НС вече няма думата за предоставяне на оръжия за Украйна

Решенията ще взема МС
19 юли 2023 18:30, Стела Стоянова
78
НС вече няма думата за предоставяне на оръжия за Украйна
Снимка БГНЕС

Народните представители в Комисията по отбрана решиха Министерският съвет, а не Народното събрание, да решава за оръжията, които се предоставят от България на Украйна. С това решение, Народното събрание няма да има думата по отношение на военната помощ, която ще се изпраща за Украйна, предаде БГНЕС.

Това решение се потвърди, след като депутатите отхвърлиха Проект на решение за задължаване на Министерския съвет да внесе в Народното събрание законопроект за ратифициране на подписаното на 3 януари 2023 г. в София и Киев Допълнително споразумение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. Проекторешението е внесено от Корнелия Нинова и група народни представители и неговата цел е всяко решение за това каква военна помощ да бъде предоставена на Украйна да минава през решение на Народното събрание.

Още по темата

Депутатите отхвърлиха и Проект на решение за изменение на Решение на Народното събрание за ускоряване процеса по обновяване на ведомствените военновременни запаси на Министерството на отбраната.

И това проекторешение е внесено от Корнелия Нинова и група народни представители и цели ведомствените военновременни запаси, които се заменят и които МО предоставя на държавното публично предприятие се одобряват предварително от НС с решение. Предложението не беше подкрепено в комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: НСоръжия за Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
16
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И после се чудите що едно време са съдили без съд и присъда. Е заради такива своеволия и злоупотреба с власт, които са в ущърб на народа и волята му.
9
16
 
33
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
Е, сега вече Тагарев ще си решава сам какво да подарява на Украйна. Ще му е достатъчно само одобрението на посолството на САЩ. Ако това наричаме демократично управление, много сме кривнали встрани.
8
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всичко се записва и се помни, предатели, ще дойде и вашето време да отговаряте за престъпленията си срещу мира и срещу България пред Втория народен съд!!!
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А какво казва Конституцията по въпроса? Ооо, грешка - то некоалицията изобщо а няма за нищо. Направо да си обявят един извънреден режим като преди 90 години, та да сме наясно.
6
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И това правителство ще се гътне. Нищо не е вечно.
5
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Даже не и от МС, а от посолството.
4
7
 
22
 
! Отговори
Бай Ставри : преди 9 месеца
"После всичките тези дупедати един по един да се явят под душовете да им насапунисам д0петата преди масажа...Магаренко първи ще вдига сапунчето! "
3
5
 
8
 
! Отговори
Корнела преди 9 месеца
Ми аз, сега, кво да правя в това събрание?
2
5
 
43
 
! Отговори
Virtuozzo преди 9 месеца
Да живее демокрацията !ТОВА Е ВЕЧЕ ОБЯВЯВАНЕ НА ТОТАЛЕН ФАШИЗЪМ !БЪЛГАРИЯ Е ОКУПИРАНА ТЕРИТОРИЯ УПРАВЛЯВАНА ОТ ПРЕДАТЕЛИ !
1
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво. Само достойни неща от страна на нашето правителство, колкото и да не ми харесва то...