ГЕРБ предлага още 36 млн. лева за заплати в "Спешна помощ"

Те внасят предложенията си за промени в бюджета
Обновена: 18 юли 2023 14:22 | 18 юли 2023 14:07, Стела Стоянова
8
ГЕРБ предлага още 36 млн. лева за заплати в "Спешна помощ"
Снимка БГНЕС

ГЕРБ-СДС внасят днес предложенията си за промени в бюджет 2023 днес, свързани с повече пари за заплати в някои сектори. Това обяви депутатката Теменужка Петкова след среща със синдиката КТ "Подкрепа" в парламента, на която обсъдили държавния бюджет, както и тези на Държавното обществено осигуряване и на здравната каса.

"Те са няколко и са основно предложения в областта на сигурността, свързани с възнагражденията в МВР, Министерството на отбраната. За заплатите в НОИ сме предвидили също едно предложение, което също е свързано с увеличаване на заплатите на служителите, увеличаване на заплатите в БАБХ, Изпълнителната агенция по горите - 8 млн. е предложението, което правим за двете агенции до края на годината от 1 август, предвиждаме да бъдат увеличени средствата за Фонд "Заплати" с 8 млн. лева общо за двете агенции", каза Петкова, съобщава "24 часа".

Още по темата

"По отношение възнагражденията на колегите от Център за спешна медицинска помощ и РЗИ, подготвили сме предложение, свързано с увеличаване на Фонд "Заплати" за хората, работещи там, с 36 млн. лева", обясни още Петкова.

Предвидено е и да се разработят програми за материалната база на училищата и увеличаване на разходите за храна. Предлага се и увеличаване на заплатите на университетските преподаватели и в БАН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДАВАТ, така поне искат да чуе раята, че Дават.Не че ще дадат, но идват избори и ще кажат ние щяхме да дадем ама...и се почват връзките тип Борисов. Глупости още взето и един тон популизъм
6
0
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 9 месеца
Браво на партията на фуражите ! Репресивния " апарат " или криминално-узаконения бандитски контингент в служба на банкерите , банковите служители и политиците има нужда от повече пари, за да прикрива и укрива престъпленията си срещу най-бедните , безработните и хората с нулеви доходи . В същото време имат нужда ( фуражките ) и някой да ги лекува , от наркозависимостта им , алкохолизмът им и употребата им на други опиати и транквиланти . Браво на другарите от ГЕРБ !
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво, ама през целият мандат трябва това да го правите, не само преди изборите.
4
0
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Идват местни избори, знаят кога да дават, защо не даваха преди няколко години, като бяха на власт, помислете дали съм прав!
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ГЕРБ дават,когато не са власт и когато не те разпределят парите.По тяхно време спешната помощ беше още по-зле и хората стачкуваха,но никой не им обръщаше внимание.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За залати,за салати или за заплати?Изяли сте една буквички.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
уж нямаше пари и държавата щеше да фалира, пък кво стана - на всички браншове и професии изведнъж намериха пари да им вдигнат заплатите