Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия

Моят призив е да не се използва насилие, допълни премиерът
Обновена: 27 юни 2023 12:36 | 27 юни 2023 12:36, Анисия Иванова
608
Денков за "Възраждане": В НС вилнее неофашистка партия
Снимка: БГНЕС

“Днес ще започна с едно изказване на проф. Георги Фотев. В НС вилнее неофашистка партия, тя шества в националните медии, обявена е война на европейските ценности, каквито са и българските ценности. България ще загуби битката за своята европейска идентичност без вярната и смела европейска позиция на медиите”. Това заяви премиерът акад. Николай Денков по време на брифинг в Министерския съвет.

По думите му това поведение е неприемливо.

“Моят призив е към президентството и към другите партии в НС да не се призовава за използване на насилие. Такива призиви започнаха от партия "Възраждане" още преди две години”, каза още премиерът.

“Днес решихме от името на МС да заявим, че считаме за неприемливо такова поведение, апелираме към Президентството, както и към "Възраждане", да се върнат към действията, които изискват законите в страната”, заяви още акад. Денков, цитиран от БГНЕС.

Акад. Денков уточни, че през през последния месец виждаме непрекъснато активиране на агресията от страна на "Възраждане", включително с постове от лидера на партията, с призиви за използване на насилие, което се е появило и по улиците.

“Включително със забрана, която е нелегитимна, към народни представители да направят своите изказвания от трибуната на НС. За съжаление, човечеството знае, че големите проблеми започват с малки акции”, поясни още премиерът и призова освен президентството и партиите, и другите институции да кажат ясно своето отношение.

“Всеки има правото да протестира, но не би следвало тези протести да водят до ескалация на напрежението. Искам да уверя гражданите, че МВР са подготвени да реагират при сигнали за всякакви престъпления”, това заяви и вътрешният министър Калин Стоянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


608
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
468
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
*** вън от НС забраните ги със закон
467
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Академик Денков, случайно да търсите охранител, като онзи, със снимките с парапета?
466
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Академик Денков, малко ви биха в подлеза на Президенството. Търсите си със свещи конфронтации. Вие настройвате обществото и го разделяте. Да не си хапете обувките като загубите и тези 7%, за които Киро казва, че имате. Този път ала-бала с Президента няма да стане номера. За това ли искате да елиминирате различно мислещите? Това ли ви е демокрацията? Вие се очертавате като диктатори. Зорлем ще пратите хората да гласуват за Възраждане. Не познавате народопсихологията. Вие сте далеч от народа.
465
1
 
12
 
! Отговори
До 488 преди 10 месеца
Ами ако приеват Истамбулската конвенция даже може да се омъжеш за Денков.
464
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този Денко го искам чисто гол и ще го пляскам. Абсолютна амеба ***, ще му изкарам чарковете отзад.
463
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Г-н Денков, хората казват, че вие сте неокомyнисти. Трябва и вашата измислена партийна да се забрани. Вие дори влязохте в НС без партия. Купихте ВОЛТ и влязохте с тяхната регистрация. А купуването и продаването на партии е престъпление.
462
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На следващите избори ще гласувам за Възраждане. Щом ги натискат и стигматизират ,значи там е истината.Най-мразя слагачите и послушковците, а Денковците точно това правят. Онзи Мъртън ги бие по тиквите и те бият тъпана и четат декларации. Жалка история. В Украйна има цели полкове с документирани нацисти- Азов, Айдар, Прави сектор. Знамената са им нацистки, татуировките, поздравите, всичко. Денковци и Тагаревци обаче им пращат помощ, от нашите били.
461
4
 
14
 
! Отговори
До възмутен преди 10 месеца
Абе дали ни управлява академек,или пожарникар-все тая.Разлика в положението на народа няма-най-ниски доходи в ЕС,най-нещастни,най-бедни,най-болни,най-застаряващи,най-голяма корупция,най-слабо образование,на последно място по свобода на слоното,.......
460
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Аууууу, в НС вилнеят шарлатани алчни за постове и пари. Те дори не са партия. Пепейците са секта.
459
2
 
14
 
! Отговори
негласуващ преди 10 месеца
Тоя смачканяк е антиреклама на правителството сиХАХА!Сигурно работи за Възраждане!Такива издънени приказки човек с акъла си няма да каже!Неадекватник!
458
1
 
16
 
! Отговори
До Възмутен преди 10 месеца
Наистина е академик. Лично Денков си подписа званието академик на БАН докато беше министър на образованието през октомври 2021 г.
457
3
 
21
 
! Отговори
Shark преди 10 месеца
Някой в това безпринципно правителство дава ли си сметка, ме така ще вдигнат рейтинга на Възраждане и на следващите избори още повече хора ще гласуват на тях. Някой в това безпринципна правителство дава ли си сметка, че хората масово не ги харесват и че с подобни действия показват несигурност и страх! Голяма грешка беше това!
456
3
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Абе тоя наистина ли е академик?Като го гледам то е благодарение на комунизма когато сигурно е бил примерен комсомолец и активен партиец громящ гнилия запад...то други не можеха да прогресират....сега пък хвали гнилия запад и громи комунизма!Аман от хамелеони и платени фурнаджийски лопати и въртящи се ветропоказатели!
455
5
 
19
 
! Отговори
пфу боклуци преди 10 месеца
Избутаха напред пред микрофоните баба Денка да бие русия ...да ни пази от путин ..да хвали украйна и да обвинява че имало фашистка партия докато в същото време по телевизора дават как Зеленчука се снима с украински нацисти развяващи нацистки байрак!Пфууу дайва и боколуците ви!Тия не се ли усещат че по тоя начин наливат вода в мелницата на оня дето му викат Копейкин!Спечели поне още 10 процента!Хаха!Посолството пак саусра!хаха!
454
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изграждане ще има 15% ако не я забранят до тогава.
453
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Уплашихте се, че Възраждане набра много голяма скорост и Промяната Почина отива в киреча. Но не ви е виновен Копейкин. Виновни сте си само вие понеже сте аматьори и шарлатани. Сами си казвате в онзи запис, че имате реално 7% и чрез ала-бала с Президента сте влезли в Парламента. Продължавайте Потъването!
452
4
 
6
 
! Отговори
Гладиатор преди 10 месеца
До 376! Приятелю, кои агенти руски да изгонят.... За Борисов, за Тагарев и други, които няма да ги изброявам, защото може да провериш?!!! Та тези хора са допотопни комунисти, завършили Комунистическото си образувание в България и други в Съветския съюз! Къде е завършил г- н Тагарев военото си образование??? Децата на крадливата Комунистическа върхушка управлява в момента?!!! Бог да пази България от дупедавци????
451
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
До 474 Дрън, дрън, та пляс.
450
8
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Европейските ценности не са българските ценности. Българските ценности са консервативните ценности и Християнството ! Европейските ценности са ЛГБТ, либерализъм, който води към сатанизъм. Българите се делим на българи и еврогейове !!! В момента властта е в ръцете на еврогейовете ! Но не задълго !!!
449
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Европейските ценности не българските ценности. Българските ценности са консервативните ценности и Християнството ! Европейските ценности са ЛГБТ, либерализъм, който води към сатанизъм. Българите се деким на българи и еврогейове !!! В момента властта е я ръцете на еврогейовете !