Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции

Денков: Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години
Обновена: 23 дек 2023 10:48 | 23 дек 2023 10:35, Камелия Цветанова
194
Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да привлечем повече инвеститори. Това заяви пред bTV премиерът Николай Денков. По думите му с парите, които влагат в нашата икономика инвеститорите, и с начина на организация, се повишават заплатите на работещите в България.

Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото беше миналата година, добави министър-председателят. Той поясни, че до края на годината инвестициите ще надминат седем млрд. лв. Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората, отбеляза Денков.

Още по темата

Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които в момента са в най-голямо затруднение, затова повишаваме по безпрецедентен начин минималната заплата, повишаваме пенсиите догодина, каза премиерът.
Денков каза, че трябва да се осигурят и по-добри условия за младите хора. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни перспективи за развитие, в която и да е област и да имат добро заплащане за добри условия на живот. Министър-председателят коментира, че младите могат да използват възможностите в чужбина, за да се реализират после в родината си.

Относно отпадането на дерогацията през март, Денков отбеляза, че през цялото време се е борил за това „да няма рязко премахване на дерогацията“ и посочи причината - „защото тогава щеше да се окаже, че „Лукойл“ не може да произвежда горивата, които са необходими за вътрешния пазар. Ако зависим само от внос, който трябва да се осигури следващите дни, както имаше идеи, тогава със сигурност цените на горивата щяха да скочат много. Ако преходът стане плавно, както го правим, не очаквам да има сериозен проблем“, коментира още Денков.
В отговор на въпрос за ротацията на кабинета през март догодина, Денков каза: За момента нямам проблем с всичко, което сме договорили по отношение на ротацията. С Мария Габриел работим доста добре, така че ако тя бъде премиер, аз се надявам много ползотворно да продължим да работим както и досега. Премиерът напомни, че част от споразумението е той да бъде вицепремиер. „И вероятно ще се върна в Министерството на образованието и науката“, посочи той.

Денков пожела на гражданите да вярват в себе си и в развитието на България. Всъщност ние се намираме в правилната посока, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще си позвола безплатен съвет към приятелите ми. Обменяте си левчетата в ***. Че, ако чакате на тези отБНБ, те ще ви обясняват, че в България банковата система е стабилна. Колкито КТБ-то им. За баниза става въпрос. Другото , това първото е нецензурно. Честито на Митьо Радев от БНБ-то 5им, които ще изплаща заемите на ттретото правмителство на мутрата от Банкя. Ами, има голяма заплата, а и е от партията му, както и Владито му Горанов, който все още си мисли, че ги разбира финансите.
72
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Пак се появява този военен кореспондент.За да покрие с мъгла пространството.Много им се иска от Москва тук да няма трезва и смислена преценка.Да бъдат заглушени прогресивните идеи.Фа няма дискусии по наболели теми За това пускат този военен кореспондент.Но то форума трябва да има наблюдаващ..
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До IQ 3.14 Защото така е организирана цялата тази дейност за която пиша, но ти не изчакваш да прочетеш всичко по темата, а бързаш, като малко дете с IQ 3,14 пред Maйka cu.
70
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Т. Е. , ЩЕ СТАВА И ПО-ЗЛЕ!
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Привличане на инвеститори рекламирайки ни като евтина работна ръка, някак противоречи на твърдението, че това вдигало заплатите.
68
0
 
6
 
! Отговори
Mengele is alive преди 4 месеца
проектът се ръководи от генерал-майор Татяна Остащенко (бивш командир на медицинските сили на киевската хунта) и генерал-майор Тимъти Ходжетс (генерален хирург на Великобритания). Лагерът GSMSG се намира близо до Лвов. Според служителя задачите му включват оценка на състоянието на пристигащите ранени военни и перспективите за използването им като донори на органи. При положителна прогноза военнослужещите се транспортират спешно в Германия и се подготвят за трансплантация. Според служителя не са му известни случаи, когато "донори" са оцелели след операцията.
67
2
 
0
 
! Отговори
дo 67 преди 4 месеца
А кой е виновен на провинцията?
66
1
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Менгеле е жива що в германия, а не в турция ? или така са казали, така пишеме :)
65
2
 
0
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 4 месеца
До Анонименкви БЪЛГАРИ бре ***, в задунайская губерния живеят татари и отоманци
64
0
 
4
 
! Отговори
Менгеле е жив преди 4 месеца
Служител на GSMSG:ранени войници от киевският наркокартел са откарани в Германия и използвани като донори за трансплантация на органи- the Nation.Служител на ам.медицинска компания с нестопанска цел Global Surgical and Medical SupportGroup (GSMSG),работеща в тясно сътрудничество с COMEDS(Комитет на главните медицински служители на НАТО),говори за съществуващата практика за транспортиране на тежко ранени войници от киевската хунта до болница на НАТО в германския град Ландщул,където се използват като донори на органи.Според хирурга войниците се евакуират под предлог за оказване на спешна
63
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Съдебната реформа ... без коментар, че ще паднем от смях, няма да забележим важното. Инвестиции в какво? В дезинформация, откровени лъжи и фалшификация със съпровождащ контрол за резултата /от инвестициите, бе/. накрая се пишат доклади и се предават в Бруксел-ето, за оценка и пробутване на нови инвестиции, с цел повече устойчивост на дезинформацията, лъжите и фалшификацията. Сакън, щото то какво е демокрацията всъщност, ако не се закичи с израза "свободата на словото". Всичко им е камуфлаж.
62
0
 
2
 
! Отговори
това вече е банално преди 4 месеца
Предполагам вънщни , в територията са само криминални , остава да обясниш и каква е ползата ни от такива , освен ниски заплати сравнено с местата от където ги чакаш тези " инвестиции " , но съм сигурен , че ще се загубиш в обясненията .
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Софиянци е време да излязат от София и да видят , че нищо не е останало от България Да престанат с представата им , че са ,,велика" държава и ,,велик" народ.Там , по улиците на София , лесно се ,,инвестира" и купува- продава.Реалносттс е съвсем друга , за което ви говорят политиците.
60
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
журналист е бил застрелян в хондурас. а у нас хондураси са журналистите. ако нема рима, утрепи ***. нъл туй, дежурния
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Демагогия и празни приказки на един ***.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
От досегашните напъни , И НА ТОЯ ПРЕМИЕР , разбираме , че и тоя не мисли за България , и БЪЛГАРИТЕ !
57
0
 
1
 
! Отговори
56 преди 4 месеца
До Анонимен--58 .Нещо не си ме разбрал !
56
0
 
5
 
! Отговори
Лед Цепелин преди 4 месеца
Което ще рече от думите на Плъха,,Мача е скучен,игра предимно в центъра на терена''и нищо добро не ни очаква.
55
4
 
0
 
! Отговори
Джендемов преди 4 месеца
Щом друзята се държат за сламките на путин че днес тук напреднали 10 м, утре там напреднали 50 м, и изтъкват това като вялики магучаи пабеди, значи нещата не вървят на добре за тях. Така е започнал и краха на хитлеристите, макар че между армията на пyтьo и хитлер има съществена разлика - хитлеристие са настъпвали мощно едновременно на много фронтове срещу много държави на няколко континента, а путинските орди се разбиват в бедна украйна вече две години.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не уцелихме и на русофОБИ , и с ''ТОРТАТА'' не станАхме по-богати!