Слави за едни 8 млрд. лв за здраве и една оставка

Лидерът на ИТН коментира дебатите в парламента
30 ное 2023 13:31, Александър Попов
45
Слави за едни 8 млрд. лв за здраве и една оставка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ИТН Слави Трифонов коментира днешните дебати в парламента, където избират подуправител на НЗОК. Кой на кого е избор и отново искане на оставката на кабинета са акцентите в поредната му изява в социалните мрежи.

"Ние, хората, много често бъркаме повод с причина. Просто, често не правим разлика между двете. От малък аз си повтарям, че трябва да правя тази разлика, защото тя е основополагаща в човешките взаимоотношения. Примерно: караш се с жена си и смяташ, че това е причината за вашите лоши взаимоотношения, а всъщност това е поводът. Причината вероятно е несходство в характерите. И, защо умнея по тези психологически въпроси?

Още по темата
Защото наблюдавам днес какво се случва в парламента и поведението на ПП-ДБ е такъв срам и такова брутално доказателство за липса на морал, адекватност, и за това да не различаваш повод и причина.

Поводът е избирането на подпредседател на Националната здравноосигурителна каса. Там има 8 милиарда и здравето на всички българи. Председателят на НЗОК е личен избор на Асен Василев, а подпредседателят е избор на партньорите на ПП-ДБ , ГЕРБ и ДПС. Те искат подпредседателят да е техен, за да може да контролира председателя. Но, Асен Василев не ще, задейства Кирил Петков и ето ти скандал в парламента. Карат се, псуват се на майка и всичко това за контрола на парите за здравето на хората. Но това е само поводът. Причината е абсолютната несъстоятелност на тази сглобка и излъченото от нея правителство. Доказателствата и поводите са ежедневни. Днес просто е един от крещящите поводи за всичко това, което ви казвам. Единственият изход, за да избегнем провала от некомпетентността на тези хора, да избегнем ежедневния срам от тяхната липса на морал, единственият изход е това правителство веднага да си подаде оставката".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Слави ТрифоновИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"поведението на ПП-ДБ е такъв срам и такова брутално доказателство за липса на морал, адекватност" - Вярно. Подкрепям Слави. Тези хора трябва да бъдат изгонени. Депутатите какво ги търпят? Няма ли разумни и дейни хора между депутатите?
30
6
 
1
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Оставка на промените
29
2
 
9
 
! Отговори
22 преди 5 месеца
Слави, политиката не ти е шоу. Да, може да си правиш шоу, но за него си ползвай екрана и сцената. За политиката се иска още нещо, което май ти липсва.
28
5
 
11
 
! Отговори
00014 преди 5 месеца
Абе този от чалгата ли така се е сбабичосал?
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Някой Посредствеността в тази държава трябва да спре! И лъжата и измамите трябва да спрат! Незабавно!
26
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Опитвам се да си спомня,чалгарите,които успя да вкара в парламента,предложиха ли нещо съществено и ако да,беше ли прието?Или успя да им намери топло местенце,за което да плащаме ние,вместо него.Тия не стават и ч.еп за зеле.Вместо мозък пръскат само слюнки.
25
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
За заплати няма смсъл да се говори. Те няма да дойдат и да станат след 6 месеца по 10к заплатите. Идеята е да започне да се гради нещо полека лека. Да се надгражда образование, медицина, инфраструктура и т.н
24
3
 
10
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
Кадърните хора не седят по социалните мрежи. Има достатъчно адекватни и професионално релизирани хора, които ще свършат работа. Тук няма нужда ние сме такива и такива политици си избираме? Кой го избра господина преди 2 год за първа политическа сила?! Това е тотално падение на обществото да слушаме човек, който си няма понятие от нищо :(. Посредствеността в тази държава трябва да спре! Никакъв толеранс към хора, които прекрачват закона, лъжат, мамят и се възпитават в тази насока.
23
2
 
11
 
! Отговори
Чечко преди 5 месеца
Този чичко за монах ли е подстриган?
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
28- ЗАЩО ДА ГИ ВРЪЩАМЕ КАДЪРНИТЕ ХОРА В БГ- ТУК ЗАПЛАТА 2000/3000ЛВ- В ЕВРОПА- 6000/7000ЛВ ИЛИ ЕВРО- ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ЖИВЕЕ И РАБОТИ В ЦЯЛА ЕВРОПА С ЛИЧНАТА СИ КАРТА.
21
3
 
11
 
! Отговори
пак се обади преди 5 месеца
Мумията отново се обади....устата и зина и какво----само обиди , нелепости и никакви аргументи срещу ППи Да,България.Явно много пари и взел и взема---ДПС и обръча от фирми плащат, а тиквата и мутрите бият...
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
...В ЕДНА ДИСКОТЕКА ТАНЦУВАХМЕ БЛУС, АЗ Я ОБГРЪЩАХ КАТО БУЙНА ЛОЗА....И НЕЖНО И КАЗАХ - ЩЕ ТИ СКЪСАМ.ЪЗА- САДИСТ СЪМ АЗ И ПИТАМ ТАЯ ОСОБА ДЕТО ОБИЧА ДА КЪСА ъЗОВЕ ЗАЩО НЕ СМЕ Я ВИЖДАЛИ СКОРО- ЩО ЗА ПОЛИТИК Е АКО НЕ ДОЙДЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА ПОДКРЕПИ ПИЯН ТОШКУ И ДРУГИТЕ ПОДОБНИ НЕМУ ДЕТО ОТ ГОДИНИ ЧАЛГАЛИЗИРАТ БЪЛГАРИЯ А СЕГА СЕ ВЪЗМУЩАВАТ И ХОКАТА ЕЙ ТАКА ПО СЕЛСКИ...
19
2
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 5 месеца
А кой ще върне кадърните хора от чужбина и кои са те? Нека не бъдем голословни.Политиците са такива,каквито сме и ние.Иначе нямаше в един момент да си изберем неук чалгар за първа политическа сила.
18
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Политическото самоубийство на един льох.ман.
17
3
 
11
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
Поредната доза простотия. Дали от него, дали от Възраждане, дали от ДПС. Едно и също се говори през 2 сед. Тази държава ще мръдне, когато се измете цялата тази "ВИП" класа интелект. Не ни трябва нито ББ, нито КП, нито останалите. Трябват КАДЪРНИ хора, а не *** на този и на онзи. Срамота е колко години минаха и едно и също. Първо НДСВ, после Герб, сега ПП. А изпълнителите същите, наредени синове и дъщери. Да върнат успешните хора от чужбина и да се разкарат всички. Умеещи хора трябват.
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А как едни 4 милиарда ти се изплъзнаха из под носа,а, чалгарю?Затова си толкова бесен и злобен.Няма кой да спонсорира мижавата ти кабеларка,която вече никой не гледа,но пък гълта огромен ресурс от собственият ти джоб.Ех,мъка,мъкааа.
15
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 17-"що не е в Парламента като депутат?" Такъв въпрос може да зададе само един НЕчовек! Всички знаем защо не идва в Парламента...само ти ли не знаеш!? На това твоето изказване му се казва садизъм!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
С въвеждането на електронното здравеопазване ще се намали администацията в Здравна Каса или ще се увеличи с още един сектор за санкции към лекарите сектор електронно здравеопазване ей това да пита явно не се е сетил
13
9
 
28
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Селска ти работа Славчооо,цялата ви партийка е пълна с такива селяци.Все искате оставки,все сте недоволни,все сте повече от другите/комплесари/,все другите са черни,а вие сте "борци за права" и "Изразявате волята на суверена".Ако искате властта,все цялата я искате.....абе що не се скриете някъде цялата селска ***?
12
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен- Крясъци и раздори ли? Каква българска политика само-основана на лъжи и гнусни клевети това каква политика е? Много е прав Слави! Докато не се махнат подмянаджиите нищо няма да се оправи,ще затъваме все още и още!