Борисов: Абсурд е да се говори за импийчмънт, абсурдно е и Радев да говори като партиен лидер

Партийните лидери да кажели канили ли са го в сглобката
Обновена: 31 яну 2024 10:10 | 31 яну 2024 10:09, Камелия Цветанова
168
Борисов: Абсурд е да се говори за импийчмънт, абсурдно е и Радев да говори като партиен лидер
Снимка: БГНЕС

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е абсурдно да се говори за импийчмънт на президента Румен Радев, след като той е пряко избран.

„Както е и абсурдно този човек, който се има за обединител, да говори като партиен лидер. И да не харесва нищо направено“, коментира Борисов скандали от последните дни между президента и политически сили.

Относно думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че на Радев му е предлагано да стане част от сглобката, а той е отказал и затова се води война с него, Борисов отсече, че той лично такава оферта не е предлагал, но трябва да питат другите лидери, защото едва ли Йотова си го е измислила.

Той обаче отсече, че не вижда смисъл да коментира войната между лидери на политически партии.

Борисов припомни, че е бил първият, който е използвал алегорията за „пътя на Копринката“, под която се визира работата на секретаря на президента Николай Копринков, за което пък заговори в последните дни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„А какво да кажем за служебните правителства - тези щети от последните 3 години са за стотици милиони. В момента в България просто няма лидер без да му е залепен дали заслужен или не етикет. Това продължава със страшно усърдие“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ призова всички да бъдат внимателни с лепенето на етикети, защото в една правова държава има неща, които се доказват, има институции, които работят.

„Има слухове и внушения, които не винаги се оказват такива, каквито са. Знам доста по конструирането на служебните кабинети, защото хората говорят. В сглобката имаме колеги, които са участвали във всички тези разговори, те знаят как са правени служебните правителства. И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша, колко можем да изброяваме през това време“, настоя той.

По думите му в Министерството на спорта, където има доказана корупция, зам.-министър е човек, който е бил министър.

„Ние нямаме дори зам.-мининстър там, но това са разговори, които ще водим с колегите, защото имаме доста притеснения по много назначения“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
Я го виж ти. Не стига, че спечели изборите, ами и...
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-големия абсурд е, че Борисов е на свобода.
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всеки Импичмънт 100% води ккъм Инбарцелондмънт!
136
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 месеца
всъщност,единствения АБСУРД,при това ужасен е,че незаинтересованото бгстадо те оставя жив да ръсиш абсурдните си бълнувания толкова време !..Не сме дори и за Гинес...Просто нас ни няма...Има некакво селскоПЛАШИЛО от Банкя...Но да га не съдим толкова строго!...Все пак Съществителното е успяло да прочете неколко страници от една детска книжка !...Това е титаничен успех за него..
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ооо Бойко, ти чу ли за медицинските хеликоптери, що при твоето дълго царуване и 1 от кумова слава не осигури
134
3
 
4
 
! Отговори
Милост няма да има! преди 2 месеца
Със сигурност първият руски шпионин, който ще бъде изпратен на подсъдимата скамейка пред Военния трибунал за национално предателство, веднага след края на войната, ще бъде строителят на Кремълския поток дс-агент Буда.
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ - ДУШАТА НА ПРАСЕ, В ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ - МУЗИКА, ЛЪЧИ. ШООПААР,ШООПААР - ДУШАТА МИ СЕ МОЛИ, АХ МАЛЕ ЗАЩО НЕ СИ МЕ ТИ РОДИЛА АЛИГАТОР,ДА ОТМЪКНА ПРЕЗИДЕНТА НА ПОДВОДНИЯ ЕКВАТОР И ДА СИ СЛОЖА МАСКАТА НА РЕФОРМАТОР. НЕ ЩЕ ДА ХВЪРЛЯТ ВЪРХУ ТЯХ МАСКАТА НА СРАМ И ГРЯХ, ЗАЩОТО ПРИЗВАНИЕТО СИ СЪЗРЯХ И ПЛЮСКАМ СИ ВЛАСТТА СЪС МОИТЕ ОРТАЦИ И ПРАВИМЕ ВИ НА ГЛУУПААЦИИ. В ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ МУЗИКА,ЛЪЧИ. ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ - ДУШАТА НА ПРАСЕ.
132
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Учуден.... Жена ми пътувайки за Европа я качва такси от автогара Младост до летището и я изнудва с 85 лева? -----////------ Никой никого не изнудва. Таксито ме вози от Борово до Летището за 30 лв, жена ти нещо те лъже. Автогара Младост в София няма.... Изкурвила се е твойта жена. Като всяка герберка.
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Учуден... Путинофилите немат свършване ----///------ Най-вредния путинофил е Боко Тикквата Борисов. Бивш, разбира се, сега се пребоядиса. Допреди войната навсякъде гонеше Путин, за да му целува тобките и да му се предлага за услуги. После 8 месеца се правеше на луд, да види накъде ще тръгнат нещата.
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Учуден.... На какви обекти е рязал лентите Ту лупа, бре? На пътища, които се свличат в дерето или на такива, дето го засипва неотесания склон и после даваме милиони да укрепват скалите и да анкетират десетки декари мрежа? Или на тунелите, от които падат парчета и трепат хората? Последно преди три седмици падна парче от моста на 4-ти километър и влезе на човека през предното стъкло. Или за лентата на путинския газопровод да му се радвам? Ибахтафкретена...
129
1
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 месеца
До Жълто знаме.... Браат, ето това е, ти си гений! :))) Това е диагнозата, те просто са инфантили. И си прав за процентите, колкото и да е неприятно.
128
2
 
4
 
! Отговори
Жълто знаме преди 2 месеца
Всички български политици са етатисти. 99% от българските гласоподаветели са етатисти. Не им трябва държава и реалност на тези хора. Трябва им кошара да си играят на стадо в нея. Не че в света има адекватни прояви на отговорна свободолюбивост в момента.
127
3
 
9
 
! Отговори
мдааа преди 2 месеца
До Абсурдно е ДА,абсурдно като апартамент в Испания
126
1
 
12
 
! Отговори
Абсурдно е ДА, преди 2 месеца
щото терминът импийчмънт не съществува никъде в българското законодателство.....спрете с хамериканските сериали.
125
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бeeл koнь oтkъge Бaнkя noтpoonвaa...
124
5
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Банкянският тарикат е наясно, че импийчмънт на Радев ще му даде летящ старт в политиката и мобилизация на негласуващите. Нещо от което се страхуват управляващите с по-малко от 30%.
123
3
 
11
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
ДАЙ ДНК, БЕ!
122
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами ти бе,-другарю ЛОЙКО, място ти ти е в затвора,ама няма да стигнещ до тм.Чака те съдбата на авера ти Трактора.Това е тъжният край на мутрите.
121
24
 
7
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
На Борисов трябва всеки нормален българин да си сложи портрета в къщи и да се моли за здравето му и за добруването на семейството му!Защото той построи една нова БГя,докато всички и всичко беше против него!Къде е Йончевата,дето си дра п,ката за оградата,че не ставала,че що трябвало да се прави?Тичаше ли тя да копае асфалта на магистралите и да се тръшка и да внушава лъжи?!Тая к,ва забила ли е пирон в живота си?Е сега сгъва по 20000евра в ЕС а вий плюйте по Борисов,че ви направи пътища и ограда?
120
17
 
8
 
! Отговори
Учуден преди 2 месеца
Връщах се от Европа и попаднах в средата на елитни БГ пенсионери,софиянци.Заслушах се в разговорът им.Един от тях каза,че има познат близък до Сашо Дончев,който му разказал,че биснесмена плащал по 45000 евра седмично на Слави Трифонов,да прави скечове против Борисов и да го плюе дежурно и редовно.В същия момент когато Борисов режеше лентите на 3 обекта дневно,това можеше да се види само в ПИК.Проследявах националните канали вечер и нямаше и 5 минути от тези новини?!Бойкот на премиера даже от БНТ