Политолог: Сглобката ще издържи по-дълго, отколкото мнозина предполагат

Възможно е след местните избори тя да се реализира и на местно ниво
13 юли 2023 18:15, Елка Василева
135
Политолог: Сглобката ще издържи по-дълго, отколкото мнозина предполагат
Снимка: архив, БГНЕС

"Още от началото са си коалиция във връзка с простия факт, че са мнозинство. Имаше свенливост заради дългогодишните битки помежду им да го нарекат с истинското му име". Това каза в интервю за БНР политологът Георги Киряков за управляващото мнозинство и формата на управление.

Относно квотното и партийното разпределение на постове и позиции в различни институции и регулатори на фона на заявките за професионализъм Киряков посочи, че "трябва да падне и тази бариера пред тях – няма професионалисти при политическо мнозинство".

Още по темата
"Важното е, че това мнозинство трябва да одобрява, да контролира, да поправя тези политики, ако те вървят в грешна посока", каза политологът.

Подкрепата на ДПС е нужна за проевропейска конституционна реформа, защото все още не сме напълно интегрирани в европейските ценности, отбеляза Георги Киряков.

"Въпреки всички опасения, че ГЕРБ ще удуши ПП и ДБ, че ще ги унищожи, че ще ги занули – няма такива индикации на този етап. Има малък спад на подкрепа, но не е този, от който много от тях се опасяваха. ГЕРБ доста са се обрали поведенчески и на реторично ниво. Приемат неща, които си мислехме, че са немислими, че ще приемат. Включително ролята си, макар и неохотно, на второстепенна политическа сила, защото мандатът не е в тях", коментира политологът.

Не е фатална стъпка в това Борисов да оглави външната комисия, смята Киряков. Според него по-скоро е била проблемна стъпката Пеевски да участва в конституционната комисия.

Сглобката ще издържи много по-дълго, отколкото много хора предполагат, допуска той.

И най-харизматичната личност да издигнат ГЕРБ, съотношението на силите в София е такова, че разликата е в полза на ПП-ДБ, дори с кандидатурата на Васил Терзиев, изтъкна още политологът. "Тази разлика е нестопяема до изборите".

Възможно е след местните избори сглобката да се реализира и на местно ниво, защото целта е една и съща – "връщането на България в пронатовските, проевропейските коловози, от които се опитаха да ни изкарат ред служебни правителства и президентството", каза още в анализа си Георги Киряков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
хахаха ... ***, само проф.Витанов може да прави такива прогнози ;)
118
0
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Дали ще продължи сглопката между Киро и Бойко,ще поживеем,ще видим.Сигурно е едно,ПП и Киро,отиват към ямата,това "пътуване" е безвъзвратно.Още е в ушите на българите,как промяната ще натика Борисов в затвора.Това щяло да бъде приоритет в действията на ПП.Хората забавят, но не забравят.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сглобиха се срещу Народа ! Сглобиха се ,по заповед на сащ ес и шмес ! Сглобиха се и с дпс ,за да могат да Крадът ! Продават оръжие,продават ток ,продават и предават България ! - ОСТАВКА БЕ !
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това правителство го сглоби посолството и ще издържи, докато му служи вярно и изпълнява всяка поръчка стриктно. Дотук се справят сравнително още от първия ден мислят за украйна и боеприпаси. Ето, и зеленски поканиха. Всичко върви по мед и масло.
115
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
ЕС е ли това с каквато цел бе създаден от Бащите?ЕС е ...Мафия убиваща Народите си!!!Каня ви на гости г-ожо фон дер Лаен...г-н Байдън...г-н Макрон...идете при плащащ ви заплатите...пройзвеждащ храната ви,да видите в какво ги превръщате...в нечовешки...Вие от алчност и страх родихте с парите на Свовбодният Свят...чудовището пУтин...вие финансирате мафиотски обслужващи ги...вие сте виновни...вие управляващите ни прОдадохте Свободният Свят!!!Не признавам зАконите ви!Бог ми е дал Свободата!алчни ..
114
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
Споко бре...по делата е казано в Библията!България по-богата ли е?Децата ви в домовете ли са или бягат като при бОрисов...детето "аз" на юнкер-меркел-вебер!САЩ и вас ви водят против...Народи...кардинална грешка...водят ви кгб!!!надявам се путин да изтрещ и да сложи край на...офшорните на обслужващите го и предаващи!!!
113
0
 
6
 
! Отговори
Морално флуидни преди 9 месеца
Няма по-безпринципни и морално флуидни от евроатлантиците - променят си ценностната система спрямо моментната ситуация. Допреди месеци кряскаха по площадите срещу Бойко и мафията, а днес се коалират с нея.
112
0
 
4
 
! Отговори
ля ля преди 9 месеца
изиграха ни пак! а ние си стоим вкъщи и чатим! всички вече са заедно за заграбването на държавата ни пренебрегвайки историята и народа ни!
111
2
 
3
 
! Отговори
Мутрата си отива! преди 9 месеца
А той Зоран чака да си помисли дивият каратист,че всичко е минало и.....
110
2
 
5
 
! Отговори
българина преди 9 месеца
сглобката е американски гьонсуратлък и компромати за всички от сърце, ще държи докато ЦРУ каже..... няма да е скоро разглобката....
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сглобката е за пълната победа на световната комунистическа революция за туй им трябват либерали всякакви навсякъде като за съюзници да се скрепат за заблуда на масите народни,които бързо ще се скрият зад завесата щото са от тях спуснати за демокрация,а на народните маси ще им сменят нациите,ако се хванат на номерата им,за тях народа е за заиграване с народни чуства в нацииите образувани,а нациите е върховно от национ определено с които могат да крадат заедно по време на кризи и излизане от тях.
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
сглобката е насадена нелигитомно от вън, тия изобщо не им е зор за България, зор им е да угодят на нелигитимните желания на запада...и на украйна
107
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Трябва да внимава да не скъса менискус -бацето, че ЕГН-то му вече е на пенсия. Със здраве да си я взима 21 години, пенсията.
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докато е бай Дън сглобка ще има!Иначе тояга!После не се знае....Той често се спъва по стълбите де....Може да падне и от високо...
105
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Интересите на "З"глобката зависи от пари, много пари от ЕС.
104
0
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 9 месеца
Да ще издържи разбира се ,защото сглобката е направена от американски нитове от "посолството" на ул Козяк ,та как смее сглобка да не издържи))
103
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще издържи, защото интереса клати феса. И не ги интересува кой за кого е гласувал, щом могат всички да се облажат от властта.
102
2
 
7
 
! Отговори
гост преди 9 месеца
Няма никаква сглопка . Излъгаха народа , че пп дб ще премахнат герб и Бойко в затвора . Всъщност пп дб са герб . Няма промяна . Процентите на изборите са предварително нарисувани от политолозите и крайния резултат е същия . Ала , бала и готово . Измама , увеличават процентите на герб , дб пп , дпс и намаляват на ВЪЗРАЖДАНЕ и другите партии и ето ви заповедта от консулството от козяк да се сглобят . Предателите не искат референдум , който е висш форум на демокрацията . Диктатура , факт
101
3
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 9 месеца
ЗА Еврото За Шенген ЗА Правителството Успех държавници
100
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще видим! 1 вото появяване на Мутрата беше,след Масови протести! Падането му,ще е по същият начин!!-:)