Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?

Тя призова за оставките на Фандъкова и Трайков
Обновена: 18 авг 2023 13:26 | 18 авг 2023 13:25, Йоана Цонева
227
Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?
Снимка: БГНЕС

След вчерашните вандалски изпълнения на група фенове на "Левски" пред Паметника на съветската армия, известен и като МОЧА, при които се стигна до допълнително разрушаване на плочата на монумента, днес от "Левицата" излязоха с ответна реакция. От палатковия лагер съобщиха, че от футболната агитка са палили и хвърляли факли по палатките, като една жена е пострадала от обгазяване и е открадната чантата ѝ. От МВР потвърдиха, че четирима души са в ареста.

На брифинг пред паметника Мая Манолова поиска оставките на кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на район "Средец" и главен борец срещу МОЧА Трайчо Трайков, както и на областната управителка на София Вяра Тодева.

"Призоваваме органите на реда да предприемат всички действия подобни прояви да бъдат наказвани. Призоваваме и политическите сили, които стоят зад тези шпицкоманди, които са реални извършители на този вандалски акт, да поемат отговорност. И настояваме Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков и областният управител на София да подадат незабавно оставки. Защото отговорността за вандалщината е резултат от техни подстрекаващи действия", отсече Манолова.

Още по темата
Тя се обърна директно и към "човека от Банкя" и го попита - защо след години управление на ГЕРБ в София чак сега се сетил да събаря паметника?

"Човекът от Банкя, който дърпа конците на всички в некоалицията, да дойте тук, пред Паметника на съветската армия и да отговори защо след 18 години управление на ГЕРБ в София паметникът е в такова състояние? Защо Борисов се сети след 18 години на финала на мандатите на ГЕРБ в столицата, че ще бута паметника и палатковия лагер? (...) Спиш ли спокойно, Борисов, когато се изтрепват едни срещу други граждани и твоите подопечни от некоалицията всяват омраза на финала на поредния провален мандат на ГЕРБ в столицата?"

Пазителите на паметника са категорични - ще стоят дотогава, докато държавата се откаже от намеренията си за преместване на монумента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво ще навреди това на Русия? Всички западни подлоrи отдавна вече разрушиха руските паметници - и Полша, и Прибалтийските, да не говорим за Украйна. И какво - Русия стана ли по-слаба, това навреди ли по някакъв начин?
123
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Както е казал един голям българин: "Последния комунист ще умре в България, а не в Русия"
122
3
 
11
 
! Отговори
под дърво и камък преди 8 месеца
Той къде се скри тоя мушморок?!
121
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А какво става с контранастъплението?
120
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Щото сега са му наредили от Посолството. Кое не е ясно?
119
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всички путинисти и русофили трябва профилактично да изкарат 2~3 години колония в Сибир.
118
7
 
13
 
! Отговори
115 преди 8 месеца
Тия са русофили колкото аз съм космонавт.Ако ги питаш за едно руско стихотворение,песен,художник или картина,ще те гледат като сомове и само ще премляскват.Тия не са русофили,това са путинисти.Обикновена мързелива ***!Комунизма ни ги завеща тия,а както всички знаем комунизЪМА е идеологията на негодниците и некадърниците.Тогава бяха най-добре.
117
2
 
1
 
! Отговори
Черния преди 8 месеца
Ще изчакат зимата,като се преберете
116
2
 
14
 
! Отговори
ЛЕНА, НОВАТА МАЯ! преди 8 месеца
НЕ СЕ СМЕЙТЕ НА ТАА ИЗВЕТРЯЛА ЛЕЛКА. БЕШЕ ДЕПУТАТ, ЗАМ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА, ОМБУЦМАН, КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ, КОСТИНБРОДСКА ИЗМАМА, А СЕГА ЩЕ СПИ НА ПАЛАТКА ПРЕД ПАМЕТНИКА ДА ГО ПАЗИ? ВЕЧЕ НЕ Е АКТУАЛНА, ИМАМЕ СИ ЛЕНА ПАРАПЕТА.
115
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз пък питам сестра Галева, къде се е скрил "брат" и?
114
2
 
3
 
! Отговори
Човека от Банкя преди 8 месеца
Аз и сега не искам.
113
6
 
9
 
! Отговори
ЗЗ Ваттен преди 8 месеца
Изгорете ги направо в палатките!Какво ги жалите?Комунисти предатели.Тия са по безполезни и от ***.А вредата е в пъти по-голяма от тази на ***.Добрият комунист,е мъртвият такъв!
112
5
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 8 месеца
Всички се надпреварват за русоробския слабоумен електорат. Пишат се социал демократи, а всъщност се прекланят пред нацистката диктатура на бункерния изверг Вова. Те дори не са русофили, защото всички обичащи Русия биха искали да се освободи от диктатора, преди да е станала лика-прилика със Северна Корея. Никой не е обвинявал противниците на режима на Хитлер в германофобия нали!
111
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ЩЕ ИМА КАТУН ДОКАТО ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ ПЛАЩАТ- СПРАТ МИЛИОНИТЕ И КАТУНА ИЗЧЕЗВА- НАС ЧЕРВЕНОТО ЗНАМЕ РОДИ НИ, НАС СЪЗДАДЕ НИ КРЕМЪЛ НИЙ СМЕ КУКУМИЦИНИ, НИЙ СМЕ КУКУМИЦИНИ...ОТ ТУК ДО КРАЯ НА СВЕТА
110
4
 
6
 
! Отговори
ох, Галева преди 8 месеца
Защото само теб чакаха, да попиташ.
109
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТАА КУ КУ МЯ ВКА Я ДАВАХА ПО НОВИНИТЕ- ПРЕДИ ГОДИНИ ТЯ БЕШЕ ОЩЕ ОМБУДСМАН- МЕД СЕСТРИ СТАЧКУВАХА ИЗЛЕЗЛИ НА ПРОЗОРЦИТЕ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЯ А ТЕТКА ОТ ВЪТРЕ ПОДВИКВАШЕ- ..СКАЧАЙ, СКАЧАЙ- КЪФ МОРАЛ КО НЕЩО- БОРКИНЯ БЕ БОРКИНЯ- ПЪЛНА КУКУВИЦА.
108
6
 
10
 
! Отговори
Ванчо преди 8 месеца
Кога милицията и общината ще разкарат кришнарския катун от центъра?
107
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как да помним историята си като СССР ни заграби държавния архив и отказва да го върне?........хахахахахааааБАБА ТИ САМО С АЕХИВ ПОМНЕЛА
106
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Монолова винаги е била сексуално привлечена от банкянския бек, винаги е искала да го язди докато и затреперят краката и да го смуче на Бойко докато топлото му мляко и напълни гърлото за да може Мая да преглътне вкусното му мляко и да се облизва като мачка лочеща мляко. А сега прави стойки пред паметниците ;)
105
1
 
13
 
! Отговори
ха-ха преди 8 месеца
Майче, Майче, защо питаш Бойко, той отдавна не е премиер. Питай Денков, Асенката, КироЛена.... Даже смятам, че и с Фандъкова си се объркала, мисля, че не решава тя, Наредено й е!