Карадайъ: Посещението на Зеленски е оценка за правилното поведение на България

Трябва да сме лоялни и достойни членове на НАТО и ЕС
6 юли 2023 16:34, Йоана Цонева
56
Карадайъ: Посещението на Зеленски е оценка за правилното поведение на България
Снимка: БГНЕС

Посещението на Володимир Зеленски е оценка за правилното поведение на България, в основата на което е позицията на ДПС, както и на нашите партньори от ЕС и НАТО. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в парламентарните кулоари. Той посочи, че движението винаги е отстоявало евроатлантическата ориентация на България.

"Тя не подлежи, според нас, на ревизия, напротив - трябва да сме лоялни и достойни членове на НАТО и ЕС", добави още Карадайъ.

"Ние бяхме причината и основата още в първия ден на войната НС да приеме декларация, осъждаща военната агресия на Русия срещу Украйна, докато тогава управляващата коалиция и мнозинство бяха решили да се занимават с алинеи, точки и запетаи, докато комшията гори. Позицията на ДПС стана позиция и на България и ние сме последователни", посочи лидерът на ДПС.

Още по темата
На журналистически въпрос дали позицията на почетния председател на движението Ахмед Доган от 2015 г. е претърпяла промяна, тъй като тогава е имало обвинения, че той е проруски настроен, Карадайъ каза:

"Няма ревизия на позицията на г-н Ахмед Доган от края на 84-та година, от началото на 85-та, 89-та г., началото на 90-та. От тогава до сега няма ревизия на позицията на г-н Доган. Припомнете си я. Ще ви припомня още една теза. В основата на мирния преход от комунизъм към демокрация стои българският етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган. А темелите на този модел са философията на толерантността и заедността, която г-н Доган наложи в България", подчерта Карадайъ. Според него трябва да се позовем на нещата, оставени от Доган в новата българска политика и след 33 г. демокрация да направим оценка на резултатите от българския етнически модел - до колко го разбираме и осъзнаваме.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Pen преди 10 месеца
хахаха правилното поведение .......... иначе голямият брат ще ни дърпа ушите ако не е правилното нали ?
14
8
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 10 месеца
Почвам да намирам подобна идея за много добра. Сравнявам турските курорти с българските - без база за сравнение. Храната - почти същата като нашата. Голяма част от българите така или инае пазаруват от Одрин нон стоп. Да идват и да ни завземат. Ние очевидно не ставаме за народ - видно от представлението в парламента. Отбор нещастници.
13
4
 
14
 
! Отговори
vv преди 10 месеца
Само Възраждане ще ви оправи всички майцепродавци. Право на гласуване само на тези които живеят постоянно в България минимум 5 години. Всички с втори паспорти от държави извън ЕС да избират или българския или другия.
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Зеленски обеща, че ще реши въпроса с Русия по мирен начин, но приготви войските. Путин просто го изпревари.
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Този клоун е дошъл тук - в нашия манастир, за да ни пренапише устава ли? Вие, българските управляващи да не се изживявате на малки деца от детска градина?
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Я питай Ердоган за правилното поведение, защото той е във възможно най-добрата позиция спрямо Русия и Украйна и тогава се изказвай
9
3
 
3
 
! Отговори
вижда се преди 10 месеца
Няма такъв *** като този в целият свят !!!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 6Щом турчина се прехласна по Зеленски е ясна работата...))))То и Ердоган се е прехласнал по Путин ,но ние няма да го натякваме.
7
2
 
4
 
! Отговори
драган преди 10 месеца
Кара дайъ, коя ти е родината - майка бе е е?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да бяха запазили подобна етническа толерантност и в украйна, като признаят правото на самоопределение на руснаците. Ако не ги избиваха, нямаше да има война.
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И Путин ще поканим, лошото е, че той ще се самопокани...с танковата армия, та тогава ше има - ти ли бутна, или аз си паднах.
4
4
 
5
 
! Отговори
Нане преди 10 месеца
Докога такива откровени айдуци, ще политиканстват.... Русия пак, ще ни отърве от тях.... ===)))
3
1
 
3
 
! Отговори
преди 10 месеца
Събира гласове за ДПС май.
2
1
 
12
 
! Отговори
гого преди 10 месеца
и като какъв точно ни оценява зеленски
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кога ще ходиш в майка турция