Балабанов: Един човек ще продължи да контролира прокуратурата и следствието

Депутатът обясни за ветото на държавния глава
30 юни 2023 12:30, Росен Стойчев
18
Балабанов: Един човек ще продължи да контролира прокуратурата и следствието
Снимка: БГНЕС

Народното събрание подкрепи президентското вето и Законът за съдебната власт, с който прокуратурата и следствието се отделяха, се връща са ново разглеждане. ПП-ДБ и ГЕРБ гласувата "за" ветото.

"Ние не подкрепихме ветото. Напротив. Бяхме за идеята следствието да се раздели от прокуратурата. Според нас това беше една добра стъпка по отношение на съдебната реформа. Защото доскоро, а и продължава да е така с ветото на президента, прокуратурата контролира следствието.

Още по темата
И докато Гешев беше главен прокурор -  на практика един човек контролираше две независими институции”. Така в ефира на Нова Нюз депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов.

По думите му, след като вече Гешев не е главен прокурор – контролът на прокуратурата и следствието от един човек за ГЕРБ вече не е проблем. „И може настоящият служебен главен прокурор да контролира следствието”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Славучовците се обединихте около плъха Борислав Сарафов!! Как не ви е срам?
15
0
 
0
 
! Отговори
Либерал преди 10 месеца
Азис е време да запише право в Велико Търново, а що не и да си я купи и може да е Той Независим главен прокурор, Съдия, а българина доверие освен да вземат, за друго не стават. Поне е богат Азис, хем ще ви пее, хем ще лежите *** в занданите им
14
0
 
1
 
! Отговори
Балабанов: преди 10 месеца
" БЯХМЕ ЗА ИДЕЯТА СЛЕДСТВИЕТО ДА СЕ ОТДЕЛИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА!" КАКВО НЕ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ ПЛ.Ю.ЕТЕ БАЛАБАНОВ?????
13
0
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 10 месеца
Разбира се, че ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОТДЕЛЕНИ, А НЕ ПОД ЕДНА ШАПКА.
12
0
 
1
 
! Отговори
До 9 преди 10 месеца
Точно обратното казва човека. Четеш, но не вдяваш.
11
0
 
1
 
! Отговори
Ха хаха преди 10 месеца
Е СЕГА ЩОМ ЕДИНИЯТ ЧОВЕК СЕ КАЗВА САРАФОВ - ЗНАЧИ МОЖЕ. ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ШАПКА НА ВСИЧКО. И ТОВА САМО ДОКАЗВА, ЧЕ ББ И РР, И ПП ИГРАЯТ З.А.Е.Д.Н.О. ДИКТАТУРА НА ПОСРЕДСТВЕНОСТТА.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А кой ще контролира "единия човек"
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
дали правилно разбрах? за балабана е проблем гешеф да контролира 2 "независими" институции, но сарафа да ги контролира не е проблем...
8
2
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 10 месеца
Балабанчо , върни се , сине на село при овцете ! Не си нито за София , нито пък за политиката !
7
2
 
3
 
! Отговори
Един от промяната преди 10 месеца
Хората на шиши от - пп/дб отказаха сьдебна реформа заедно с гербКолко е тъжно да викаш мутри вьн докато тия които подкрепяш са заедно с - дпс и герб
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Главният прокурор Сарафов е техен човек и не ги е страх от разследване затова връщат старият закон! Мафията направи преврат обединиха се всички българомразци и властта ,съда и всички служби завзеха бетонираха се престъпниците!И от народа страх нямат българите ядът, пият важно корема да е пълен и почивката уредена!После ще ревете !На късно!Хомота е на вратовете!Дишайте докато можете!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Двама премиера и двама ротационни главни прокурора! Айн цу Цвайн цу Фюрера! Зиг Зиг Лаурел и Харди!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 4....Объркано е .Защото задкулисието командва България А не Борисоф.Или някой друг.Ние виждаме само движещи се фигури по дъската.Но ръката която ги движи не виждаме.
3
3
 
5
 
! Отговори
?!? преди 10 месеца
Нещо съвсем се обърка при тия хора в ИТН. Борисов не си дава имунитета, защото го е страх от прокуратурата , от друга страна пък контролирал прокуратурата и следствието. Тя много оплетана стана тая работа на Борисов. Тия другите ПП пък го обвиняват, че още оправлява, А сега мандата е техен.
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Балабанов да изясни , какво прави Слави Трифонов на среща с Петьо Еврото и Прокурор Сарафов .Обсъждали са проблемите на съдебната власт ли.
1
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
И според мен това Не е добро решение,защото практиката,живота го доказа,че трябва да бъдът отделени с оглед на корупцията която има там