Пеевски за Радев: Диктатурата на мистър "Кеш" свърши, изкарах го от уюта

Да не се крие с имунитета си, защото скоро ще падне
Обновена: 29 яну 2024 15:58 | 29 яну 2024 15:57, Петър Бойчев
526
Пеевски за Радев: Диктатурата на мистър "Кеш" свърши, изкарах го от уюта
Снимка БГНЕС

Чакам Радев на терена, ръкавицата е хвърлена. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред журналисти в парламента.

"Изкарах го от удобния комфорт на уютния кабинет. Той излезе, каза, че ще прави партия. Чакам го на терена", заяви Пеевски.

"Не може да стои в уютното кресло на президент и да злоупотрябва с институцията и в това кресло да се крие за пълния си имунитет", категоричен бе той. Според председателя на ПГ на ДПС имало възможност президентският имунитет да падне "съвсем скоро".

Още по темата
"Ще чакаме имунитета му съвсем скоро да падне. Ако внимателно прочетете Конституцията, има си процедура за сваляне на този имунитет. Нека прокуратурата ни даде данни да видим има ли нещо, няма ли нещо. Нищо не твърдя".

Попитан дали се обмисля импйичмънт, Пеевски каза, че "нищо не казва". Той обаче щял да очаква отговори от прокуратурата. Той допълни, че информацията, с която разполагал, била публична: "Тя е по медиите, всички пишат - никой не обръща внимание", коментира политикът.

Относно думите на президента Радев, че трябва компетентните органи да дадат информация за казусите ББР, БТК, Булгартабак и др. Пеевски коментира, че се „радва по всичките казуси да се излее пълната информация“. „Не мога да разбера обаче прибързания отговор на прокуратурата. Още не съм си подал питанията към органите за “пътя на копринката” и тъмните казуси в президентството. Ще си пусна питанията до час, а те отговориха толкова бързо, че няма абсолютно нищо за съветниците на президента”, обясни Делян Пеевски, след което призова да погледнат медиите и да видят какво се говори там. „Наблюдавам, че никой не прави нищо по темата. Николай Копринков не го ли знаете? Сега има много неща в медиите, но никой не реагира”, смята председателят на ПГ на ДПС.

Той е категоричен, че институциите трябва да заработят, да има отговор на всички казуси и хората да бъдат спокойни. „Всичко да се проверява. Чудесно е всичко, което казва и мистър „Кеш“ да бъде проверено”, обясни Пеевски, визирайки призивите на президента Радев компетентните органи да проверят случаите КТБ, Булгартабак, Гебрев и ББР.

„Диктатурата на мистър „Кеш“ свърши“, категоричен е Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


526
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.