Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?

Тя призова за оставките на Фандъкова и Трайков
Обновена: 18 авг 2023 13:26 | 18 авг 2023 13:25, Йоана Цонева
227
Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?
Снимка: БГНЕС

След вчерашните вандалски изпълнения на група фенове на "Левски" пред Паметника на съветската армия, известен и като МОЧА, при които се стигна до допълнително разрушаване на плочата на монумента, днес от "Левицата" излязоха с ответна реакция. От палатковия лагер съобщиха, че от футболната агитка са палили и хвърляли факли по палатките, като една жена е пострадала от обгазяване и е открадната чантата ѝ. От МВР потвърдиха, че четирима души са в ареста.

На брифинг пред паметника Мая Манолова поиска оставките на кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на район "Средец" и главен борец срещу МОЧА Трайчо Трайков, както и на областната управителка на София Вяра Тодева.

"Призоваваме органите на реда да предприемат всички действия подобни прояви да бъдат наказвани. Призоваваме и политическите сили, които стоят зад тези шпицкоманди, които са реални извършители на този вандалски акт, да поемат отговорност. И настояваме Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков и областният управител на София да подадат незабавно оставки. Защото отговорността за вандалщината е резултат от техни подстрекаващи действия", отсече Манолова.

Още по темата
Тя се обърна директно и към "човека от Банкя" и го попита - защо след години управление на ГЕРБ в София чак сега се сетил да събаря паметника?

"Човекът от Банкя, който дърпа конците на всички в некоалицията, да дойте тук, пред Паметника на съветската армия и да отговори защо след 18 години управление на ГЕРБ в София паметникът е в такова състояние? Защо Борисов се сети след 18 години на финала на мандатите на ГЕРБ в столицата, че ще бута паметника и палатковия лагер? (...) Спиш ли спокойно, Борисов, когато се изтрепват едни срещу други граждани и твоите подопечни от некоалицията всяват омраза на финала на поредния провален мандат на ГЕРБ в столицата?"

Пазителите на паметника са категорични - ще стоят дотогава, докато държавата се откаже от намеренията си за преместване на монумента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
2
 
! Отговори
руски лакеиВЪН ! преди 8 месеца
МИЛИАРДИ ХАРЧИ МОСКВА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИубийства, НА СТАМБОЛОВ И СТОТИЦИ ХИЛЯДИ, ОПИТЪТ ЗА ПРЕВРАТ ПРЕЗ 1923 г., АТЕНТАТ В ЦЪРКВАТА СВ.НЕДЕЛЯ, ОБУЧЕНИЕ И ВНЕДРЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ НА ТЕРОРИСТИ. РУСИЯ НАПАДНА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА. ЦАР БОРИС III не прати НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН СРЕЩУ СССР. НО СССР избиСТОТИЦИхиляди БЪЛГАРИ СЛЕД 9 сепптември 1944 г. И ОГРАБИ СТОТИЦИ ТОНОВЕ ЗЛАТО, КУЛТУРНИ УНИКАТИ ОТ МАНАСТИРИ, ЦЪРКВИ, МУЗЕИ И БИБЛИОТЕКИ ! НИКАКВИ РУСКИ ПАМЕТНИЦИ !
183
3
 
3
 
! Отговори
Спок преди 8 месеца
До НеразбралОще преди 30 години трябваше да го махнат заедно с гробницата на националния предател Димитров. Добре че поне нея разкараха.
182
2
 
3
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 8 месеца
Тя маямата говори за разни шпиц команди, ама всъщност иска да каже "шнела, шнела, шприцън миър, шприцън миър!" и главно иска да бъде гъшпритцен :).
181
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мая е скандалджийка.
180
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всяко нещо с времето си. Мая черепова галева, защо не попита "човека от Банкя", защо толкова бързо назначи зетя и дъщеря й, на високо платени длъжности и защо я предложи за омбудсман?
179
3
 
5
 
! Отговори
Неразбрал преди 8 месеца
Значи - ако махнем тоя паметник, и всички проблеми на България ще се решат от раз? И всъщност това ли е най-големият ни проблем днес, та само с него ни занимават?
178
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кудкудяяяк! Кудкудяяяк! Само това си може Маямата. Никой не я бръсне за слива, но тя отчаяно се мъчи да привлече внимание на чужд гръб.
177
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тежко комплексирана женица. Поради две причини - не можа да стане кмет на София навремето, и не можа да накара Бойко да я нае*бе, пак навремето.
176
4
 
12
 
! Отговори
АЗ ПИТАМ ЧЕРВЕНОТО преди 8 месеца
МАЙЧЕ : Ти комунистче ли си бе маминото? Облажи ли се от БКП ? Партията бел леб ли ти даде
175
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Той тиквата и много други неща премахва
174
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ти коя беше че не се сещам
173
7
 
8
 
! Отговори
Защо преди 8 месеца
се гледа следствието,а не причината.Ако ги нямаше палатките щеше ли да се случи това.Дразнят хората по всякакъв начин и после другите им са виновни.Комунистически номера.Другият път(ако още са там) им теглете един хубав бой,та да знаете за какво ви арестуват.Вандали биле.Не,това са истински българи.БРАВО момчета!!!
172
6
 
10
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
На никой не му пука какво казва нищото Мановола.
171
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
демонтаж на 176
170
4
 
9
 
! Отговори
Колкото и да се преди 8 месеца
пеняви МаяМа,колкото и да се опитва да вдига шум около името си с параноичните си изстъпления,едно е ясно:за избирателя тя е бита карта,къса клечка,и ефектът от напъните и да яхне някакъв протест,какъвто и да е той е обречен на провал.Само като видят хората,че и тя е там,бягат отвратени от непомерната и амбиция за себеизява на всяка цена.
169
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
демонтаж на позора! демонтаж на всички альошовци в цялата страна!
168
5
 
7
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА МАЯ преди 8 месеца
По добре да не пита.
167
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тая ляга и става с Бойко на уста. Много влага й държи явно:))))))))))
166
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
След изказването на Копейкин за еничарите, от ЦСКА вече съм в Левски но май от отбор България, кога ще го накажем?
165
5
 
13
 
! Отговори
Човек от Банкя.. преди 8 месеца
Аз винаги съм искал да се махне този позор за българската държава. Ама такива като вас г-жо Манолова, чуждопоклонници и предатели ги бранят. Еххх МаяТаки Брашнаровица, пътят на изток е отворен.. заминавай ..там сред своите другари да браните с голи гърди великия диктатор. Ха със здраве.