Доц. Стойчев: Чест прави на Рашидов, че се извини, вместо да се прави, че нищо не е станало

Според Нидал Алгафари, не трябва да се вземат важни решения, диктувани от улицата
7 авг 2023 21:57, Нели Христова
72

Винаги съм имал съображения по отношение на трескавата работа. Ще има проблеми, които биха могли да доведат до нежелан резултат. Парламентарният ден не е по-скандален от всеки друг. Чест прави на г-н Рашидов, че се извини за казаното вместо да се прави, че не съществува. Това е мъжка постъпка, Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в студиото на "Денят ON AIR" по темата с отчетения двумесечен период на кабинета "Денков" и скандалното изказване на Вежди Рашидов.

Според политическия пиар експерт Нидал Алгафари, не трябва да се вземат важни решения, диктувани от улицата, особено при липса на визия на философията какво искаш да направиш.

"Да отидеш и да направиш така, че някои наказания от 2-3 години да станат 5 години - няма да спре нищо. Трябваше да седнат и да го обсъдят. Ние в момента се опитваме под натиска на улицата да създаваме някаква мъст", коментира пиар експертът.

Алгафари е на мнение, че основната бележка в една такава ситуация е "да не се подаваш на емоциите". "При такива промени трябва да се помисли дали те трябва да бъдат направени само в НК. Промените са във философията. Стигнахме до моменти, че малките момченца мечтаят да изглеждат като мутри, да са с татуировки, дебели ланци, а момичетата да са по-красиви. Това го изпуснахме. Допуснахме да се чалгализираме", смята той.

Събеседникът му изрази мнение, че премиерът Денков има по-адекватна позиция. отколкото депутатите в НС.

"На едно заседание на МС възложи на министри в образованието, социалната политика и МВР да свикат мерки по отношение но образованието на младите хора, да се работи на законодателни предложения, които да дойдат от МС на база на реална работа с жертвите и насилниците. Изпреварващият ход на парламента да променя преди МС да е внесъл подобни предложения, ще доведе до още ремонти на това, което вече е направено", каза доц. Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Чрез елита на обществото трябва да се помисли как да се върне достойнството и нужното уважение към учителя, изтъкна Алгафари. "Не когато едно дете хвърли нещо - ти да отидеш и да го нашамариш, а да го накараш само да си чисти. Чрез добър пример да се променя и да насаждаш нови морални ценности, които трябва да има. Това не може да се случи със закони, пари, а със силно влияние на авторитетите, които ние сме загубили", изрази мнение политическият пиар.

По думите на Стойчев сегашното правителство е създало предпоставки президентът да си припомни какво означава срещу себе си да има мобилизирано парламентарно мнозинство. "Гарантира комуникиране с гражданите на законопроектите. Този кабинет води към нормализация на политически отношения в страната", посочи доц. Стойчев.

По отношение на предстоящия местен вот, политологът не вижда да се разпадне така наречената сглобка, защото няма конфликт на интереси между основните играчи, а единствено интрига може да се заформи покрай кметските позиции в София.

"Сглобката има вероятност да се премести. Не виждам причина да бъдат скарани "Продължаваме промяната - Демократична България" с ГЕРБ-СДС, те са от едно котило", прогнозира от своя страна Алгафари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това,че се е извинил,не значи,че не го мисли.Казана дума,хвърлен камък.Лъсна им цялото лицемерие на ОПГ ГЕРБ.
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някои явно не вдяват, нямат капацитет да схванат каква огромна ирония е точно Веждито да е в Комисията по култура и медии на НС! И то неин председател! Това си е (беше) поредната живо перверзия! А той бе и министър на културата:) А и председател на Парламента (Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра бе възкликнал находчиво незабравимият Радой Ралин)
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Защо след като съществуват безброй записани и документирани про стотии на Борисов, той е в НС и все още на свобода.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре,че го натиснаха гербавите заради изборите.Иначе щяха да го оправдават като тоя пишман политолог.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЧЕСТ ?????? НА ТИ ОЩЕ ЕДИН БГ "ДОЦЕНТ"
35
2
 
6
 
! Отговори
Политк урвата преди 9 месеца
Вешди се изказала! Въй въй въй!
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Човекът каза "к-ви" и тия, дето се припознаха в това определение се обидиха и му скочиха.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тука коментират основно жадни за власт възрожденци и някои все още зомбирани гербери.Иначе подобно изказване от депутат е срам и позор!
32
4
 
13
 
! Отговори
Прост доктор преди 9 месеца
Не му прави чест, че мисли така. Това е трагедията. Извинението е като онова нещо отзад. Всеки го има.
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Голата истина е грозна. От истината боли.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каква чест,бе гербав?Имаше ли друг изход?
29
6
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
След грубост и мерзост трябва да се скриеш.
28
5
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 9 месеца
Точно да се криеш не е много мъжка черта.
27
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво на Рашидов. Каза истината и пострада заради истината от фашисткия режим.
26
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Погрешно ви е разбирането за доблест и мъжество. Много ви е погрешно, да знаете. Мъжко е да си тръгнеш, когато си казал нещо грубо, дори и да има истина в тази грубост. Лицемерното извинение не е никаква доблест и не те прави мъж; въобще не е мъжка постъпка да се извиниш неискрено. И аз съм говорил неща, които не бива и правил, за жени не съм употребявал квалификации, но не съм се извинявал, скривал съм се.
25
8
 
13
 
! Отговори
Евала преди 9 месеца
Оттам се почва - заради изказано мнение да уволняват. И то човек , който казва истината. Сега всяка вече хубостница изяла два шамара от изнервения си мъж/приятел/евач, може да го вкара в пандиза. Така половин БГ ще отиде на топло. По-добре ли ще сме?
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стойчо дето искаше да гази хора на Ситняково ама му дръпнахме един здрав бой.
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те тия там в нар събрание за какво им пкащаме махленските клюкарки са без пари същата работа
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
България се превръща във все по ужаcяваща и по ужасяваща клoaкa. Да благодарим на Вежди за поредното доказателство че от това държава не става и от паплaч народ не става
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз съм на мнение че Рашидов не трябва да се извинява за какво точно се изеинява за истината или щот тъй му е казал Борисов да се извини ако иска да остане в нар събрание ако е така не съм на негова страна Рашидов си има професия има си клиентела за какво да се кланя на когото и да е