Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции

Денков: Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години
Обновена: 23 дек 2023 10:48 | 23 дек 2023 10:35, Камелия Цветанова
194
Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да привлечем повече инвеститори. Това заяви пред bTV премиерът Николай Денков. По думите му с парите, които влагат в нашата икономика инвеститорите, и с начина на организация, се повишават заплатите на работещите в България.

Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото беше миналата година, добави министър-председателят. Той поясни, че до края на годината инвестициите ще надминат седем млрд. лв. Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората, отбеляза Денков.

Още по темата

Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които в момента са в най-голямо затруднение, затова повишаваме по безпрецедентен начин минималната заплата, повишаваме пенсиите догодина, каза премиерът.
Денков каза, че трябва да се осигурят и по-добри условия за младите хора. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни перспективи за развитие, в която и да е област и да имат добро заплащане за добри условия на живот. Министър-председателят коментира, че младите могат да използват възможностите в чужбина, за да се реализират после в родината си.

Относно отпадането на дерогацията през март, Денков отбеляза, че през цялото време се е борил за това „да няма рязко премахване на дерогацията“ и посочи причината - „защото тогава щеше да се окаже, че „Лукойл“ не може да произвежда горивата, които са необходими за вътрешния пазар. Ако зависим само от внос, който трябва да се осигури следващите дни, както имаше идеи, тогава със сигурност цените на горивата щяха да скочат много. Ако преходът стане плавно, както го правим, не очаквам да има сериозен проблем“, коментира още Денков.
В отговор на въпрос за ротацията на кабинета през март догодина, Денков каза: За момента нямам проблем с всичко, което сме договорили по отношение на ротацията. С Мария Габриел работим доста добре, така че ако тя бъде премиер, аз се надявам много ползотворно да продължим да работим както и досега. Премиерът напомни, че част от споразумението е той да бъде вицепремиер. „И вероятно ще се върна в Министерството на образованието и науката“, посочи той.

Денков пожела на гражданите да вярват в себе си и в развитието на България. Всъщност ние се намираме в правилната посока, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За какви ''инвестиции'' говори тая *** ?България е ТРАМПЛИН за парите които ни се отпускат от ЕК на ЕС ,... за НАТО /САЩ/ , всички пари там отиват ....Къде са заводите и фабриките ни , изсякоха горите , отровиХТЕ водите , безработица / ''НЕМА ОРА'' , от 9млн. население , през 1988г. , сега сме 6 млин. / .Нищо не изградихте , само събаряте ,... НО ИМАМЕ БА-НА-НИ !!! ГОЛЯМ ЗОР БЕШЕ ДА СТАНЕМ --- БАНАНОВА РЕПУБЛИКА !
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 56...Какво се опитваш да кажеш.НАТО ли ще инвестира в България...В какво.В зеленчуци?..България е опоскана и обезкървена.Нищо не остана , нито в земя , нито в кадри.Какво има да ни взимат американците.Ние сме един малък град за тях.С неблагонадеждно население начело с човек вкаран в списъка ,,Магнитски".
51
1
 
1
 
! Отговори
Милионер преди 4 месеца
Хайде приятелите ми дружбенците. Ако съм болен, г-н Стоят Илиев ще го поведе хорото около езерото. А хък, на ръчениците аз дъмпросто по-добър от него и ще играя с някоя от многото ми приятелки продавачките. Те изобщо не са обикновени. Просто си знаят работите и си получават заплатните. Чесит а2024 г. на многото ми приятели и приятелки от тази нашата си, Дружбата ни в София. А и, аз има доста други, които не от столицата ни. Просто защото, съм си обикновен българин. Като тях. Парите ми са доста.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да де , ''повече инвестиции'' , ама за кого , за Украйна , или за НАТО ?
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Целта на кабинета е.....Евтина работна ръка и от там привличане на инвестиции.Замяната им с квалифицирани български кадри със съмнителни от трети страни ...Напълно погрешно.Никой от идващите от третите страни не търси България.Напротив.Заобикаля я.Напълно погрешна и недълновидна политика .Аматьорско изпълнение.
48
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
не знам кое е по жалко, бота ви с приготвените текстове дето прави шитсторм в коментарната секция, или елена поптодорова да пожелава весела коледа на българските атлантици по телевизия европа
47
1
 
10
 
! Отговори
2 преди 4 месеца
Зеленски иска да мобилизира около 450-500 хиляди зомбита за пушечно месо и знаейки предварително, че толкова много няма да се явят доброволци, той измисля други начини - например мобилизиране на жени, връщане на бегълци, укриващи се от военна служба, в родината им и принудителна наборна служба на етнически малцинства.
46
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 месеца
МО на Украйна заяви, че принудително ще набере необходимия брой хора за ВСУ. Иларион Павлюк отбеляза, че редиците на укрозащитниците ще бъдат попълнени "по всякакъв начин", включително мобилизация. "Механизми за набиране или механизми за мобилизация - все едно ще трябва да ги прилагаме. Според него украинските власти все още предлагат на украинците доброволно да се присъединят към ВСУ, но това "не означава, че ще служат само онези, които искат и че сега могат да се избират само небойни специалности".
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Донецко направление, Мариински участък. Тук ВС на РФ продължават активно настъпление срещу позициите на зомбитата в Победа, Новомихайловка и в укрепеният район "Зверинец". Съобщава се, че руските бойци са успели да овладеят "Зверинец", който беше превзет още през лятото, но зомбитата тогава успяха да си го върнат. В Новомихайловка ВС на РФ продължават да атакуват южните покрайнини на селото. Боевете се водят в промзоната и в района на гробището и фермата. А на юг ВС на РФ успяха да заемат участък от терена покрай помпената станция, увеличавайки зоната на покритие на Новомихайловка.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Основната тема в Украйна днес е къде да се намери достатъчно "месо", за да се обуздае успешно ВС на РФ, за да се задоволят желанията на техните западни господари. Независими в мечтите си, но роби в действителност.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Старобелско направление, Купянски район. Настъпателната активност на руската армия в този район леко намаля. На подстъпите към Синковка, важен опорен пункт на зомбитата на киевската хунта, руските бойци заеха нови позиции. Въпреки че по-скоро в този случай би било подходящо да се каже "върнаха се", тъй като частите на руската армия вече бяха влезли в Синковка и заеха няколко къщи, но бяха изтласкани от тези позиции. Страните водят позиционни битки и артилерийски дуели.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинските политически телеграм канали пишат: "Въоръжените сили на Украйна отново успяха да свалят самолети на ВКС в посока Херсон, които бомбардираха позициите на въоръжените сили на Украйна. Но преди това, според нашите данни на източния фланг (Донбас), същата операция е претърпяла поражение и е имало загуби в западните системи за противовъздушна и противоракетна отбрана, но за тях не се говори."
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Една пълна ескадрила F-16 вече е на територията на т. нар. Украйна: до 12 бойни и 3 учебни самолета. До средата на пролетта се планира прехвърлянето на още една ескадрила. През целия декември през Лвов се доставя въоръжението за тези самолети. Ето защо се бомбандира Староконстантинов, Днепропетровск и Кривой Рог. Има и тренировъчни полети на украински F-16 над Румъния и Западна Украйна, както и използването на летища в Ивано-Франковск и Ужгород за тези цели. В докладите на ГЩ на РФ се отбелязват първите бойни пускове на противорадиолокационни ракети в зоната на СВО.
40
9
 
0
 
! Отговори
Новия Вазов преди 4 месеца
Русофили пp0cти, в България сте на гости. К0пейки от Москва чакате, на Путин пиш0нaта лапатe, събориха ви тотемa, получихте болки в корема, сибирското гет0 вече е фалирало, а вашето падение никога не е спирало
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На 22 декември последните френски войници напуснаха Нигер, отбелязвайки края на повече от десетилетие на френски антитерористични операции в района на Сахел в Западна Африка, съобщи агенция Франс прес. Френската военна база в Ниамей беше прехвърлена на армията на Нигер. След напускането на френските военни от Нигер няколкостотин американски войници, както и малко италиански и германски войници, все още остават в страната.
38
8
 
0
 
! Отговори
Держински преди 4 месеца
Пуйлото отиде при арабите да клянчи на ОПЕК да снизи добива за да се вдигнат цените, друзята скочиха веднага да лъскат бастуните, но... цената на нефта продължи да пада. А сега Ангола излезе от ОПЕК. И всичко това се случи защото бай Американец пак надцака хитрото пуйло като остави Венецуела и Иран да залеят света с евтин петрол Ура друзя, денги нет но въй держитес.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украинският телевизионен водещ на Канал 24 и водещ на Телемаратон избяга от страната. Алексий Печий получи акредитация за срещата на върха на ЕС, която се проведе от 14 до 15 декември, но не се върна в Украйна след нейното приключване. Той мотивира решението си с "необходимостта да се подкрепи информационната война от чужбина". Информацията за "дезертьора" беше потвърдена официално от медията, като посочиха, че са "повече от шокирани" от постъпката му.
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Брато , какво станЪ със Шенгена , граници на Австрия , Франция , Германия , Словения , Швейцария .... КЪДЕ Е СлОБОДНОТО ПРИДВИЖВАНЕ ?
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дб печели рекорд на Гинес , с ''ТОРТАТА'' ..Такова падение няма в Историята на България !!!
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дядо ми :Не вземай акъл от ерген !