Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?

Тя призова за оставките на Фандъкова и Трайков
Обновена: 18 авг 2023 13:26 | 18 авг 2023 13:25, Йоана Цонева
227
Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?
Снимка: БГНЕС

След вчерашните вандалски изпълнения на група фенове на "Левски" пред Паметника на съветската армия, известен и като МОЧА, при които се стигна до допълнително разрушаване на плочата на монумента, днес от "Левицата" излязоха с ответна реакция. От палатковия лагер съобщиха, че от футболната агитка са палили и хвърляли факли по палатките, като една жена е пострадала от обгазяване и е открадната чантата ѝ. От МВР потвърдиха, че четирима души са в ареста.

На брифинг пред паметника Мая Манолова поиска оставките на кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на район "Средец" и главен борец срещу МОЧА Трайчо Трайков, както и на областната управителка на София Вяра Тодева.

"Призоваваме органите на реда да предприемат всички действия подобни прояви да бъдат наказвани. Призоваваме и политическите сили, които стоят зад тези шпицкоманди, които са реални извършители на този вандалски акт, да поемат отговорност. И настояваме Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков и областният управител на София да подадат незабавно оставки. Защото отговорността за вандалщината е резултат от техни подстрекаващи действия", отсече Манолова.

Още по темата
Тя се обърна директно и към "човека от Банкя" и го попита - защо след години управление на ГЕРБ в София чак сега се сетил да събаря паметника?

"Човекът от Банкя, който дърпа конците на всички в некоалицията, да дойте тук, пред Паметника на съветската армия и да отговори защо след 18 години управление на ГЕРБ в София паметникът е в такова състояние? Защо Борисов се сети след 18 години на финала на мандатите на ГЕРБ в столицата, че ще бута паметника и палатковия лагер? (...) Спиш ли спокойно, Борисов, когато се изтрепват едни срещу други граждани и твоите подопечни от некоалицията всяват омраза на финала на поредния провален мандат на ГЕРБ в столицата?"

Пазителите на паметника са категорични - ще стоят дотогава, докато държавата се откаже от намеренията си за преместване на монумента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
8
 
14
 
! Отговори
Данко преди 8 месеца
До тук от БКП разбрахме следното:Асфалт не се яде.Пилонът на Рожен е по-важен от асфалта.Бойко е виновен за абсолютно всичко.Само дето след него всичко тръгна надолу с главата. Бойко, довърши си къщичката в Барса. Ако имаш нужда от помощ, обади се, брат.А после ела на бял кон, ние ще те подкрепим!
103
5
 
14
 
! Отговори
пфу преди 8 месеца
значи вие може да се разполагате там и да правите каквото си искате, а другите не могат! И те правят същото като вас, протестират Срещу Вас! Имат право. За вандалските си прояви да се накажат, арестуват и каквото там е необходимо! Оставки обаче нямаш право да искаш...
102
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Манолова си пита дедовия по-скоро!
101
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Do 63 drogiran urko pomiar zto ne se grymnes ili ti trjbva pomist
100
2
 
16
 
! Отговори
Samo minavam преди 8 месеца
Милата, снощи сигурно се е надявала, а пичовете я подминаха
99
9
 
7
 
! Отговори
Смърт на фашизма преди 8 месеца
Да спрем гаврата с историята! 6-ти септември - народът излиза да защити свободата и справедливостта. Всички на площада! Поход за мир и суверенитет!
98
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз искам на Манолова да дадът билет на ТАБСО еднопосочен за родината и.
97
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Манолова ми се видя нещо избеляла...прашасала...сигурно за това се навря под светлината на прожекторите...да почернее.и да начека крастата...
96
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Палатките са грозни, отивам да ги подпаля.
95
3
 
18
 
! Отговори
Айде преди 8 месеца
Фандъкова да поясни, щом палатките сега са незаконни, законно ли беше блокирането на Орлов мост за месеци преди 2 години и за да отида от Младост до Красна поляна, обикалях половин София, м??? Открийте разликата, който разбрал, разбрал!
94
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ние държава сме имали докато не сме паднали под чуждо присъствие-200 години византийско,500 турско и до днес все още над 100 руско,което продължава и в момента.
93
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
стига сте ни занимавали с тоя предател Стамболов.Много правилно посечен от сабя.
92
8
 
11
 
! Отговори
Ясно е преди 8 месеца
На всички ни е ясно, че Маяма е влюбена в ББ. Дори имаше информация, че като омбудсман е спала с него, а той я е отхвърлил и затова беснее. Сега отново иска да му привлече вниманието, завалийката.
91
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Защо тази кокошка не се кандидатира за кмет, да секне мераците на онзи от ДС? Ами защото ППДБ са новия консомол и младежкото ДС и тя ги подкрепя!
90
4
 
15
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
Лелелелелелеле тази жена няма срама няма задръжки къде са онези дето системата ги убива няма ли да се търкаляте потрес
89
7
 
10
 
! Отговори
Помнете историята преди 8 месеца
"Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския."(Захари Стоянов, из предисловието към брошурата на Г.С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите", 1886 г.)
88
15
 
10
 
! Отговори
Valio преди 8 месеца
Този боооооклук от Банкя още преди 10год.трябваше да е в затвора......ако беше там нямаше България да е в това блато.Дали Ал.Петров не го объркаха с банкянския търтей.
87
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А Манолиева защо чак сега се сети да го пита човека от Банкя?!Опитва се да печели нова известност ли?!Заради изборите ли?!
86
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как да помним историята си като СССР ни заграби държавния архив и отказва да го върне?
85
5
 
11
 
! Отговори
Помнете историята преди 8 месеца
А между там минаха се 10 години и днес всекий разумен българин, всеки патриот, който милее за бълг. Независимост и народност, като гледа какво вършат в България и навън руссите, иде да даде право на немците и ингилизите, да признае, че техните уверения са биле и прави и уместни... Едно време турците душаха бълг. Свобода и народност, днес същото дело искат да вършат нашите братя освободители. Едно време всяко зло за българете идеше от Ц-град, днес иде от Петербург..."(Стефан Стамболов, Дневник, 6 декември 1886 г., /71, 106-108/