От "Дондуков" 2 за освобождаването на шефа на ДАНС: Несъществени мотиви

За Димитър Стоянов нямало причина за такова действие
Обновена: 14 ное 2023 09:51 | 14 ное 2023 09:51, Камелия Цветанова
49
От "Дондуков" 2 за освобождаването на шефа на ДАНС: Несъществени мотиви
Снимка: БГНЕС

След всичко, което стана с машинното гласуване в рамките на отминалите вече местни избори, премиерът Николай Денков официално поиска оставката на председателя на ДАНС Пламен Тончев. Досега обаче държавният глава не е изразил съгласие да я разпише.

„Аз съм подготвил моето писмено становище към президента Румен Радев с отрицателно мнение, тоест да не бъде подписана оставката на председателя на ДАНС”, заяви пред Нова телевизия Димитър Стоянов, бивш служебен военен министър и секретар по сигурността на Румен Радев.

Още по темата

По думите му мотивите, които са посочени от министър-председателя, са „нефелни”. „Те са толкова несъществени, че аз не виждам причина да се предприеме такова действие”, уточни още той.

Стоянов коментира и информацията, че Денков е поискал от Агенцията доклад за сигурността на машините, но не е получил такъв. „Дали наистина го е поискал? Нека да излезе и да каже с кой документ е изпратил такова искане към ДАНС. Аз се съмнявам, че има такова”, каза секретарят по сигурността.

Според Димитър Стоянов на това правителство „всички са му виновни”. И е уверен, че то не е работещо, за разлика от служебното правителство, в което самият Стоянов е участвал. „В момента нямаме сглобка, имаме разглобка”, каза още секретарят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
на всеки "демократ" зад храста му се привижда руснак! Имат страхова невроза от руснаци, явно преди години яко са ги клатили, повече отколкото Пеефски и Борисов заедно сега ги клатят алабалистите!
20
5
 
7
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 5 месеца
алабалистите, т.нар. демократи се управляват от ДПС и лично от г-н Пеефски! Боли ви, срам ви е, но изпрахте и Пеефски и Борисов, демек се оженихте за мафията, срещу която уж се борихте, а демократи ?!? Изпързаляха ви алабалисти, като кирчовците и кокорчовците, и сега се чувствате пре..ани! Такива сте, винаги сте били такива - пре..ани демократи, обичате да ви е вътре пеефския шпек!
19
4
 
5
 
! Отговори
6556 преди 5 месеца
двупръстовия челник иво мирчев, кмета на софия терзийска и атанас атанасов са отрочета на комунисти, а т.нар. "демократи" гласуват за тях ?!? Това е жизофренната демокрация в България, а пионките, наричащи себе си демократи сънуват руснаци всяка ноща как дебнат от храстите с руските си интереси. Нал тъй, "пишман демократи", които пеевски клати!
18
5
 
6
 
! Отговори
Аз съм демократ преди 5 месеца
от всеки храст дебне руснак и руски интерес. Понеже съм п..ст, а не съм сложен единствената ми утеха и това, което ме прави щастлив е да гоня руснаци, да виждам руснаци, да сънувам руснаци и руски интереси, превземащи България. Нали така правят "демократите", които пееефски клати!
17
4
 
11
 
! Отговори
Право на мнение! преди 5 месеца
Президенто и неговите хора защитават със зъби и нокти Техния си човек, обсебили са данс и не дават пиле да припари там. А пищят, че другите искали да обсебят данс.
16
6
 
6
 
! Отговори
Прав е! преди 5 месеца
Сегашните само реват и се жалват в амерското посолство. Те не мислят за интереса на българина
15
4
 
6
 
! Отговори
сина преди 5 месеца
демократите изпраха бойко, изпраха пеефски, който всъщност им стана началник и им задава дневния ред повече от Галя от посолството! Елементарни сте, "жълтопаветни демократи" щом си избрахте комунист за кмет, който вместо да лустрирате вие избрахте - шизофренни демократи!
14
7
 
3
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 5 месеца
на т.нар. демократи, които пеефски ежедневно клати, само руски интереси им се привиждат, само руснаци превземат България, само руски агенти има по църквите - хахаха забавни сте, "демократи", ама пеефски яко ви клати, и здраво ви пердаши вас демократи
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ГЕРБ-ДПС, са причината путинистите да правят каквото искат в България. Хора мислете, Христос е казал не ги гледайте какво правят, а какво вършат!
12
6
 
19
 
! Отговори
радевщина в действие преди 5 месеца
Защо Радев и подчинените му се изказват само когато по някакъв начин е засегнат интереса на Русия?
11
5
 
4
 
! Отговори
Вин преди 5 месеца
"Генерал политик, все едно евреин еленовъд!" ген. ЛебедОвенните в казармите, близо до баката!
10
8
 
7
 
! Отговори
ала-бала преди 5 месеца
До АнонименПравителство ползващо се с преобладаващото неодобрение на хората не е правителство , а узурпаторска сглобка .
9
5
 
3
 
! Отговори
под егидата партньор преди 5 месеца
До Анонимен Нема да те питам за съображенията ти , защото са ти зададени и надлежно платени . Не знам къде виждате нещо руско , много ми се би искало и аз да го видя , ей така за идеята , че ми се повръща от американското .
8
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя лъжепрезидент продължава да си позволява да нарушава Конституцията. НЯМА право да се меси в изпълнителната власт, добро-лошо правителство такова е направило парламента, остави ги да работят, така или иначе след няколко месеца ще се сменят.
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никакъв смисъл няма от тази институция президент, трябва да се закрие и да се спестят парите за нея
6
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това президентство май се оказа кошер кремълски пчелички
5
2
 
3
 
! Отговори
да де ама преди 5 месеца
Нооооо , съществени болни амбиции .
4
9
 
21
 
! Отговори
разтурвайте седянкат преди 5 месеца
Този Стоянов май ще е поредният който прокуратурата ше извлачи от Дондуков 2 в белезници, накрая е ред и на големия клепоух чорап.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 1 - е сега като са овладяни от руските петоколонници, защото очевидно НЕ СЕ БОРЯТ с руското влияние тук - направо си честит.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
За да се търси политическа отговорност от това правителство, то трябва да има инструментариум. В това число - и службите като ДАНС. В момента те работят срещу него. Не зная кой търси отговорност от Денков, който е лишен от инструментите с които да постига целите си?