Борисов: Абсурд е да се говори за импийчмънт, абсурдно е и Радев да говори като партиен лидер

Партийните лидери да кажели канили ли са го в сглобката
Обновена: 31 яну 2024 10:10 | 31 яну 2024 10:09, Камелия Цветанова
168
Борисов: Абсурд е да се говори за импийчмънт, абсурдно е и Радев да говори като партиен лидер
Снимка: БГНЕС

Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е абсурдно да се говори за импийчмънт на президента Румен Радев, след като той е пряко избран.

„Както е и абсурдно този човек, който се има за обединител, да говори като партиен лидер. И да не харесва нищо направено“, коментира Борисов скандали от последните дни между президента и политически сили.

Относно думите на вицепрезидента Илияна Йотова, че на Радев му е предлагано да стане част от сглобката, а той е отказал и затова се води война с него, Борисов отсече, че той лично такава оферта не е предлагал, но трябва да питат другите лидери, защото едва ли Йотова си го е измислила.

Той обаче отсече, че не вижда смисъл да коментира войната между лидери на политически партии.

Борисов припомни, че е бил първият, който е използвал алегорията за „пътя на Копринката“, под която се визира работата на секретаря на президента Николай Копринков, за което пък заговори в последните дни председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

„А какво да кажем за служебните правителства - тези щети от последните 3 години са за стотици милиони. В момента в България просто няма лидер без да му е залепен дали заслужен или не етикет. Това продължава със страшно усърдие“, каза той.

Лидерът на ГЕРБ призова всички да бъдат внимателни с лепенето на етикети, защото в една правова държава има неща, които се доказват, има институции, които работят.

„Има слухове и внушения, които не винаги се оказват такива, каквито са. Знам доста по конструирането на служебните кабинети, защото хората говорят. В сглобката имаме колеги, които са участвали във всички тези разговори, те знаят как са правени служебните правителства. И Кирил Петков, и Асен Василев, и Сашо Кеша, колко можем да изброяваме през това време“, настоя той.

По думите му в Министерството на спорта, където има доказана корупция, зам.-министър е човек, който е бил министър.

„Ние нямаме дори зам.-мининстър там, но това са разговори, които ще водим с колегите, защото имаме доста притеснения по много назначения“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бойко си избра Радев, като бламира Плевнелиев. Сега Бойко ще си го пази и няма да даде косъм да падне от голата глава на президента. Иначе има достатъчно мнозинство за импийчване на руския президент на България, ако Бойко не въртеше задните си части като фурнаджийска лопата.
58
2
 
8
 
! Отговори
Сглобката преди 3 месеца
От ГЕРБ се сетиха, че по документи се водят евроатлантическа партия и за това клекнаха на Промяната, което направи Сглобката възможна.
57
2
 
9
 
! Отговори
Железен Борисов! преди 3 месеца
Боцко внимавай, че магнита е близо!
56
2
 
5
 
! Отговори
Малкия от Лондон преди 3 месеца
"Започнахте ли да виждате в огледалото Пеевски?" - "Ааа нее бе!" - много е странно как този въпрос звучеше като нещо абсолютно невъзможно, но безпринципния Борисов толкова много си смени същността, че вече живеем в паралелна реалност, където дори няма място за подобен въпрос. Борисов вече БУКВАЛНО е друга личност. Друг човек. Нищо общо с предишния. Сменил си е козината.
55
2
 
9
 
! Отговори
портрет преди 3 месеца
Гледам го,но никога не ми е вдъхвал уважение,а хумор.Въпрос на възпитание,култура и грешна себеоценка.Но нахалство в огромен излишък.
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ах, тиии - Борисов я игра тая игра и се опари.Каквито и "компромати" да са имали срешу Радев, тв ики са били изопачени или са по-опасни и за Боросов.
53
3
 
11
 
! Отговори
Влез вътре в него преди 3 месеца
Народа иска Боко да влезе вътре в бай Ставри.
52
3
 
13
 
! Отговори
БАЙ СТАВРИ преди 3 месеца
Здрасти Боцко, ще затопляме май кошетката?
51
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма ли прокурор да пратиш в президенството. Честно, не знам какво целяхте тогава. Радев да де издъни и да нареди на НСО да стреля ли? 2 години протести след това ...
50
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
КУКУ БОКО
49
3
 
13
 
! Отговори
BG търси талант преди 3 месеца
България търси талант или по-точно вече го е намерила в лицето на Бойко Борисов. Какъв талант, каква фурнаджийска лопата е този човек. Днес лае едно, утре точно обратното. Аплодисменти т.е. Конграчулейшънс за "талантливия" мистър Борисов хахахаха.
48
1
 
10
 
! Отговори
Боко Чекмеджаноффф преди 3 месеца
Ох добре че е Шиши да почина. Дивите прасета колко полезни се оказаха
47
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хората се смеят на глупостите на Борисов.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
У тая тиня Буцито се чувства като щастливо жабе , или прасе , кой както му е приемливо .
45
3
 
6
 
! Отговори
Абе Ралица преди 3 месеца
Ти да не си Мата Хари ? Ходила ли си да свириш и пееш при Боко в Банкя ?? Че така ни го хвалиш тоя дже-нд-ърнтулупин
44
2
 
11
 
! Отговори
Дани Лореал преди 3 месеца
Шкафчетата Бууции? Коя е Мата Хари?
43
2
 
6
 
! Отговори
Ах тиии... преди 3 месеца
Не е ясно дали Борисов се опитва да го играе "доброто ченгe" в битката с Радев или е заклет кoмуниcт-путинофил, който се е пребоядисал като евроатлантик. Както се казва, да го съдим по делата, някои от които са: "ускорен строеж на турски поток за сметка на българския данъкоплатец", "постоянни борби с ПП-ДБ", "никакви критики за Копейкин и Радев" и много други.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БОРИСОВ ИНТРИГАНТ, БОРИСОВ ФИГУРАНТ, БОРИСОВ ПРОДАЖНИК
41
12
 
2
 
! Отговори
Ралица преди 3 месеца
Борисов най най най политик държавник Демократ Наетите излезте докажете се на политическата арена не можете освен дежурни небивалици друго не знаете
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Буци , абсурдите в Абсурдистан са нормалната практика , ненормалното е обратното , това ли пък сега ти убягва . Абсурден Киро ти е неабсурден некоалиционен , може би в това пермутиране е заровено кучето .