Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията

Ако преговорите бяха лесни, да ги бе завършил служебният кабинет, заяви той
Обновена: 22 дек 2023 13:17 | 22 дек 2023 12:50, Александър Попов
150
Денков се сопна на Радев за Шенген и "изнасилването" на Конституцията
Снимка: БГНЕС

“Преговорите за Шенген продължават и те ще свършат, така че да отчетат притесненията на Австрия. Всякакви призив от общ характер не помагат с нищо. Ако беше толкова лесно, то служебният кабинет да го беше направил”, заяви премиерът Николай Денков в отговор на президента Радев, че правителството не прави достатъчно за присъединяването ни.

“Трябва спокойствие, за да приключим преговорите”, обясни още премиерът.

Относно думите на държавния глава, че мнозинството в парламента “изнасилва Конституцията”, акад. Денков заяви, че се отразяват определени пристрастия на президента.

Още по темата
“Ясно е че президентът е заинтересована страна относно промените в Конституцията касаещи служебното правителство. Служебният кабинет пое дългосрочни договори, което не е негова задача”, категоричен е премиерът.

Той припомни, че приетите промени са съгласувани както с Венецианската, така и с ЕК. “Ако някой смята, че ЕК изнасилва Конституцията, то нека да го каже ясно”, допълни Денков.

Демографската криза

Целеви подход, позитивен образ и от стратегии да преминем към планове със срокове и бюджет, каза премиерът Денков след среща за демографската политика на страната. В срещата участваха представители на министерства, на Българската академия на науките, на Икономическия и социален съвет, на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, на Националния статистически институт, Националното сдружение на общините в Република България, неправителствени организации и експерти в областта.

Има няколко акцента, по които да работим за в бъдеще – първият е целеви подход според социалната групи и според доходите на хората, към които се опитваме да ги адресираме, както и според региони, вторият акцент е, че това, което много ни пречи, е негативният образ, който ние самите създаваме, акцентирайки върху отрицателните събития в страната, третият акцент е да работим заедно, така че хубавите идеи да се реализират в определени срокове с определен бюджет и от стратегии да преминем към конкретни планове в тази област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А шофьора на самолет изкарал обучение в САЩ и назначен от Боко за генерал, кво ше каже за МОЧАТА, паметник на окупацията ли е или не? Що нищо не казва?
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А с МОЧАТА кво става?
123
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нормално е за г-н Зелен Чорап да му скъцат със зъби от Кремъл за Шенген. Все пак за кво го назначиха от там и му плащат. С паметника се издъни както и всички копейки де
122
1
 
2
 
! Отговори
Миленски преди 4 месеца
Денков - сапунчето което изпра Б.Б и Д.П.И има нахалството да се изказва?
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На Денков много ще му хареса в затвора иначе защо се напъва да влезе там.
120
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радевите вълнение не ме интересуват Сглобката да помисли сериозно как да ни освободи от руския Радев
119
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато имаш представителна власт а искаш да окупираш и изпълнителната жадния за власт злобен и позорен Радев го изнасилиха :)
118
2
 
4
 
! Отговори
Сапуня преди 4 месеца
Да мълчи , че неговото място изобщо не е там
117
8
 
3
 
! Отговори
Денков и Караибрахим преди 4 месеца
Едва ли варваринът Денков не си дава сметка, че с флекс-операцията с Паметника на съветската армия, хората му направиха избора на Караибрахим. Зрителите на филма "Време разделно" (непоказван по време на сглобката) помнят епизода, в който Караибрахим се качи на сватбената трапеза, тъпчеше питите хляб и риташе каните с червено вино. Едно е да изпълняваш повелята на султана да вкараш в правата вяра местните, друго е да тъпчеш хляба на неверниците. Караибрахим, предтечата на Денков, не свърши добре.
116
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Pageв e aбcoлютнo npaв, a Crлoбkaтa caмo бaлaмocвa мaт'pиaлa c Aлa-бaлa...
115
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Г-н премиер, Вие сигурен ли сте, че парламентът на Нидерландия е гласувал 'за' влизнето ни в Шенген? Защото проф.Витанов се подсмива и заявява, че май не е така...
114
5
 
3
 
! Отговори
Трудно ми е да взема преди 4 месеца
страна, защото по Алеко - те всичките са маскари!
113
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Конституцията нямаше да се "изнасили", ако РР не беше "изнасилил" институцията служенбен кабинет. И в САЩ са сложили ограничения за 2 мандата чак 2 века след написването на конституцията, когато на един умник му е хрумнало да се кандидатира доживот.
112
13
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 месеца
Денков е неадекватен лъжец.
111
12
 
11
 
! Отговори
радев преди 4 месеца
да не църка мишлето долно, а да си стяга бумагите към масква
110
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В никоя нормална страна не може да се приеме двойни граждани да управляват. Денков е престъпник.
109
5
 
14
 
! Отговори
Абе преди 4 месеца
И аз не съм съгласен някакво закърпено парламентче да може да променя конституцията, но щом е по закоонен път, ще трябва това да се приеме. Друг е въпросът, че може да се предприемат стъпки в бъдеще това да не се прави, вместо дребнаво да се злобее !
108
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Браво на истинските освободители от рушшкия октопод над България, а това са К. Петков, А. Василев и Денков разбира се. БГ платените чеббурашки и др. полезни И***ти ДГД и весела Коледа.
107
8
 
8
 
! Отговори
Do poligramotnite преди 4 месеца
do 119. Вижте първо какво е записано в член 1 от Конституцията......и след това защитавайте Радев, Хитлер Сталин и Путин
106
13
 
11
 
! Отговори
Така преди 4 месеца
Какво ше се сопваш бе? Нидерландия гласува ПРОТИВ влизането ни по трите граници, ветото остава. Неизпълнено обещание, оставка.