Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори?

Министър Богданов: Защо гражданите да плащат повече?
3 фев 2024 12:26, Петър Бойчев
148
Как държавата ще спре заиграването с цените на мобилните оператори?
Снимка БГНЕС

Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, заяви министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов пред bTV по повод индексацията на цените на мобилните оператори.

Ще има среща между Министерството на икономиката и мобилните оператори, обяви министърът и уточни, че първата среща ще се състои още другата седмица. Богдан Богданов обясни, че от икономическото министерство искат да разберат аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на мобилните оператори.

„Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира министърът.

Попитан дали ще остане министър след ротацията, Богданов каза, че важният въпрос сега е да свършат работата, за която са назначени.

„Ротацията е технически елемент, който обаче не трябва да е основата на нашата дискусия за бъдещето на България“, смята той.

Богданов уточни, че още не са започнали разговори с него дали ще остане в следващия кабинет. В момента, както споделиха премиерът и вицепремиерът, има разговори на ниво Министерски съвет между двамата и с партийните групи, оценява се работата на всеки един от нас, посочи министърът. Той изрази надежда при разговорите с него да бъдат поставени и обсъдени приоритетите и целите на Министерството на икономиката, които, ако бъдат подкрепени, да бъдат изпълнени от текущия или бъдещия състав на ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Пепи...ами те са 3 оператора и трите са си плюли в устите...и да отидеш при другият положението се същото...ама да не си помислиш че има...Картел...няма...няма...
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тук в една африканска държава договорите са екзотика. Уж има ама реално никой не ги ползва. Всичко е предплатено. Сим картата за да станеш абонат струва 35 ст. 4гб 5G интернет струват 1.30 лв. разговорите 30 мин - 14 ст.Ползваш толкова колкото ти трябва. Кво да коментираме повече.
11
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз , в най скоро време ще се откажа от ,,услугите " им на държава.И ще стана гражданин на друга държава.Плюя им на повсеместната корупция и безвластие.Измамите се ширят.Законите или изостават или са пренебрежително смешни.Никой не преследва измамниците .Измамата стана основен поминък.
10
10
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 3 месеца
Защо трябва да ги спира ?? Има си пазарна икономика . Дигат цените - отлив 20 процента на клиенти и това е .
9
1
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Държавата не може да спре разюзданите фирми на всички услуги.Държавата и институциите отдавна са абдикирали от грижата за народа.Парагьозлъка навсякъде е на първо място.Единствено самостоятелно човек може да им тегли чертата като се откаже от услугите им.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На текущите абонатите увеличават таксите, няма спасение, обаче като им отвориш сайта за нови такива няма индексация, ценичките подмамно ниски. Само за това трябва да ги глобят и то с процент от печалба не някакви смешни сумички за тях.
7
3
 
1
 
! Отговори
История преди 3 месеца
До Нане..стига политизира...талибан...
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Заложените през годините неправомерни отношения между доставчици и население ,трупани през годините на управления от ГРАБ, и комунисти , доведоха до тук.Кой им даде властта.Кой е виновен за сегашната ситуация.Ами продажни и корумпирани политици Малко милеещи за народа.И много загрижени за ,,чекмеджета"...Знае ли се , след случая с ,,Натариуса" ,колко ,,чекмеджета" има в България.Повече от гражданите му в тая страна
5
0
 
16
 
! Отговори
Барселона преди 3 месеца
Държавата трябва да си застане на мястото и тези пладнешки обирджии да ги постави на място...Получавам СМС за добавка на интернет време и....ако НЕ ..искаш пиши на номер еди кой си и откажи ...В белите държави хората те питат......ИСКАШ ЛИ.....и ако забравиш да напишеш СТОП..и те порязват 2..3 лева..Не е до парите...важен е принципа...Ама каквато държавата такива са и GSM операторите а и всичко останало...
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз ще ви кажа как - като позволи на други оепратори да съществуват ...
3
1
 
4
 
! Отговори
Престъпна симбиоза преди 3 месеца
Юлиян Борисов Георгиев от Перник и Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол заедно убиват хора и никой не реагира!
2
1
 
14
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
Те нат това се казва след дъжд качулка...и на магаре булка.... Мъ до сега къде бяхте бре мълоумняци от сглобката.... ===))) в укрия ле...
1
0
 
3
 
! Отговори
Къде сте Българи преди 3 месеца
Пияни и дрогирани полицаи убиват хората в град Бобов дол, къде е Държавата!?Старши Инспектор Емил Димитров от Бобов дол и бандата му убиват хора за развлечение!