Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред

Хората са по-спокойни за бъдещето, отбеляза премиерът
25 дек 2023 10:45, Нели Христова
231
Денков: Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред
Снимка: БГНЕС

"Коледа е. Празник на обичта, на семейството и на радостта, която споделяме с близки и приятели.

На този светъл ден можем да направим и нещо повече - да бъдем заедно и да преодолеем различията си. Можем да бъдем хора със собствено мнение, но да обсъждаме какво ни обединява и да се грижим един за друг", това каза премиерът акад. Николай Денков в коледното си обръщение.

Ето цялото обръщение на премиера:

Добрата новина, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до общественото мнение показват, че почти 60% от българите очакват по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето.

На Коледа, когато празнуваме раждането на доброто, нека се запитаме какво е най-важното за нас като нация. Коя е каузата, която ни обединява? Как да направим живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети системно и значително повишават инвестициите в хората. Осигуряваме социална подкрепа за семействата с деца и ще продължим да създаваме условия за кариерното развитие на младите родители. България е на второ място по ръст на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се увеличават и догодина. Целта ни е доходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде ограничена. И вече успяхме да я свалим на нива, по-ниски от преди войната и преди енергийните кризи.

Но най-голямата промяна, по която работим, е да превърнем икономиката на евтината работна ръка в икономика на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически инвеститори, които ценят знанията и уменията на българите и искат да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-добрата социална програма е хората да имат стабилна и добре платена работа.

Вече виждаме първите резултати от тези усилия. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се повишава. За първи път след началото на прехода семействата отново влизат в модела с две деца.

А децата на България трябва да растат и да развиват способностите си тук, в родината си. Във времена на предизвикателства всички ние се нуждаем от вяра в бъдещето и от смирение пред различията, за да изградим по-успешна държава. По-добри сме, когато сме заедно – и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков, смирете се вие, защото в душите ви са само демони и бесове. Събарянето на паметници доказва, че имате демони в душите си, които ви ядат отвътре. Отидете на екзорсист да ви изкара демоните и си смирете. Иначе с вас няма как да се обединим, докато не започнете да работите за България, а не за чужди страни.
130
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков, внимавай с горивата! Объркаш ли горивата и ще те сложат на тортата отгоре! Инак се бори за демокрация!
129
0
 
13
 
! Отговори
Трезвомислещ преди 4 месеца
Не знам какви добри новини е видяло в кривия макарон (паста) това представящо се за "академик" създание? Уверено гледа като послушно псе инструкциите на Посолството!
128
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 147 А твоята Украйна от кой век е може би 18 или краварчетата дето още не могат да прежалят,ще са махнали робството
127
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 147 Ти си инвалид от образователната реформа и жертва на масовата цензура. Съветвам те да слезеш на земята и поне един път да идеш до Русия, за да разбереш какви глуупости пишеш. София след "бедствието" и "перфектната украса" спрямо Москва след метър сняг прилича на тъмна дупка.
126
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Българин Кои хора тук живеят спокойно и охолно бе фантазьор? Според статистиката тези "хора" бяха 7% а сега са станали 3%. Освен ако не се намираш на друга планета, вземи се запознай със статистиката за България, да видиш колко охолно живее българския народ. С изненада ще видиш, че сме по-назад от много африкански държави и последни в Европа по благосъстояние на населението.
125
0
 
13
 
! Отговори
Тео преди 4 месеца
Според мен, този живее в някаква паралелна вселена!
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Русия няма да се съгласи на нищо друго освен на пълна и безусловна капитулацията на фашисткия режим в Киев.
123
7
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Ох, добре че сме в ЕС и НАТО и мога да живея на запад като успял българин и да си сменям колата с нов модел на всеки 4 години, а не да мизерствам като руснак или като белорусин. Ако не бяхме в ЕС и НАТО в България щеше да е мизерия като в Беларус, а сега хората в България живеят богато, магазините са пълни като корекоми, българина върти западна кола по магистралите и бега свободно на запад.
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Българин Ха ха ха - вицът на годината - "България е развита западна държава"!!! Отвори статистиката и свери България с Русия, да ти светне кой е "бедна и изостанала" държава.
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Цокъла Оптимист е, защото сигурно е гепил достатъчно, платили са му и за прецакването на националния интерес на България, при това до сега не са го съдили, свалили от поста или нещо друго по-сериозно и вече очаква Март за да духне безпрепятствено с гепеното
120
7
 
2
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Русия не е фактор, ние не се интересуваме от Русия. България е развита западна държава в ЕС и НАТО, какво ни интересува бедна и изостанала Русия.
119
0
 
7
 
! Отговори
Цокъла преди 4 месеца
Лъжльото ни заблуждава.Откъде идва този оптимизъм.
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен Ама какво ни интересуват руснаците? От какъв зор ни занимават постоянно с тях, колкото да ни отвличат вниманието от безобразията на местните марионетки на посолството? Руснаците ако искат да си назначават хора от Коза ностра, важното е тук да не ни управляват мафиоти, но се случва точно обратното - мутра от СИК вече 15 години води за носа цяла България
117
0
 
6
 
! Отговори
мале мале преди 4 месеца
Ква стана тя , до къде я докарахме , добрата новина да е , че идва март , ти ротираш и идва Буци .
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 129 В грешка си. Американците винаги слагат за свои прислужници покварени и престъпни елементи, за да могат да ги държат в шах с компромати. Който и да е, където и да го намериш американски прислужник сложен на власт от колониалната администрация, няма нито един чист. Всички са замесени в някакви престъпления - нравствени, физически и икономически. Тук също.
115
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Тия *** са в някаква паралелна вселена.
114
0
 
0
 
! Отговори
шеби преди 4 месеца
До БРАВО! Оооо , проблем няма , само да даде основание и веднага ще му ги издигнем , харесал ли си е място ?
113
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Контраотстъплението върви много добре, главния резултат почти е постигнат - до няколко месеца Усраина ще фалира.
112
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Изпращането на 2023 -та е след 1 седмица бе ypyд!!