Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?

Тя призова за оставките на Фандъкова и Трайков
Обновена: 18 авг 2023 13:26 | 18 авг 2023 13:25, Йоана Цонева
227
Манолова пита "човека от Банкя" защо чак сега иска да махне МОЧА?
Снимка: БГНЕС

След вчерашните вандалски изпълнения на група фенове на "Левски" пред Паметника на съветската армия, известен и като МОЧА, при които се стигна до допълнително разрушаване на плочата на монумента, днес от "Левицата" излязоха с ответна реакция. От палатковия лагер съобщиха, че от футболната агитка са палили и хвърляли факли по палатките, като една жена е пострадала от обгазяване и е открадната чантата ѝ. От МВР потвърдиха, че четирима души са в ареста.

На брифинг пред паметника Мая Манолова поиска оставките на кмета на София Йорданка Фандъкова, кмета на район "Средец" и главен борец срещу МОЧА Трайчо Трайков, както и на областната управителка на София Вяра Тодева.

"Призоваваме органите на реда да предприемат всички действия подобни прояви да бъдат наказвани. Призоваваме и политическите сили, които стоят зад тези шпицкоманди, които са реални извършители на този вандалски акт, да поемат отговорност. И настояваме Йорданка Фандъкова, Трайчо Трайков и областният управител на София да подадат незабавно оставки. Защото отговорността за вандалщината е резултат от техни подстрекаващи действия", отсече Манолова.

Още по темата
Тя се обърна директно и към "човека от Банкя" и го попита - защо след години управление на ГЕРБ в София чак сега се сетил да събаря паметника?

"Човекът от Банкя, който дърпа конците на всички в некоалицията, да дойте тук, пред Паметника на съветската армия и да отговори защо след 18 години управление на ГЕРБ в София паметникът е в такова състояние? Защо Борисов се сети след 18 години на финала на мандатите на ГЕРБ в столицата, че ще бута паметника и палатковия лагер? (...) Спиш ли спокойно, Борисов, когато се изтрепват едни срещу други граждани и твоите подопечни от некоалицията всяват омраза на финала на поредния провален мандат на ГЕРБ в столицата?"

Пазителите на паметника са категорични - ще стоят дотогава, докато държавата се откаже от намеренията си за преместване на монумента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре, че като бутнем паметника войната ще спре. Правят ви на баси марионетките, за да си прокарват нещата и да продават, каквото и да е останало в тази държава. Биии та са рутете го! То така се побеждават ядрените държави, като са бием за някакви паметници у нашата.
163
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 8 месеца
Днес в мрежата имаше видео на бутане на паметника на В.И.Ленин в Казахстан. Не демонтаж, а направо бутане с багер.
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кукли на конци сте! За един паметник ви карат да се избивате и да се мразите. Добри козички! Съжалявам ви!
161
7
 
9
 
! Отговори
Дядо Соци преди 8 месеца
Манолова , отговора е много про-ст , като теб. Путин си го изпроси с тази война.Навлече си много омраза .Трябва да се реагира адекватно.
160
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аз винаги съм искал да се разкара тоя символ на комунистическия терор . Не ме вълнува никой от Банкя , нито тая гъ-З-ка от снимката .
159
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
6-ти септември - народът излиза да защити свободата и справедливостта и да съхрани достойнството и историята си. Всички на площада! Поход за мир и суверенитет! Долу марионетното мафиотско правителство!
158
8
 
14
 
! Отговори
Перничанин преди 8 месеца
Ние у Перник си демонтирахме онзи алкохолик, дето стърчеше в центъра още 1991 година и го скрихме в едни храсти извън града, за да ходят там червените бабички да му се кланят. Вие софиянци, кога ще станете европейци и ще се отървете от съветското си минало?
157
5
 
12
 
! Отговори
Психолог преди 8 месеца
Сестра галева стояла по цяла нощ с вирнати крака , но никой не искал да я "обгрижи". Тая пръчка недодялана вече и за подпалки не става !
156
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво Майче. Защо чак сега? И ние това се питаме. Защо не го махнахте преди 30 години още?
155
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
защото така искат от сащ ,квот поискат такова -и 3март ще махнат и църквата Ал. Невски ще бутнат, и Руската църква и в Черно море война ще почнат -явно стискат с нещо за "авокадото" нашите политици ,та тея са готови да им дадът Всичко и Род и Родина !
154
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПАК ЛИ ЗАПОЧВА ОПИКАВАНЕТО НА СОФИЯ, А КОВЧЕЗИ ЩЕ ИМА ЛИ, А РАЗВАЛЕНИ ЯЙЦА, А РИБА ПО ЗНАКОВИ СГРАДИ, А ОНЯ ГРОЗНИК ЩЕ СПИРА ЛИ ТОКА В МЕТРОТО- ЗЕЛЕН ЧОРАП ГО НАПРАВИ ЗАМ МИНИСТЪР В СЛУЖЕБНОТО ВМЕСТО ДА ГО ОСЪДЯТ ЗА ТЕРОРИЗЪМ ЗАЩОТО ТОЙ ПОКРИ ВСИЧКИ МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ДЕФИНИЦИИ ЗА ТЕРОРИЗЪМ- ЕЛЕНКО БОЖКОВ ЩЕ СПИРА ЛИ ТОКА НА МЕТРОТО, А ПАЛАТКИ НА МОСТОВЕТЕ....
153
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще има ли сандвичи със сирини
152
10
 
23
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
6-ти Септември е хубав ден да осочим един среден пръст на Расията.
151
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Баце, вземи я изплющи най-сетне тая, че да миряса бе!
150
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
една жена е пострадала от обгазяване и е открадната чантата ѝ. ------------ да огледа из храстите. Вероятно я е забравила, докато е cpaла в градинката.
149
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Човека от Банкя ако се беше оправил със сестра Галева когато трябваше сега нямаше да трябва да й отговаря.
148
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Махайте ***, не го искаме, грозен паметник създаден с цел пропаганда. Който иска да си го гледа в музея.
147
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
БРАТЯ ЕЛАТЕ НА 6 ЩЕ ВИ НАПРАВИМ МИН ЗАПЛАТА КАТО У РУСИЯ- 300ЛВ СРЕДНАТА 1200/1300ЛВ- ИДВАЙТЕ БРАТЯ- ЧАКАТ НИ В ЕВРАЗИЯ И БРИКС- И ДА НЕ ТРЪГНЕТЕ ДА БЯГАТЕ ВЪВ ФАЛИРАЛАТА ЕВРОПА В ГЕРМАНИЯ МИН ЗАПЛАТА 4000 ЛВ- САМО В РУСИЯ. КЪДЕ СА 4000 ЛВ- ВИЖ KAUFLAND.de цените са колкото нашите или ЛЕКО НАГОРЕ.
146
2
 
4
 
! Отговори
на палатка преди 8 месеца
М.Манолоа защо *** зад ***.
145
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ВСЕКИ ПЕНСИОНЕР ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ С АВТОБУСИ В СОФЕТО НА ПЛАТЕНИ ПРОТЕСТИ- БОНУС- ОБЯД И ВЕЧЕРЯ.