Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?

Тя призова за оставките на Фандъкова и Трайков
Обновена: 18 авг 2023 13:26 | 18 авг 2023 13:25, Йоана Цонева
227
Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?
Снимка: БГНЕС

След вчерашните вандалски изпълнения на група фенове на "Левски" пред Паметника на съветската армия, известен и като МОЧА, при които се стигна до допълнително разрушаване на плочата на монумента, днес от "Левицата" излязоха с ответна реакция. От палатковия лагер съобщиха, че от футболната агитка са палили и хвърляли факли по палатките, като една жена е пострадала от обгазяване и е открадната чантата ѝ. От МВР потвърдиха, че четирима души са в ареста.

На брифинг пред паметника Мая Манолова поиска оставките на кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на район "Средец" и главен борец срещу МОЧА Трайчо Трайков, както и на областната управителка на София Вяра Тодева.

"Призоваваме органите на реда да предприемат всички действия подобни прояви да бъдат наказвани. Призоваваме и политическите сили, които стоят зад тези шпицкоманди, които са реални извършители на този вандалски акт, да поемат отговорност. И настояваме Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков и областният управител на София да подадат незабавно оставки. Защото отговорността за вандалщината е резултат от техни подстрекаващи действия", отсече Манолова.

Още по темата
Тя се обърна директно и към "човека от Банкя" и го попита - защо след години управление на ГЕРБ в София чак сега се сетил да събаря паметника?

"Човекът от Банкя, който дърпа конците на всички в некоалицията, да дойте тук, пред Паметника на съветската армия и да отговори защо след 18 години управление на ГЕРБ в София паметникът е в такова състояние? Защо Борисов се сети след 18 години на финала на мандатите на ГЕРБ в столицата, че ще бута паметника и палатковия лагер? (...) Спиш ли спокойно, Борисов, когато се изтрепват едни срещу други граждани и твоите подопечни от некоалицията всяват омраза на финала на поредния провален мандат на ГЕРБ в столицата?"

Пазителите на паметника са категорични - ще стоят дотогава, докато държавата се откаже от намеренията си за преместване на монумента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
11
 
25
 
! Отговори
българин преди 8 месеца
Нещо да спомене Нинова за убийствата, лагерите, изселванията, тормоза на нейната партия повече от половин век?!?!Да говори тази партия за вандализъм е цинично.
143
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НСИ- ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ ДОШЛЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 2022Г- ОТ ЕВРОПА- 5 353 000, ОТ РУСИЯ- 126 122, ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ- 425 600 ГРАЖДАНИ- ТОВА ДА ВИ ГОВОРИ НЕЩО....
142
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
6-ти септември - народът излиза да защити свободата и справедливостта. Да съхраним достойнството и историята си. Всички на площада! Поход за мир и суверенитет! Долу марионетното мафиотско правителство!------------------------------------------------------------------6-ти септември е свята дата, която трябва да стане национален празник. Тя няма нищо общо с бляновете на някакви русофили - предатели, на същата тази дата любимата им Россия е действала срещу България!
141
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВЗЕМАЙ ПАРИТЕ ЗА ПРОТЕСТИТЕ А В СЪБОТА НА МОРЕ В ГЪРЦИЯ- НАЛИ ТАКА БЕШЕ 2020Г- ДАЖЕ ИМАШЕ И ПРЕТЪПКАНИ АВТОБУСИ ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ- ПОВИКАТ ПОВИКАТ ПА СИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ И ПОСЛЕ НА МОРЕ- КАКВО ЛОШО ИМА ДАЖЕ ТЕ НЕ СИ ВЯРВАТ.
140
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредната провокация, наредена от ББ, за да се консолидират русофилчетата, дето уж са му "политически противници", да се създава хаос и напрежение в държавата и в крайна сметка да се отслаби уж "коалиционният му партньор"Аман от изтърканите номера на кукловодите от ДС
139
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
139- червените олигарси ОБРАЛИ НАРОДА СИ ЩЕ ПЛАЩАТ, КРЕМЪЛ ТАКА НАРЕДИЛ- НАЛИ ТОЙ ГИ СЪЗДАДЕ, НАЛИ ИМ ПОКАЗА КАКВО СЕ СЛУЧВА С ВСЕКИ КОЙТО НЕ СЛУШКА- ИЗЧЕЗВА.
138
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
В Банкя има много човеци. Кого от тах пита г-жа Манолова ? Ако става въпрос за мугтрата, ще е по-добре, ако го пита кога ще е термина на Денков. После може да го пита и за този на Габриел от партията му. Така са нещата с българските политици и техните лидер. За смях станаха. А хората псуват депутатите, че чак пушек се вдига. А те си мислят, че има пожар и трябвада се изпратят пожарникари.
137
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 139 Трябваше на 9ти септември да си организирате руския протест.
136
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 137 По-добре изпран буци и умно красивите, отколкото радеф и копейкин, командвани директор от русия
135
3
 
9
 
! Отговори
Как защо? преди 8 месеца
Защото Буци сега е в Интимна НЕ-коалиция... Дефакто,про100 КирчУ управлява,а Буци и Пеефски го подпират отзад! Целта е ясна и за малките деца,само не и за ум0п06ърканяците от ППЛГДБТИ+ :Буци е чист и изпран,Пеефски е като непорочна девица,а всички негативи остават за шарлатанията и прайда преди местните избори :) Следващия ход на либера3тията ще е да събори Шипка и да забрани да се говори на български на територията! Такива си ги избрахте,умнокрасивитета :)
134
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Събаряй
133
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
и аз питам, защо още не е премахнат паметника на позора?...ДЕМОНТАЖ!
132
13
 
13
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 8 месеца
Абе мноо mъnа тая кифла. "Паметникът" на съвецката армия беше издървен в центъра на софия за да бъде място за поклонение и демострация на подчиненост пред окупатора. Съвецката окупация официално приключи през 1990 година и трябваше да бъде премахнат още тогава, но стоя до сега заради хибридния натиск над суверенна българия от съвeцкото пасолства. Но тази година съвецката квачка заведе поклонници пред него, въпреки че престъпната държава рассия избива гражданите съседна държава. Никога вече!
131
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Уморена променена. Като xишна хиена. В всеки офис натькмена. Като хищна хиена. Уморена изтощена гладна хиена, във парламента влизам аз."
130
7
 
10
 
! Отговори
анонимен келеш преди 8 месеца
Майчето е аут от политиката и се чуди какви тъпотии да измисли с внучето на комуниста писател Вапцаров докато"Човекът от Банкя"отново управлява:):):)Майчето не си дава сметка,че Русофилската електорална ниша вече е запълнена от"човекът от Максуда"Бати Коци:):):)
129
9
 
15
 
! Отговори
ПРОСТО СЕ ЧУДЯ? преди 8 месеца
ЗАЩО ВСИЧКИ БИВШИ СОЦ. СТРАНИ СИ МАХАТ СЪВЕТСКИТЕ ПАМЕТНИЦИ И С 200 ВЛИЗАТ В НАТО? ДАЛИ ЗАЩОТО ПУТИН ПРЕВЗЕ КИЕВ ЗА ТРИ ДНИ?
128
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
126- нищо не навреди на Русия- 5 та най мощна икономика в Света- 56 по стандарт на живот- мин заплата около 300лв, средна- 1300лв.
127
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
От 93-94г. го махат този "паметник", никой не се е сетил "чак сега", просто още пречите.
126
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази се е вмирисала в палатаките пред ***
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
120- и защо пък в Сибир- достатъчно е с минимална заплата от 300 лв в някое малко градче- щастие неземно...