Денков: Бюджетът за 2024 г. ни приближава към еврото и европейския начин на живот

"Има как да бъдем финансово отговорни, без това да е за сметка на хората и на бизнеса"
Обновена: 25 яну 2024 15:47 | 25 яну 2024 11:18, Елка Василева
221
Денков: Бюджетът за 2024 г. ни приближава към еврото и европейския начин на живот
Снимка: архив, БГНЕС

Бюджетът за 2024 г. е бюджет за хората и за силна икономика. Той ни приближава към еврото и към европейския начин на живот, защото има как да бъдем финансово отговорни, без това да бъде за сметка на хората и на бизнеса. Това каза премиерът Николай Денков в началото на днешното правителствено заседание.

В една от точките на днешното заседание ще приемем постановлението за изпълнението на бюджета за 2024 година. С това постановление задаваме правилата, чрез които министерствата, държавните институции и общините ще могат да реализират своите политики, съобщи премиерът.

Още по темата
Минималната работна заплата в страната е увеличена с почти 20% и стана 933 лева. До края на месец февруари ще бъдат актуализирани и заплатите в държавната администрация, а актуализацията ще важи от 1 януари т.г. Значително увеличен е пакетът от социални помощи чрез увеличаване на линията за бедност, предоставяне на допълнителни средства за закрила и за подпомагане на децата, припомни Денков.

По думите на министър-председателя значително са увеличени и средствата за здравеопазване.

"Финансирането на инвитро процедурите е увеличено с 20%, дават се и допълнително 15 млн. лева за скрининг за репродуктивното здраве. Увеличение с 50% има и на размерите на еднократната помощ при бременност и раждане. Учебниците стават безплатни, за първи път, до 12-и клас по всички основни предмети“, уточни премиерът Денков. Той увери, че правителството продължава и политиката по изграждане, реконструкция и надстрояване на детски градини и училища. „Детските градини остават безплатни, както решихме през 2022 г., което позволява децата да се включат в най-ранна възраст в образователния процес", коментира още той.

"Трябва да отбележим и новия начин, по който ще бъдат реализирани капиталовите разходи от министерствата и общините, чрез проекти, които са обявени прозрачно. Тяхното изпълнение ще може да бъде проследявано чрез налични публични информационни системи", допълни Денков.

Премиерът Денков подчерта, че това са само част от мерките, с които се подпомага развитието на икономиката, подобряването на живота на хората, с фокус върху децата и техните родители, без да се застрашава по никакъв начин фискалната стабилност на държавата. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Бъдещето изисква внимание!" - /Агни Йога 551/ Клоните ще са натежали от узрели плодове, но заедно с крушите и ябълките, на земята ще падат бомби и самолети.
140
3
 
7
 
! Отговори
Въййй... преди 3 месеца
Денков: Бюджетът за 2024 г. ни приближава към еврото и европейския начин на живот --Ама как ви будалка??? Вярвайте.
139
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато занесох отговорите на Великия колобър, той ме похвали: "Доволен съм! И ти бъди доволен." Не ми изясни от какво да бъда доволен. А на мен нищо не ми беше ясно! Същото е и с ала, бала ница, стар фасул в паница, днеска Лев утре Евро!
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако ходът на развитието е спокоен, то Развитието ще спре. Еволюцията е немислима без мутации. То и затова имаме купонджии!
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Работата с компютър са един вид битка, борба за надмощие. Когато битката завърши, се осъществява в общи линии един от четирите варианта: 1) човека бяга от бойното поле, победен е, макар да си въобразява, че заниманията са му омръзнали, или пък че "тази глyпaвa машина" не е за него. 2) човекът е победен и става роб на машината 3) човекът и машината сключват примирие. 4) човекът е победил. Това не се случва често, а когато е победил знае за какво става дума. На останалите е излишно да се обяснява!
136
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Доцента комунист какво пак брещолеви? Това ли му е казал дебелия магнит?
135
2
 
3
 
! Отговори
Жив и здрав преди 3 месеца
Да си до февруари.
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Постепенно започнах да пренебрегвам материалното, загубата на материални вещи вече не предизвкиваше у мен такива негативни емоции, както преди. "Беше ми мъчно, че нямам обувки. Тогава видях един човек с отрязани крака." - африканска мъдрост.
133
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Озарение" II:2. На всяка заплаха съответства ражна по сила защита. Аз съм алтернатива на противочовешкия експеримент: "Термини като"общочовешки ценности" не са просто безсмислено дърдорене на политиците. В тях е зашифрована зловеща стратегия. "Общочовек" - това е безнационален, изкуствено отгледан биоробот от XX век. Съдейки по това, че човека изкуствено го лишават от редица присъщи за него качества, значи в ход е създаването на не съвсем човешко същество"
132
4
 
12
 
! Отговори
Мара Андреева преди 3 месеца
Г-н Денков,а защо в България ДОД не е пропорционален, а е 10% на всички, независимо от дохода В Европа не е така, г-н Денков! Или Вас само Еврото Ви интересува.Да му мислят хората, които ги касае.Вас не Ви, нали?! Какво от туй, че сте Премиер?!Да му мислят тези, дето Ви се доверихаме...а Вие ни предадохте...
131
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1914г. 28 юни, Сараево. Европейските престоли изглеждат непоклатими. Коронованите особи не подозират, че зловещия сценарий, написан 1871г. от Алберт Пайк, вече е в ход. Този черен папа на световното масонство написал: "За пълното тържество на масонството ше потрябат три световни войни; през третата ще бъде унищожено мюзюлманството. след което ще провокират гигантско социално сътресение. Революционно мнозинство ще бъде ликвидирано, а разочарованото от християнството ще получи светлина на Луцифер"
130
4
 
18
 
! Отговори
Мишо преди 3 месеца
Към еврогейския начин на живот се доближаваш ти и твоите дружки в парламента! Всичките сте на хонорар от чужди посолства с планирано пенсиониране в някоя западна държава. Да ви приседне дано!
129
3
 
12
 
! Отговори
Краси Петрофф преди 3 месеца
Какво значи "европейски начин на живот" бе денкова, то ние Българите сме ПОВЕЧЕ европейци то повечето европейци бе, Денков! Ти ако не си се чувствал така, ние българите сме !!! Не падай толко ниско на американските опорки от Галя!
128
3
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
по-скоро приближава европеиците към българската мизерия
127
2
 
10
 
! Отговори
Ванга от Панчарево преди 3 месеца
България ке се дигне само ако почне да работи и да произвежда като Китай. Само требе да видиме какво китайците не са успели да произвеждат.
126
2
 
9
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 месеца
Пак. Каруцата пред. Коня...20 на сто. Повече. Да. Инвитро...демек за нероден Петко...а за детските. 50лв....пълна порногръфия. От. Академика...Инвитрото. Е с. 40 на. Сто. Успеваемост. И. 1 процедура. Досега. Бе. 5000лв....и значи. Че. От. 10. Опита. Ще. Има. 4 деца. Но. Изхар.чени. 50. Или. 60 000лв.... колкото. Са. Детските. На. Дете. За. 10 години...
125
3
 
19
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 месеца
Тоя какви ги плещи - я по добре да каже колко са бездомните само в Германия и после да ни дрънка за "европейски " начин на живот.... Абе няма ли кой да накаже такива като тоя?
124
3
 
21
 
! Отговори
Спеца преди 3 месеца
Глупости!Не ни трябва европейски начин на живот с лъжи , измами и далавери ш придружаващите ги дрога и травеститиЗа еврото не може да говорим , просто Запада не ни пуска , ни в Шанген , ни в еврозоната!
123
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/125 "... и 380лв като в Раша," - абе про'с'так неграмотен, какво МЕ интересуват другите държави? Аз не гледам ни германия, ни Русия и не говоря като про'с'таците за МРЗ. Факт. ПП. И 380 лева са много за неграмотните про'стаци дет гласуват за ЕС да им плаща.
122
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/125 "Прав си Христов- едно е да имаш мин заплата..." - Неграмотните про'с'таци дет говорят за МУНИМАЛНА заплата НЕ СА тези дето ще ми дават акъл. Заминавай на фронта в Украйна ЕС да ТИ дава МРЗ заплата. Про'с'т'аци като теб НЕ СА нужни на България.