, това заяви и вътрешният министър Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
448
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вилнее. В главата на Денков вилнеят бръмбари. Не знам дали не са американски...
447
17
 
14
 
! Отговори
Копейкин преди 10 месеца
Е национален предател
446
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Министерския съвет са се настанили шайка ренегати с съдействието на Американския посланник
445
6
 
7
 
! Отговори
88 преди 10 месеца
Уили Танер много се пеняви
444
3
 
7
 
! Отговори
До 463 преди 10 месеца
Това се случи в подлеза на Президенството. Денков беше министър през 2021г. Може да се види - Протестиращи нападнаха Денков /Видео/
443
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
въпрос на гледна точка
442
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако някой може да тласне другиго към фашизъм, това е Денков. Само като го погледне, човек му идва да го цапардоса. Редно е Денков да бъде задържан, защото той подбужда към омраза
441
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В Тик Ток имаше някакво видео как една група младежи го бяха наобиколили и го блъскаха,псуваха и не спряха да му крещят. Този гледаше като гръмнат и полицията го спаси. Явно не е спал и се е чудел как да си отмъсти.
440
1
 
2
 
! Отговори
до 459 преди 10 месеца
че има ***-оти има,ама едва ли са чак толкова много - по скоро има "ала бала" - само така могат да вземат толкова гласове тия лешшпперрри
439
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо Денков приписва греховете на собствената си партия на Възраждане?Не е хубаво така да лъже.За Майдан и насилие призоваваха от ПеПето и ДеБето.Фашизъм е като пробват да забранят Възраждане.А като я забранят да не би да си мислят,че ще заобичаме изведнъж Кирчо и компания?Напротив...ще ги намразим.
438
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този същия очилат и сексуално алтернативен Денков беше пръв агитатор по време на ковид истерията. Сега наградата е че е вече министър председател на конци. Пълен ид-иот.
437
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Таз карикатура не мой си изкара мандата май.Оня ококорения пък рече ,че в България имало най-голям ръст на заплатите.А бре софиянци вие сериозно ли гласувате за тези хора.Та те най-безцеремонно ви гледат в очите и ви лъжат с всяка своя дума.Единствената им цел е да ошушкат отвсякъде къде какво могат и после няма да ги видите вече.Само се дъвчат в тоз парламент и нищо съществено не правят.Не решават проблемите на хората,а по скоро ги задълбочават."Продължава скъпотията"-това е девиза на ПП.
436
8
 
14
 
! Отговори
Сексигра преди 10 месеца
Познайте ориентацията на Денков. Познахте - от левите е!
435
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков иска от сутрин до вечер война, но обвинява други? Народът е ОТВРАТЕН от тебе, Денков.
434
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Като се стигне спонсорите на Копейкин Путин/а той взел -дал/ ще се спихне и Копейката.
433
14
 
12
 
! Отговори
Иван Колев преди 10 месеца
Копейкината партия трябва да бъде забранена от закона, а шайката му масова арестувана. В момента това продажно кремълско прокси е най-отявленият руски агент в държавата.
432
7
 
12
 
! Отговори
помнещ преди 10 месеца
Другарю Денков!Ако бях днес на 20 години,млад българин,щях да приеме за Истина всичко което казваш!-:)Но понеже съм малко по Голям от теб,ще ти Опонирам твърденията!Не съм нито аз,нито Ти очаквал,че днес ще си Мин председател на България!Убеден съм че"помниш"злопаметен си убеден съм,че През Социализма в България,имаше Политико,икономическо звено.Тоест "Политическа милиция"!И се "бореха" срещу"Инакомислещите"Не в "крак с партията" на ЦК на БКП!И сега Точно Ти да се "бориш" срещу тях е Кощунство!
431
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой иска евроатлантически ценности,джендаризъм,да се маха,границите са отворени!
430
7
 
9
 
! Отговори
sev преди 10 месеца
Спокойно, скоро ще спихнат. Копейката надмина Волен, Марешки, Яне Янев и всички предишни шмекери, които обират вота на *** и цялата неграмотия останала в родината ни. Но това не е защото Костадинов е по умел в лъжите, а защото народът изпростява все повече и повече.
429
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Денков=Палпатин,когато близнаци са.