Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции

Денков: Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години
Обновена: 23 дек 2023 10:48 | 23 дек 2023 10:35, Камелия Цветанова
194
Целта на кабинета: Правосъдната реформа, но и повече инвестиции
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-голямата реформа, която можем да направим освен правосъдната, е да привлечем повече инвеститори. Това заяви пред bTV премиерът Николай Денков. По думите му с парите, които влагат в нашата икономика инвеститорите, и с начина на организация, се повишават заплатите на работещите в България.

Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото беше миналата година, добави министър-председателят. Той поясни, че до края на годината инвестициите ще надминат седем млрд. лв. Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората, отбеляза Денков.

Още по темата

Бюджетът преди всичко трябва да е насочен към тези, които в момента са в най-голямо затруднение, затова повишаваме по безпрецедентен начин минималната заплата, повишаваме пенсиите догодина, каза премиерът.
Денков каза, че трябва да се осигурят и по-добри условия за младите хора. Според премиера младите се интересуват от две неща – да имат ясни перспективи за развитие, в която и да е област и да имат добро заплащане за добри условия на живот. Министър-председателят коментира, че младите могат да използват възможностите в чужбина, за да се реализират после в родината си.

Относно отпадането на дерогацията през март, Денков отбеляза, че през цялото време се е борил за това „да няма рязко премахване на дерогацията“ и посочи причината - „защото тогава щеше да се окаже, че „Лукойл“ не може да произвежда горивата, които са необходими за вътрешния пазар. Ако зависим само от внос, който трябва да се осигури следващите дни, както имаше идеи, тогава със сигурност цените на горивата щяха да скочат много. Ако преходът стане плавно, както го правим, не очаквам да има сериозен проблем“, коментира още Денков.
В отговор на въпрос за ротацията на кабинета през март догодина, Денков каза: За момента нямам проблем с всичко, което сме договорили по отношение на ротацията. С Мария Габриел работим доста добре, така че ако тя бъде премиер, аз се надявам много ползотворно да продължим да работим както и досега. Премиерът напомни, че част от споразумението е той да бъде вицепремиер. „И вероятно ще се върна в Министерството на образованието и науката“, посочи той.

Денков пожела на гражданите да вярват в себе си и в развитието на България. Всъщност ние се намираме в правилната посока, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Поредната пародия , на Бг-Премиер !Защо ''тоя'' не отиде на стаж за 10г. , при Виктор Орбан , от Унгария Е!
32
0
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
много малко коментарите днеска нещо, май некой е кликал на пияна глава, а системния администратор е на хижа и не си вдига телефона... #zakrivay
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И реформите завършват : 1/ Бърза доставка на бежанци , за да решим проблема с раждаемостта .2/ ПОДАРЪК за Пеевски --- ''ЛУКОЙЛ'' .3/Съд. система си остава същата .4/Повече ''торти'' за ДБ -Атанасов , и плоча с имената , на съборилите паметника / а те не са много , ще се хванат на площ от 50/50 см. / .5/Парите за ШАЙКАТА си остават същите , плюс придатъкът от ПП-Дб .6/ Пари за пенсии и заплати пак не останаха , същите пари отиват за НАТО . 7/ ЩЕ ВРЪЩАМЕ ПАРИ НА ''ЛУКОЙЛ'' .8/Бежанци-депутати .
30
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Ауу, молецът пак се е изказал. Мнениегто му изобщо не ме интересува. Специалните поздарви днес са за приятелката ми от магазина за плодове и зеленчуци в квартала ни Дружбата в София. Както и за нейните доставчици. Честито мацко. На теб и на твоите приятели. Приятно изкарване на предстоящите празници. Тези Коледните и Новогодишните. Дружбенци те обичаме, хубавице. А и изобщо не трябва да им обясняваш на бабите какво трябва да готвят. Това са си техни проблеми, а ние дружбенците сме си приятели.
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ааааа....сега разбрах .Искат да привлекат инвестиции , като направят по облекчени закони за навлизащите от трети страни работна ръка.Така затварят кръга.Евтина работна ръка , навлизане на инвеститори търсещи по евтино производство....Ето го замисълът.А кво правим с демографския въпрос?...Нали българина намаляваше.Или тук българина не влиза в сметките на хАсенчо.Българскстс икономика заработва усилено.Навлизане на повече приходи от данъци.Упраиме бюджета...БЮДЖЕТА
28
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
всичките прос-то-тии които вършите сега ще бъдат отменени от следващото нсзатова оста вка с нови партии и нови лица стига вече с тези цър-ву-ли че ми писна
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ааааа....сега разбрах .Искат да привлекат инвестиции , като направят по облекчени закони за навлизащите от трети страни работна ръка.Така затварят кръга.Евтина работна ръка , навлизане на инвеститори търсещи по евтино производство....Ето го замисълът.А кво правим с демографския въпрос?...Нали българина намаляваше.Или тук българина не влиза в сметките на хАсенчо
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 22 А министър на културата,а културата на министъра?
25
2
 
4
 
! Отговори
Бонуса преди 4 месеца
Дошъл съм за бонусите!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 20 Ами те нямат още премиер Рюте подаде оставка още преди месеци щото неговата партия загуби изборите
23
2
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 месеца
И ТОВА ДОБИЧЕ КАТО СТОЛТЕНБЕРГ СИ Е ЗАГУБИЛ АКЪЛА
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков е единственият Академик назначил се сам за такъв, докато беше министър на културата!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е,какви инвестиции бе Наколенков като нямаш евтини енергийни ресурси или си мислиш,че някой ще дойде щото си много убав.Идват разни електронни казина наемат един офис,наемат ти няколко служителя с чужди езици,дават им заплати по-високи от нормалното и това е.Като се обърка нещо затваря офиса и това е.Това не са инвестиции
20
2
 
5
 
! Отговори
Шенген преди 4 месеца
Защо кабинетът на Денков лъже, че Нидерландия ни била вдигнала ветото за Шенген, няма такова решение на техния парламент?
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Райхспропагандата трябва винаги да е съпътствана от популярна музика, за да й повярвате. Джинг Гьобелс, Джинг Гьобелс, Джинга Гаргамел! Колкото е по-голяма лъжата, толкова повече ще й вярвате!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Медведев: Москва и Вашингтон рано или поздно договорятся, а вот "старушки Европы" скоро не будет.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тактиката с повишаване на данъците е чудесна стратегия за привличане на инвеститори. Браво Денков. Успех ти желая с целта на правителството, но надали. А цирковете в парламента, който буквално подлага на гласуване всяко решение на МС, който пък действа повече на импулси от колкото на обмислени решения, дразгите с президента и службите и открито незачитане мнението на народа и интереса му зафжрмя напълно благоприятната среда за инвеститори в страната ни
16
3
 
11
 
! Отговори
Като го преди 4 месеца
Гледам тоя интелект и ми се разваля настроението!
15
2
 
11
 
! Отговори
Академични глупости преди 4 месеца
Имаме рекорден размер на инвестиции за последните 15 години, с повече от 50% по-голям, отколкото беше миналата година. . . Направете разборен анализ на изречението т.е. спад на инвестициите, щом преди 15г тазмера на инвестициите бил с 50% повече! И ОЩЕ! Ето, това е, което ще вдигне доходите на хората, отбеляза Денков. . . .Инвестицията не е заплата! Напълно конфузен човек! Как е станал академик с тези знание е едно чудо или не?
14
1
 
9
 
! Отговори
Повече преди 4 месеца
Киро доведе един от Албания. И какво стана с производството на електромобили? Киро в други коли се вози.