Денков: Бюджетът за 2024 г. ни приближава към еврото и европейския начин на живот

"Има как да бъдем финансово отговорни, без това да е за сметка на хората и на бизнеса"
Обновена: 25 яну 2024 15:47 | 25 яну 2024 11:18, Елка Василева
221
Денков: Бюджетът за 2024 г. ни приближава към еврото и европейския начин на живот
Снимка: архив, БГНЕС

Бюджетът за 2024 г. е бюджет за хората и за силна икономика. Той ни приближава към еврото и към европейския начин на живот, защото има как да бъдем финансово отговорни, без това да бъде за сметка на хората и на бизнеса. Това каза премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание.

В една от точките на днешното заседание ще приемем постановлението за изпълнението на бюджета за 2024 година. С това постановление задаваме правилата, чрез които министерствата, държавните институции и общините ще могат да реализират своите политики, съобщи премиерът.

Още по темата
Минималната работна заплата в страната е увеличена с почти 20% и стана 933 лева. До края на месец февруари ще бъдат актуализирани и заплатите в държавната администрация, а актуализацията ще важи от 1 януари т.г. Значително увеличен е пакетът от социални помощи чрез увеличаване на линията за бедност, предоставяне на допълнителни средства за закрила и за подпомагане на децата, припомни Денков.

По думите на министър-председателя значително са увеличени и средствата за здравеопазване.

"Финансирането на инвитро процедурите е увеличено с 20%, дават се и допълнително 15 млн. лева за скрининг за репродуктивното здраве. Увеличение с 50% има и на размерите на еднократната помощ при бременност и раждане. Учебниците стават безплатни, за първи път, до 12-и клас по всички основни предмети“, уточни премиерът Денков. Той увери, че правителството продължава и политиката по изграждане, реконструкция и надстрояване на детски градини и училища. „Детските градини остават безплатни, както решихме през 2022 г., което позволява децата да се включат в най-ранна възраст в образователния процес", коментира още той.

"Трябва да отбележим и новия начин, по който ще бъдат реализирани капиталовите разходи от министерствата и общините, чрез проекти, които са обявени прозрачно. Тяхното изпълнение ще може да бъде проследявано чрез налични публични информационни системи", допълни Денков.

Премиерът Денков подчерта, че това са само част от мерките, с които се подпомага развитието на икономиката, подобряването на живота на хората, с фокус върху децата и техните родители, без да се застрашава по никакъв начин фискалната стабилност на държавата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Откакто господин Денков управлява България се превърна в райска ябълкова градина! Сега влизаме и в ЕС.... няма други като нас!
160
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичките свиннчета си нямериха боззка и вече нищо не ги интересува, никое вече не ***.
159
3
 
24
 
! Отговори
Хххх преди 3 месеца
Абе от къде го изкопахте в БГ тоя бе.....абе как в тая територия няма един нормален който да става за премиер или президент....все гъзолизачи-тикви-мутри-царчета-простатиц-*** ....абе как е възможно 1000г все ***-и-предатели да са на власт....
158
2
 
14
 
! Отговори
Пепи Еврото преди 3 месеца
Какъв европейски начин на живот? Толкова са нацъфтели, че улиците не могат да си пометат без да вземат кредит. Всичко на запад е напомпено с дълг до шия лустро. Ако това е идеал, скоро вече няма да е. Както казват гринговците: The chickens are coming home to roost.
157
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Иван Димитров.... така е прав си, но там робството бе чрез Крепостническото Право - Колхозите - Отнемане на земята на Българските Ковбой - Селяните и натикване в ТКЗС... Това бе задачата на свтовния Комунизъм .... Да се Отнеме Земята на Селяните по Държавите - Колонии на СССР.... Сега Вече Българинът е без Земя и Собственици на тази земя са Комунистите - те управляват и Банките. А това че банките с лева искат да бъдат ликвидирани - нали точно това е и целта на световния Комунизъм!
156
3
 
14
 
! Отговори
Иван Димитров преди 3 месеца
България до неотдавна беше в друг икономически съюз наречен С.И.В. В този иконом. съюз големите държави не караха другите да си премахнат собствените парични единици (лев ) и банките им да станат клонове на голяма централна банка . Ръководителите на евросъюза и еврозоната обичат гей парадите и джендърството и може да се предполага , че те самите са със замъглено съзнание и изкривено мислене да искат отказ от националните валути на всяка страна членка .
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е другарю ..... Днес чалмата със Червена петолъчка на Феса е любовника на кака Деса поетеса!
154
2
 
10
 
! Отговори
позор преди 3 месеца
До къде ни докараха тия мизерници .
153
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ТЯ ЗАТОВА БИЛА Алоооо, агресорът е в Москва. Оправи си геополитиката.
152
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Денков, кажи на русофилите да избягват вземанията в рубли, да искат от руските си ментори евро или в краен случай американски долари.
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Макар да тръгнахме по-рано от разрешеното, нашите български следи не бива да потънат и няма да потънат. Иначе цялата човешка следа би трябвало да потъне!
150
2
 
12
 
! Отговори
Фенббб преди 3 месеца
Този нeлицeприятен чoвek, толкова безпардонно нагъл.Значи Денков,с новия бюджет ние ще живеем като Европейци?Тоест да разбирам, минималната заплата у нас няма да е като в Ботсвана, а като в Германия примерно?! За другите неща няма смисъл да коментираме.
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако не ни достига воля да отстоим името "Българи", то други ще го продобият.
148
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"От Бога поставен владетел!" Монархията получава властта си отгоре, от небето, от Бога. Монархията е управление по Божията воля и за доброто на народа. "Комуниста, Анархиста пряко избран от народа" Комунизма, Анархизма получава властта си отдолу, от Ада, от Сатаната. Комуната и Анархията е управление по волята на парите и за успеха на Тъмната страна.
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
" Живеем както можем. Както не можем - не живеем." Защо не можем да живеем както искаме? Защото други се разпореждат с живота ни от наше име. И защото сме забравили кое ни носи добро, и кое - зло. Дойде време да преоткрием старите истини. Не сте ли питали: защо разумни, интелигентни хора, след като бъдат избрани за държавни глави, започват да се изпускат в несвързани приказки, без да се усетят? Значи ли това, че Някой контролира мисленето им? Имат ли обща тайна държавните глави и каква е тя?
146
0
 
5
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 3 месеца
Я мислим,че края на ЕС ша доди с приемането на БГ у ЕС то....ше ги ушашавиме
145
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече няколко пъти се случва. Затварям файла, изключвам комптъра по всички правила. Следващият път в самия край на съшия фаил - квадратчета. Един, два или повече реда. На групи от по - неколко. Като текст, отворен с неправилен формат. Както и да опитвам да конвертирам текста, не успявам. А някой иска да ми каже нещо. Кой и какво? Оооо забравих, че съм забравил да си сменя в портфела Българският Лев с Еврото!
144
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Небесните закони са едни и същи във всички свои проявления: в природата и в социалните проявления, ставайки част от веригата, електричеството не ти внася поражения, не ти вреди. Излизайки от природата, ние не подозираме с какви опасности да се сблъскваме. Спомнете си езерото Ниос в Африка - езерото със смъртоносния дъх. И едва после се впускайте в разсъждения!
143
2
 
3
 
! Отговори
и за какво преди 3 месеца
му е на българина да живее като европеец,това би означавало да почне да работи,да плаща сметки,да купува храна,а сега живеят в рай,какъвто няма никъде по света,всичко им пада от небето
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"И ще му дам утринната звезда" - /Откровение 2:28/ Знаете ли смисъла на древните символи? Знаете ли какво казват старите книги? Дори не толкова стари, като Християнския нов завет, например. Но този път ще започнем от старите плагиатори, от гърците. Какво се съдържа в гръцките митове? Кутията на Пандора? Това е юдейският Кивот. Също както Прометей при юдеите се превръща в Луцифер, врага на Йехова. А какво иска да ни каже евангелистът Йоан? Кой какво ше даде на човека? И кой какво ше му вземе?