Доц. Стойчев: Чест прави на Рашидов, че се извини, вместо да се прави, че нищо не е станало

Според Нидал Алгафари, не трябва да се вземат важни решения, диктувани от улицата
7 авг 2023 21:57, Нели Христова
72

Винаги съм имал съображения по отношение на трескавата работа. Ще има проблеми, които биха могли да доведат до нежелан резултат. Парламентарният ден не е по-скандален от всеки друг. Чест прави на г-н Рашидов, че се извини за казаното вместо да се прави, че не съществува. Това е мъжка постъпка, Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR" по темата с отчетения двумесечен период на кабинета "Денков" и скандалното изказване на Вежди Рашидов.

Според политическия пиар експерт Нидал Алгафари, не трябва да се вземат важни решения, диктувани от улицата, особено при липса на визия на философията какво искаш да направиш.

"Да отидеш и да направиш така, че някои наказания от 2-3 години да станат 5 години - няма да спре нищо. Трябваше да седнат и да го обсъдят. Ние в момента се опитваме под натиска на улицата да създаваме някаква мъст", коментира пиар експертът.

Алгафари е на мнение, че основната бележка в една такава ситуация е "да не се подаваш на емоциите". "При такива промени трябва да се помисли дали те трябва да бъдат направени само в НК. Промените са във философията. Стигнахме до моменти, че малките момченца мечтаят да изглеждат като мутри, да са с татуировки, дебели ланци, а момичетата да са по-красиви. Това го изпуснахме. Допуснахме да се чалгализираме", смята той.

Събеседникът му изрази мнение, че премиерът Денков има по-адекватна позиция. отколкото депутатите в НС.

"На едно заседание на МС възложи на министри в образованието, социалната политика и МВР да свикат мерки по отношение но образованието на младите хора, да се работи на законодателни предложения, които да дойдат от МС на база на реална работа с жертвите и насилниците. Изпреварващият ход на парламента да променя преди МС да е внесъл подобни предложения, ще доведе до още ремонти на това, което вече е направено", каза доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Чрез елита на обществото трябва да се помисли как да се върне достойнството и нужното уважение към учителя, изтъкна Алгафари. "Не когато едно дете хвърли нещо - ти да отидеш и да го нашамариш, а да го накараш само да си чисти. Чрез добър пример да се променя и да насаждаш нови морални ценности, които трябва да има. Това не може да се случи със закони, пари, а със силно влияние на авторитетите, които ние сме загубили", изрази мнение политическият пиар.

По думите на Стойчев сегашното правителство е създало предпоставки президентът да си припомни какво означава срещу себе си да има мобилизирано парламентарно мнозинство. "Гарантира комуникиране с гражданите на законопроектите. Този кабинет води към нормализация на политически отношения в страната", посочи доц. Стойчев.

По отношение на предстоящия местен вот, политологът не вижда да се разпадне така наречената сглобка, защото няма конфликт на интереси между основните играчи, а единствено интрига може да се заформи покрай кметските позиции в София.

"Сглобката има вероятност да се премести. Не виждам причина да бъдат скарани "Продължаваме промяната - Демократична България" с ГЕРБ-СДС, те са от едно котило", прогнозира от своя страна Алгафари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя не беше ли ибр и хчията на Боцко, дето спи до пачките?
19
8
 
13
 
! Отговори
Герб са гадове преди 9 месеца
Слугата на ОПГ ГЕРБ говори за чест това е несъвместимо с бандитската, крадлива партия ГЕРБ.
18
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Политологът показал среден пръст от джипа си пред Румънското Посолство преди 3 години на протестиращите срещу Банкянската мутра ...
17
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
...а не трябваше!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тикви, Кирчовци, всичко се е покрило и оставиха Веждю сам да се оправя. Не смеят гък да кажат да не вземе да се разклати скъпоценната коалиция и да изпаднат от софрата. После и посолството ще си иска инвестициите...
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква чест има тука? Като почнем от Людмила Живкова, Мултигруп, побой на полицай, насосвания, гуляи с държавни пари, плач за двата милиона от КТБ, катастрофа на булеварда, това въобще човек ли е?
14
0
 
9
 
! Отговори
Каро преди 9 месеца
Освен да се пляскат глупости, друго май не може. Имам чувството ,че статията и писана за петокласници. Путин и чалгата са виновни, не повсеместното тотално изглупяване.
13
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Aйge нeмa нyжga, npaвo gyмa чoвeko...
12
3
 
5
 
! Отговори
Веждъ-ръждъ по гъзъ преди 9 месеца
Ашколсун кьопоолар, ашколсун стойчев, ашколсун ибрикчи !
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 8 - Четеш ли се какви ги пишеш? Иде ми да ти пожелая само убийци да срещаш, щом са толкова безопасни.
10
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Никаква чест не му прави. Би изрецитирал и Талмуда само и само да остане депутат.
9
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рашидов каза това което абсолютно всеки нормален човек си мисли по тази тема
8
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И този е председател на комисия на КУЛТУРАТА:):):) НЕ УБИЙЦИТЕ СА СТРАШНИ А ТАКИВА КАТО ТОЗИ И ОЩЕ КУП ОХРАНЕНИ ДО ПРЪСВАНЕ "СЪДИИ","ПРОКУРОРИ","СЪДЕБНИ ЛЕКАРИ"........
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Доц. Стойчев: Чест прави на Рашидов, че се извини, вместо да се прави, че нищо не е станало"--------------------Коалицията е тази, която се прави, че нищо не е станало. Нито един мишок не се показа да се разграничи от думите на Веждата.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Megaл зa Beжgи!
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не са диктувани от улицата а са по краваро европидалски сценарий !!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами тогава го наградете у всички дружно да му благодарим.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е то нищо не е станало. За какво трябваше да се извинява? На зле вървим щом трябва да се извиняваме за истината!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тоя Тиквата го направи доцент още с идването му от шуменските села, когато беше на 22 г.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Герберасти, сър!