Васил Божков кацна у нас, чака го арест

Отвеждат го на преглед, после при следовател
Обновена: 25 авг 2023 15:20 | 25 авг 2023 15:20, Йоана Цонева
212
Васил Божков кацна у нас, чака го арест
Снимка: БГНЕС

Преди броени минути самолетът на Васил Божков кацна на столичния "Терминал 2".

Пред ВИП терминала има два микробуса на Съдебна охрана и полиция, съобщи БТА.

Още на пистата Божков бе посрещнат от екип на Гранична полиция. Униформените го отведоха за медицински прегледи, както е по процедура, и му връчиха призовката, че е издирван.

По-рано днес бизнесменът публикува снимка в страницата си във "Фейсбук", на която се вижда, че е в самолет и написа, че пътува за България.

Той е задържан от "Гранична полиция", защото е обявен за издирване. Освен това срещу него има наложен и арест за 72 часа.

След като бъде задържан, Божков ще бъде отведен, за да му бъдат предявени обвинения по три дела. Той ще бъде разпитан и като обвиняем, а след това разследващите ще преценят дали да го пуснат от ареста или да искат постоянното му задържане от съда.

През май, бизнесменът, който пребиваваше в Дубай, написа, че е готов да се върне в България като защитен свидетел. Посланието тогава Божков отправи чрез страницата си във Фейсбук.

В течение на времето България изпрати няколко молби за правна помощ до ОАЕ

През февруари Великобритания обяви, че налага санкции срещу трима българи, сред които и Васил Божков.

Едно от делата срещу бизнесмена е за държане и отчуждаване на културно-исторически ценности. Другото е свързано с хазартния му бизнес. По това разследване Божков има обвинение, че е ръководил организирана престъпна група. Според прокуратурата тя действала от 2014 г. и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни престъпления.

Срещу Васил Божков има и трето разследване, като прокуратурата твърди, че той е виновен за побои, закани за убийства и убийства.

Освен в списък на Великобритания, името на Божков се появи и в първия списък "Магнитски".

Адвокатът Георги Гатев, който защитава Васил Божков, дойде на летище София, за да посрещне бизнесмена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кацна ли ми......
129
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 8 месеца
Е,Божковия разлая кучетата....Какво ще последва?...Ще видим ли нещо ?..Или ще се шуми докато и "Мустака" реши да се завърне...А след това?..
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ехааа нека търкането на билетчета започне още сега. Къща, спортна кола и почивка в Дубай очаква всеки от нас..
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нищо добро не чака българите
126
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ИМОТИТЕ НА ВАСИЛ БОЖКОВ ЗАПОРИРАНИ ЛИ СА ЗА ДА СИ ВЗЕМЕ ДЪРЖАВАТА ДЪЛЖИМОТО, ЗАЩОТО АКО ЕДИН ДЯДО НЕ ИЗПЛАТИ ДЪЛГА СИ КЪМ БАНКАТА- ДА РЕЧЕМ- 500/600ЛВ- СЪДИЯ ИАПЪЛНИТЕЛ БЛОКИРА ЧАСТ ОТ ПЕНСИЯТА МУ А ПЕНСИОНЕРА ПЛАЩА ТАКСИ ЗА СЪДЕБНИ РАЗНОСКИ, ЗА ПРАВНА ПОМОЩ, ЗА ТАКСИ БЛОКИРАНЕ НА ПЕНСИЯТА А ПОСЛЕ ТАКСА РАЗБЛОКИРАНЕ И ДЪЛГА МИНАВА 1200ЛВ- А ТОЯ БАНДИТ ДЪЛЖИ 800 000 000 ДАНЪЦИ КЪМ ДЪРЖАВАТА- КОЛКО ИМОТА ПРОДАДОХА ЗА ДА СИ ВЪРНАТ ЗАГУБИТЕ ОТ БАНДИТА.
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ей писна ми, постоянно журналята Алексей Петров и Божков ни представят. Ама не ме интересуват, ама хич, няма журналистика в България. Всички журналисти са накацали на някой клон на хранилка. То не се издържа вече. Има какви ли не по-интересни и забележителни събития които си заслужава да се представят. Хайде сега всички журналисти да отидат пред ареста и да отдадат почит на Божков, дето толкова години ги храни и след това едно факелно шествие да направят до гроба на А. Петров.
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тоз вече него ли гръмнаха. Тулупа де спи.
123
3
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 месеца
До Анонимен 134 Когато Брендо, с две присъди в други държави, беше пуснат да избяга, никой не беше чувал за ПП :) Няма как да ги обвините за всичко :) Блатото тук е от 80 години. Още десето участваше в трафика на дрога и оръжие.
122
2
 
17
 
! Отговори
:) преди 8 месеца
Щом се връща сам, значи са сключили сделка и нищо полезно за нас няма да се случи. Иначе няма как да е сигурен, че няма да го убият.
121
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А Бойко къде е? Да не е заминал за Дубай?
120
2
 
3
 
! Отговори
фен клуб преди 8 месеца
Божков взима обратно Левски, вкарва 100 милиона в нови играчи и влиза в Шампионска Лига догодина. Да внимават ушевите с арести марести да не ядат тупаниците
119
0
 
13
 
! Отговори
DD преди 8 месеца
Цецо и той е стегнал куфарите и тръгва към България.
118
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ама тези от ППДБ много ефективно перат. До неделя очакваме и Таки, Брендо и Цветан Василев да се върнат.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Адвоката на Божков швейцарецът Стоян Баумайер каза, че Божков е задържан за 24ч. Сега е откаран в МВР болница за преглед. След като му направят изследвания ще даде показания в Прокуратурата.
116
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Цирковете в Корумпестан продължават. Сега ще има 10 години имитации на съдебни процеси и на края..... липса на доказателства. Съдебната система- справедлива, Божков-невинен, Бойко-прав, за народа-глад и зрелища. Ами така се прави, когато няма общество, а има стадо.
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Просото просто попита:-"ВСИЧКИ ли пристигащи на летището,особено ония от "ВИП"-овете,МИНАВАТ ПРЕЗ МЕДИЦИНСКИ ПРЕГЛЕД ?!"...ЗАЩО ИЗЧЕЗНА тоя напълно безобиден въпрос ?
114
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Даже Тръмп даде изявление пред журналистите след като плати гаранцията за ареста. А българските власти много страхливи, бе! Нито дума не дадоха да каже Божков. Хората го чакат като топъл хляб на 35 градуса, завря им техниката от жегата, но никой не им даде шанс да питат нещо Божков или да каже нещо пред журналистите.
113
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Чест и хвала на правителството че върна в родината този известен по целия свят бизнесмен. Това е управление това е велик премиер! Гордост е да си българин в последните дни.
112
3
 
8
 
! Отговори
Баце преди 8 месеца
Няма ли някой снайперист и за този?
111
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре че е коалицията между ППДБ, ГЕРБ и ДПС най-после да сложи ред в тая анархия